23948sdkhjf

Volvo visar långfärdsbussarna

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

På Persontrafik i Stockholm 22–24 september visar Volvo Bussar sitt nya program för turist- och linjebussar.

MÄSSTIPSET

Volvos nya plattform för bussar för turist- och linjetrafik, som introducerades tidigare i år, lanseras nu för en bred publik på den svenska marknaden.

I det nya programmet ingår två modeller – högspecade Volvo 9900 och flexibla Volvo 9700. På Persontrafikmässan finns en Volvo 9900 14 m i montern. Volvo 9900 belönades nyligen med utmärkelsen Sustainable Bus Award 2019.

I montern finns också en raritet; en Volvobuss från 1958 som fortfarande rullar på vägarna.

– Jag är oerhört stolt över våra nya långfärdsbussar i premiumklassen. Det är den största satsningen i det här segmentet vi gjort på över 20 år, och mottagandet från våra kunder är mycket positivt, både i Sverige och övriga Europa, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar. 

En riktig raritet finns också att uppleva i Volvos monter; Volvo B 705, en 8 m lång buss som tillverkades åren 1958-1964. En liten buss med 90-hästars motor med plats för 25 passagerare. Just detta exemplar gick i linjetrafik mellan Mariannelund och Vetlanda fram tills dess att bussen ställdes av 1974. Efter ett ägarbyte 2012 gjordes en allmän översyn, däck och batterier byttes, och idag rullar bussen som veteranfordon i Mjölby.

– Det här visar på ett fantastiskt sätt Volvos långa historia som tillverkare av bussar. När vi idag tillverkar våra moderna bussar tar vi avstamp i ett gediget busskunnande som sträcker sig mer än 90 år tillbaka i tiden, säger Martin Spjern, försäljningschef storkunder på Volvo Bussar Sverige.

Volvo Bussars lösningar för elektromobilitet representeras på mässan av en Volvo 7900 Electric och laddningslösningar i form av depåladdning samt en OppCharge-station för snabbladdning av batterier.

I montern kan besökaren också få veta mer om det begagnat-center i Arlandastad som Volvo Bussar tillsammans med Wist Last & Buss kommer slå upp portarna till i slutet av året.På Persontrafikmässan visar Volvo Bussar även Volvo Bus Care, en komplett lösning med fordon, tjänster och finansiering utvecklad för att underlätta kundernas verksamhet.

Volvo ställer ut i monter C22:41.

EXTRA: Volvo Bussars vd Håkan Agnevall deltar i seminariet ”Framtidens drivmedel – el, bio eller mix” den 22 oktober kl 16-17.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Bäckström till Taxi Stockholm

Nobina i digital final

Elektrisk färja Helsingborg-Helsingör

Blågrön bussatsning i Stockholms län

Volvo Bussar mutanklagas

Rekordorder till Bogotá för Scania

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Bergkvarabuss vann Trelleborg

Arkiv

Stor BRT-order till Volvo

Ny biljettkontrollösning för SL

Plus

Mercedes-Benz jagar MAN

Mercedes-Benz tar in på ledande MAN och Scania har kört om Volvo - det framgår av Bil Swedens färska statistik för Tunga Bussligan till och med oktober 2018.

Bussarna fortsätter backa

IRU:s nya klimatvision

IRU har nu presenterat ny vision för transportsektorns minskade klimatpåverkan - bland annat ska busstrafik prioriteras.

1

Jensen till MTR

Reflexsnurror i höstmörkret

Stockholm: 3 000 bussförare fattas

Västra Götaland: 1 400 bussförare fattas

Västernorrland: 102 bussförare fattas

Veidekke vann spåruppdrag

Norsk miljardaffär för Volvo Bussar

Målgång för matnyttigt branschmöte

Persontrafik 2018 genomfördes i Stockholm 22-24 oktober – sammanfattningsvis blev det ett såväl matnyttigt som trevligt branschmöte som lockade långt över 6 000 besökare.

Självkörande bussarna – nu på riktigt

24 oktober startade linje 549 trafiken nästan på allvar – självkörande bussar går i riktig linjetrafik öppen för alla i Barkarbystaden, Järfälla kommun, från 25 oktober.

Ruter tog filmpriset

En spindel, en brud i bröllopsstass och en biodlare - de är alla aktörer i den vinnande filmen i tävlingen ”Best of Nordic Public Transport” som togs hem av norska Ruter.

2

Wigblad sågar Trafikverket

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Bussen på undantag

Kuren rullar själv

Rusning efter Interrail-kort

Yigit till Taxi Stockholm

Nya elbussar till Ale

Optidev för Västtrafik

Många nya i Trafikutskottet

Sundås till Transportföretagen

1

Tre zoner i Västtrafik

LEAN – för kollektivtrafiken

Självkörande i Sjöbo

Sänd till en kollega

0.198