23948sdkhjf

Volvo visar långfärdsbussarna

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

På Persontrafik i Stockholm 22–24 september visar Volvo Bussar sitt nya program för turist- och linjebussar.

MÄSSTIPSET

Volvos nya plattform för bussar för turist- och linjetrafik, som introducerades tidigare i år, lanseras nu för en bred publik på den svenska marknaden.

I det nya programmet ingår två modeller – högspecade Volvo 9900 och flexibla Volvo 9700. På Persontrafikmässan finns en Volvo 9900 14 m i montern. Volvo 9900 belönades nyligen med utmärkelsen Sustainable Bus Award 2019.

I montern finns också en raritet; en Volvobuss från 1958 som fortfarande rullar på vägarna.

– Jag är oerhört stolt över våra nya långfärdsbussar i premiumklassen. Det är den största satsningen i det här segmentet vi gjort på över 20 år, och mottagandet från våra kunder är mycket positivt, både i Sverige och övriga Europa, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar. 

En riktig raritet finns också att uppleva i Volvos monter; Volvo B 705, en 8 m lång buss som tillverkades åren 1958-1964. En liten buss med 90-hästars motor med plats för 25 passagerare. Just detta exemplar gick i linjetrafik mellan Mariannelund och Vetlanda fram tills dess att bussen ställdes av 1974. Efter ett ägarbyte 2012 gjordes en allmän översyn, däck och batterier byttes, och idag rullar bussen som veteranfordon i Mjölby.

– Det här visar på ett fantastiskt sätt Volvos långa historia som tillverkare av bussar. När vi idag tillverkar våra moderna bussar tar vi avstamp i ett gediget busskunnande som sträcker sig mer än 90 år tillbaka i tiden, säger Martin Spjern, försäljningschef storkunder på Volvo Bussar Sverige.

Volvo Bussars lösningar för elektromobilitet representeras på mässan av en Volvo 7900 Electric och laddningslösningar i form av depåladdning samt en OppCharge-station för snabbladdning av batterier.

I montern kan besökaren också få veta mer om det begagnat-center i Arlandastad som Volvo Bussar tillsammans med Wist Last & Buss kommer slå upp portarna till i slutet av året.På Persontrafikmässan visar Volvo Bussar även Volvo Bus Care, en komplett lösning med fordon, tjänster och finansiering utvecklad för att underlätta kundernas verksamhet.

Volvo ställer ut i monter C22:41.

EXTRA: Volvo Bussars vd Håkan Agnevall deltar i seminariet ”Framtidens drivmedel – el, bio eller mix” den 22 oktober kl 16-17.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Olaglig upphandling i Göteborg

Arkiv

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.155