23948sdkhjf

Yigit till Taxi Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Murat Yigit blir vd och koncernchef i Taxi Stockholm-koncernen 1 november.

Bolagen i Taxi Stockholm-koncernen, inte minst moderbolaget Taxi Stockholm, förbereder sig inför en intensiv period av utveckling och väljer därför att rekrytera en vd och koncernchef med tung teknisk såväl som strategisk kompetens.

Styrelsen för Taxi Stockholms har utsett Murat Yigit till vd och koncernchef för Taxi Stockholm. Murat Yigit har stor erfarenhet som både rådgivare och i ledande roller till verksamheter som står i skiften i branscher som bank, finans, fastighet och media. Han kommer närmast från företaget HiQ och har i sin roll som verksamhetskonsult rört sig gränslandet mellan människa, teknik och affär. Rekryteringen är en spegling av den väg koncernen Taxi Stockholm slagit in på.

– Vi i styrelsen för Taxi Stockholm har för avsikt att de närmaste åren göra en stor förflyttning. Vi ska säkra koncernens utveckling i Stockholms så väl som i övriga delar av landet och vi har snart lagt färdigt grunden för vår tekniska plattform och ser fram emot att ta långt större språng framöver, säger Dimitrios Nikopoulos, styrelseordförande i Taxi Stockholm.

Taxi Stockholm växlar nu upp hastigheten i sin förändringsresa samtidigt som man konsoliderar koncernen och utvecklar bolagens kunderbjudande.

– Murat Yigit har rätt kombination av erfarenheter och förmågor när det gäller organisationsstrukturer och verksamheter under intensiva förändringsskeden, säger Dimitrios Nikopoulos.

Murat Yigit kommer att tillträda som vd och koncernchef i Taxi Stockholm 1:a november 2018.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

160 på Setraträffen i Vetlanda

Minst 160 personer från bussbranschen befinner sig på den 45:e Setraträffen i Vetlanda - branschträffen pågår i två dagar.

Landskrona helt elektriskt

18 januari invigdes Landskronas nya elbussar med trafikstart lördagen den 19 januari - därmed är stadens kollektivtrafik helt eldriven från och med nu.

EU intresserade av bussbatteristandard

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Arkiv

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Olaglig upphandling i Göteborg

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.128