23948sdkhjf

Volvo visar långfärdsbussarna

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

På Persontrafik i Stockholm 22–24 september visar Volvo Bussar sitt nya program för turist- och linjebussar.

MÄSSTIPSET

Volvos nya plattform för bussar för turist- och linjetrafik, som introducerades tidigare i år, lanseras nu för en bred publik på den svenska marknaden.

I det nya programmet ingår två modeller – högspecade Volvo 9900 och flexibla Volvo 9700. På Persontrafikmässan finns en Volvo 9900 14 m i montern. Volvo 9900 belönades nyligen med utmärkelsen Sustainable Bus Award 2019.

I montern finns också en raritet; en Volvobuss från 1958 som fortfarande rullar på vägarna.

– Jag är oerhört stolt över våra nya långfärdsbussar i premiumklassen. Det är den största satsningen i det här segmentet vi gjort på över 20 år, och mottagandet från våra kunder är mycket positivt, både i Sverige och övriga Europa, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar. 

En riktig raritet finns också att uppleva i Volvos monter; Volvo B 705, en 8 m lång buss som tillverkades åren 1958-1964. En liten buss med 90-hästars motor med plats för 25 passagerare. Just detta exemplar gick i linjetrafik mellan Mariannelund och Vetlanda fram tills dess att bussen ställdes av 1974. Efter ett ägarbyte 2012 gjordes en allmän översyn, däck och batterier byttes, och idag rullar bussen som veteranfordon i Mjölby.

– Det här visar på ett fantastiskt sätt Volvos långa historia som tillverkare av bussar. När vi idag tillverkar våra moderna bussar tar vi avstamp i ett gediget busskunnande som sträcker sig mer än 90 år tillbaka i tiden, säger Martin Spjern, försäljningschef storkunder på Volvo Bussar Sverige.

Volvo Bussars lösningar för elektromobilitet representeras på mässan av en Volvo 7900 Electric och laddningslösningar i form av depåladdning samt en OppCharge-station för snabbladdning av batterier.

I montern kan besökaren också få veta mer om det begagnat-center i Arlandastad som Volvo Bussar tillsammans med Wist Last & Buss kommer slå upp portarna till i slutet av året.På Persontrafikmässan visar Volvo Bussar även Volvo Bus Care, en komplett lösning med fordon, tjänster och finansiering utvecklad för att underlätta kundernas verksamhet.

Volvo ställer ut i monter C22:41.

EXTRA: Volvo Bussars vd Håkan Agnevall deltar i seminariet ”Framtidens drivmedel – el, bio eller mix” den 22 oktober kl 16-17.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tamsons tar över Svensk Kollektivtrafik

En enig valberedning föreslår Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande SL, till ny ordförande för branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik.

Keolis möblerar om

Keolis Sverige genomför en strategisk organisationsförändring – Stefan Gustavsson och Alexis Kahlmann får nya toppositioner.

Ottosson lämnar SL

Ljungberg till Kollektivtrafikdagen

Hur kollektivtrafiken ska hantera de nya mobilitetslösningarna som dyker upp i en allt snabbare takt – det reder Trivectors Christer Ljungberg ut på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna.

Planka prisar Dunkerque

Keolis trafikskola två år

Nyhetsbrev

Birmingham valde Volvos elbussar

Volvo Bussar har fått en order på sex fullelbussar till Birminghams flygplats i England – ett speceillt affärsupplägg gjorde beställaren valde just Volvo Bussar.

Arkiv

Goda exempel från IRU

Runt om i Europa lanseras olika initiativ som syftar till att göra bussar och andra vägtransportfordon säkrare och mer klimatvänliga - IRU har samlat dem åt branschen.

Rekordvinst för WSP

14 dog på februarivägarna

"Ge CSN-lån till alla körkort!"

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Transdev firar sina bussförare

Rekordorder för Volvo i Australien

Bussbranschen tror på geofencing

Transportföretagen bussbranschen mötte infrastrukturminister Tomas Enertoth 15 mars med anledning av gasbussolyckan i Stockholm – bussbranschen tror att geofencing är ett ätt att ytterligare öka säkerheten.

”Geofencing säkrar gasbussar”

10 mars körde en biogasbuss in i en höjdbegränsingsbalk i centrala Stockholm och exploderade – olyckor av den typen kan stoppas med geofencing, enligt Svensk Kollektivtrafik.

Säkrare trafik med ny teknik

Nu kommer tekniken som styr hur fort yrkestrafiken får köra – och var. Eller om bara elbussar och elfordon får köra i vissa zoner i en stadskärna, då kommer fordon som drivs på annat sätt att stanna om de försöker köra in där, motorn stannar helt enkelt.

Bussföraren som blev vd

18 mars är bussförarens dag – rt-forum uppmärksammar därför Stefan Magnusson som startade sin karriär som just bussförare för att senare bli vd för Nettbuss.

Sveriges populäraste järnvägsstation

Nässjö är Sveriges populäraste järnvägsstation – det framgår av ägaren Jernhusens undersökning, rt-forum har hela listan.

Tomas G Olsson till Busstorget

Tomas G Olsson, vd för Vector Nordic som säljer resebranschens egen försäkringslösning Vector som nu ingått samarbete med Transportföretagen Buss - han kommer till Busstorget 11 april för att berätta mer om det.

Plus

Trafiken blir uppkopplad

Samhället digitaliseras i hög takt vilket innebär att automatiseringen och uppkopplingen allt mer också kommer in i trafikens värld.

Scanias bussar höll ställningarna

2018 blev ett bra år för Scania med rekord på flera områden – det lilla men viktiga affärsområdet buss höll ställningarna, trots tapp i Mellanöstern.

Plus

Marknadsattecken från Höglandet

Wetlandia siktar på att öka Ivecos marknadsandel bland de svenska bussarna. Dessutom ska den nya franska elbussen Heuliez in.

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Stopp för kontanter på grund av rån

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128