23948sdkhjf

Ny Flixbus-linje till Landvetter

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

6 november avgår första bussen från Trollhättan på FlixBus nya busslinje mellan Uddevalla och Jönköping via Göteborg och Landvetter.

Den nya busslinjen innebär att Trollhättan blir en helt ny hållplats på FlixBus linjekarta. Busslinjen underlättar för resenärer som vill ta sig mot Göteborg och vidare till flygplatsen och Jönköping och erbjuder ett av de mest pålitliga färdsätten när det kommer till tidspassning.

Det känns fantastiskt att börja trafikera Uddevalla –  Trollhättan – Göteborg – Landvetter –  Borås – Ulricehamnsmotet – Jönköping. Vi har under en längre tid fått förfrågningar från resenärer om att enklare kunna ta sig till Göteborg. Det känns väldigt kul att kunna välkomna Trollhättan till Europas största intercity bussnätverk, säger Jelena Jovanovic, presschef på FlixBus.

Trollhättan är ett nav i Sverige när det gäller industri med stora företag som GKN Aerospace, NEVS och Vattenfall.

De nya dagsturerna är bra för våra resenärer bosatta i mindre orter som vill ta sig till större städer för en weekend med vänner, sevärdheter och shopping. Vi vet även att det finns resenärer som behöver resa i sitt arbete från Göteborg till Trollhättan, och för dem blir dessa bussar ett bra alternativ till att ta bilen, säger Jelena Jovanovic.

Bussarna avgår varje dag hela veckan klockan 15.40 från Trollhättan Resecentrum respektive mot Trollhättan klockan 7.30 från Jönköping Resecentrum, 9.45 och 10.05 från Göteborg Korsvägen och Nils Ericsonterminalen. Från Landvetter avgår bussarna mot Trollhättan klockan 9.20. Ombord på FlixBus expressbussar finns eluttag och kostnadsfritt Wi-Fi.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Olaglig upphandling i Göteborg

Arkiv

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.12