23948sdkhjf

Yigit till Taxi Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Murat Yigit blir vd och koncernchef i Taxi Stockholm-koncernen 1 november.

Bolagen i Taxi Stockholm-koncernen, inte minst moderbolaget Taxi Stockholm, förbereder sig inför en intensiv period av utveckling och väljer därför att rekrytera en vd och koncernchef med tung teknisk såväl som strategisk kompetens.

Styrelsen för Taxi Stockholms har utsett Murat Yigit till vd och koncernchef för Taxi Stockholm. Murat Yigit har stor erfarenhet som både rådgivare och i ledande roller till verksamheter som står i skiften i branscher som bank, finans, fastighet och media. Han kommer närmast från företaget HiQ och har i sin roll som verksamhetskonsult rört sig gränslandet mellan människa, teknik och affär. Rekryteringen är en spegling av den väg koncernen Taxi Stockholm slagit in på.

– Vi i styrelsen för Taxi Stockholm har för avsikt att de närmaste åren göra en stor förflyttning. Vi ska säkra koncernens utveckling i Stockholms så väl som i övriga delar av landet och vi har snart lagt färdigt grunden för vår tekniska plattform och ser fram emot att ta långt större språng framöver, säger Dimitrios Nikopoulos, styrelseordförande i Taxi Stockholm.

Taxi Stockholm växlar nu upp hastigheten i sin förändringsresa samtidigt som man konsoliderar koncernen och utvecklar bolagens kunderbjudande.

– Murat Yigit har rätt kombination av erfarenheter och förmågor när det gäller organisationsstrukturer och verksamheter under intensiva förändringsskeden, säger Dimitrios Nikopoulos.

Murat Yigit kommer att tillträda som vd och koncernchef i Taxi Stockholm 1:a november 2018.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Keolis möblerar om

Keolis Sverige genomför en strategisk organisationsförändring – Stefan Gustavsson och Alexis Kahlmann får nya toppositioner.

Ottosson lämna SL

Ljungberg till Kollektivtrafikdagen

Hur kollektivtrafiken ska hantera de nya mobilitetslösningarna som dyker upp i en allt snabbare takt – det reder Trivectors Christer Ljungberg ut på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna.

Planka prisar Dunkerque

Keolis trafikskola två år

Birmingham valde Volvos elbussar

Volvo Bussar har fått en order på sex fullelbussar till Birminghams flygplats i England – ett speceillt affärsupplägg gjorde beställaren valde just Volvo Bussar.

Nyhetsbrev

Goda exempel från IRU

Runt om i Europa lanseras olika initiativ som syftar till att göra bussar och andra vägtransportfordon säkrare och mer klimatvänliga - IRU har samlat dem åt branschen.

Arkiv

Rekordvinst för WSP

14 dog på februarivägarna

"Ge CSN-lån till alla körkort!"

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Transdev firar sina bussförare

Rekordorder för Volvo i Australien

Bussbranschen tror på geofencing

Transportföretagen bussbranschen mötte infrastrukturminister Tomas Enertoth 15 mars med anledning av gasbussolyckan i Stockholm – bussbranschen tror att geofencing är ett ätt att ytterligare öka säkerheten.

”Geofencing säkrar gasbussar”

10 mars körde en biogasbuss in i en höjdbegränsingsbalk i centrala Stockholm och exploderade – olyckor av den typen kan stoppas med geofencing, enligt Svensk Kollektivtrafik.

Säkrare trafik med ny teknik

Nu kommer tekniken som styr hur fort yrkestrafiken får köra – och var. Eller om bara elbussar och elfordon får köra i vissa zoner i en stadskärna, då kommer fordon som drivs på annat sätt att stanna om de försöker köra in där, motorn stannar helt enkelt.

Bussföraren som blev vd

18 mars är bussförarens dag – rt-forum uppmärksammar därför Stefan Magnusson som startade sin karriär som just bussförare för att senare bli vd för Nettbuss.

Sveriges populäraste järnvägsstation

Nässjö är Sveriges populäraste järnvägsstation – det framgår av ägaren Jernhusens undersökning, rt-forum har hela listan.

Tomas G Olsson till Busstorget

Tomas G Olsson, vd för Vector Nordic som säljer resebranschens egen försäkringslösning Vector som nu ingått samarbete med Transportföretagen Buss - han kommer till Busstorget 11 april för att berätta mer om det.

Plus

Trafiken blir uppkopplad

Samhället digitaliseras i hög takt vilket innebär att automatiseringen och uppkopplingen allt mer också kommer in i trafikens värld.

Scanias bussar höll ställningarna

2018 blev ett bra år för Scania med rekord på flera områden – det lilla men viktiga affärsområdet buss höll ställningarna, trots tapp i Mellanöstern.

Plus

Marknadsattecken från Höglandet

Wetlandia siktar på att öka Ivecos marknadsandel bland de svenska bussarna. Dessutom ska den nya franska elbussen Heuliez in.

Mittstråket uppgraderas

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Stopp för kontanter på grund av rån

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.18