23948sdkhjf

Bra rekryteringsträff på mässan

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Många kom till den speciella rekryteringsträff för bristyrken inom kollektivtrafiken på mässan Persontrafik – branschens organisationer tog emot de intresserade besökarna.

Kollektivtrafiken behöver personal. Transportföretagen och Sveriges Bussföretag har därför anordnat en branschdag tillsammans med Tågoperatörerna, Taxiförbundet, Stockholms stads vuxenutbildning och Arbetsförmedlingen i syfte att ge information till besökande om bristyrken samt ge direktkontakt till utbildningsarrangörer och arbetsgivare.

Människor är i hög grad beroende av kollektivtrafiken för att få vardagen att gå ihop - åka till skolan, jobbet eller läkaren. Idag råder det stor brist på bussförare – 7 300 förare behövs mellan 2018 och 2020, om detta har RT-Forum rapporterar tidigare.

Men det fattas även tågförare och taxiförare. Dessa yrken är väsentliga för en fungerande kollektivtrafik och färdtjänst. Därför har bland annat Transportföretagen anordnat en branschdag på kollektivtrafikens stora branschmässa Persontrafikmässan.

Persontrafikmässan är ett viktigt event för kollektivtrafiken och ett utmärkt tillfälle att anordna en rekryteringsträff tillsammans med de branscher som bedriver kollektivtrafik och som är i stort behov av personal, säger Maria Sjölin Karlsson, branschutvecklare på Transportföretagen.

På plats fanns hela persontrafikbranschen samt utbildningsinstanser såsom yrkesvuxskolor (komvux för yrkesutbildningar) och Arbetsförmedlingen som driver arbetsmarknadsutbildningar. Intresset var stort med många besökare under dagen.

Vi ser detta som ett effektivt och lätt sätt att försöka samla alla parter på ett ställe och ge intresserade arbetssökande en väg in till branschen. Besökare har på plats kunnat få hjälp att ansöka direkt till yrkesvux och Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildningar, som driver utbildningar inom bristyrkena. Det har även funnits möjlighet att lämna CV direkt till företagen på plats om man redan har en utbildning, säger Maria Sjölin Karlsson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tamsons tar över Svensk Kollektivtrafik

En enig valberedning föreslår Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande SL, till ny ordförande för branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik.

Keolis möblerar om

Keolis Sverige genomför en strategisk organisationsförändring – Stefan Gustavsson och Alexis Kahlmann får nya toppositioner.

Ottosson lämnar SL

Ljungberg till Kollektivtrafikdagen

Hur kollektivtrafiken ska hantera de nya mobilitetslösningarna som dyker upp i en allt snabbare takt – det reder Trivectors Christer Ljungberg ut på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna.

Planka prisar Dunkerque

Keolis trafikskola två år

Nyhetsbrev

Birmingham valde Volvos elbussar

Volvo Bussar har fått en order på sex fullelbussar till Birminghams flygplats i England – ett speceillt affärsupplägg gjorde beställaren valde just Volvo Bussar.

Arkiv

Goda exempel från IRU

Runt om i Europa lanseras olika initiativ som syftar till att göra bussar och andra vägtransportfordon säkrare och mer klimatvänliga - IRU har samlat dem åt branschen.

Rekordvinst för WSP

14 dog på februarivägarna

"Ge CSN-lån till alla körkort!"

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Transdev firar sina bussförare

Rekordorder för Volvo i Australien

Bussbranschen tror på geofencing

Transportföretagen bussbranschen mötte infrastrukturminister Tomas Enertoth 15 mars med anledning av gasbussolyckan i Stockholm – bussbranschen tror att geofencing är ett ätt att ytterligare öka säkerheten.

”Geofencing säkrar gasbussar”

10 mars körde en biogasbuss in i en höjdbegränsingsbalk i centrala Stockholm och exploderade – olyckor av den typen kan stoppas med geofencing, enligt Svensk Kollektivtrafik.

Säkrare trafik med ny teknik

Nu kommer tekniken som styr hur fort yrkestrafiken får köra – och var. Eller om bara elbussar och elfordon får köra i vissa zoner i en stadskärna, då kommer fordon som drivs på annat sätt att stanna om de försöker köra in där, motorn stannar helt enkelt.

Bussföraren som blev vd

18 mars är bussförarens dag – rt-forum uppmärksammar därför Stefan Magnusson som startade sin karriär som just bussförare för att senare bli vd för Nettbuss.

Sveriges populäraste järnvägsstation

Nässjö är Sveriges populäraste järnvägsstation – det framgår av ägaren Jernhusens undersökning, rt-forum har hela listan.

Tomas G Olsson till Busstorget

Tomas G Olsson, vd för Vector Nordic som säljer resebranschens egen försäkringslösning Vector som nu ingått samarbete med Transportföretagen Buss - han kommer till Busstorget 11 april för att berätta mer om det.

Plus

Trafiken blir uppkopplad

Samhället digitaliseras i hög takt vilket innebär att automatiseringen och uppkopplingen allt mer också kommer in i trafikens värld.

Scanias bussar höll ställningarna

2018 blev ett bra år för Scania med rekord på flera områden – det lilla men viktiga affärsområdet buss höll ställningarna, trots tapp i Mellanöstern.

Plus

Marknadsattecken från Höglandet

Wetlandia siktar på att öka Ivecos marknadsandel bland de svenska bussarna. Dessutom ska den nya franska elbussen Heuliez in.

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Stopp för kontanter på grund av rån

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.316