23948sdkhjf

Bra rekryteringsträff på mässan

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Många kom till den speciella rekryteringsträff för bristyrken inom kollektivtrafiken på mässan Persontrafik – branschens organisationer tog emot de intresserade besökarna.

Kollektivtrafiken behöver personal. Transportföretagen och Sveriges Bussföretag har därför anordnat en branschdag tillsammans med Tågoperatörerna, Taxiförbundet, Stockholms stads vuxenutbildning och Arbetsförmedlingen i syfte att ge information till besökande om bristyrken samt ge direktkontakt till utbildningsarrangörer och arbetsgivare.

Människor är i hög grad beroende av kollektivtrafiken för att få vardagen att gå ihop - åka till skolan, jobbet eller läkaren. Idag råder det stor brist på bussförare – 7 300 förare behövs mellan 2018 och 2020, om detta har RT-Forum rapporterar tidigare.

Men det fattas även tågförare och taxiförare. Dessa yrken är väsentliga för en fungerande kollektivtrafik och färdtjänst. Därför har bland annat Transportföretagen anordnat en branschdag på kollektivtrafikens stora branschmässa Persontrafikmässan.

Persontrafikmässan är ett viktigt event för kollektivtrafiken och ett utmärkt tillfälle att anordna en rekryteringsträff tillsammans med de branscher som bedriver kollektivtrafik och som är i stort behov av personal, säger Maria Sjölin Karlsson, branschutvecklare på Transportföretagen.

På plats fanns hela persontrafikbranschen samt utbildningsinstanser såsom yrkesvuxskolor (komvux för yrkesutbildningar) och Arbetsförmedlingen som driver arbetsmarknadsutbildningar. Intresset var stort med många besökare under dagen.

Vi ser detta som ett effektivt och lätt sätt att försöka samla alla parter på ett ställe och ge intresserade arbetssökande en väg in till branschen. Besökare har på plats kunnat få hjälp att ansöka direkt till yrkesvux och Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildningar, som driver utbildningar inom bristyrkena. Det har även funnits möjlighet att lämna CV direkt till företagen på plats om man redan har en utbildning, säger Maria Sjölin Karlsson.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Bäckström till Taxi Stockholm

Nobina i digital final

Elektrisk färja Helsingborg-Helsingör

Blågrön bussatsning i Stockholms län

Volvo Bussar mutanklagas

Rekordorder till Bogotá för Scania

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Bergkvarabuss vann Trelleborg

Arkiv

Stor BRT-order till Volvo

Ny biljettkontrollösning för SL

Plus

Mercedes-Benz jagar MAN

Mercedes-Benz tar in på ledande MAN och Scania har kört om Volvo - det framgår av Bil Swedens färska statistik för Tunga Bussligan till och med oktober 2018.

Bussarna fortsätter backa

IRU:s nya klimatvision

IRU har nu presenterat ny vision för transportsektorns minskade klimatpåverkan - bland annat ska busstrafik prioriteras.

1

Jensen till MTR

Reflexsnurror i höstmörkret

Stockholm: 3 000 bussförare fattas

Västra Götaland: 1 400 bussförare fattas

Västernorrland: 102 bussförare fattas

Veidekke vann spåruppdrag

Norsk miljardaffär för Volvo Bussar

Målgång för matnyttigt branschmöte

Persontrafik 2018 genomfördes i Stockholm 22-24 oktober – sammanfattningsvis blev det ett såväl matnyttigt som trevligt branschmöte som lockade långt över 6 000 besökare.

Självkörande bussarna – nu på riktigt

24 oktober startade linje 549 trafiken nästan på allvar – självkörande bussar går i riktig linjetrafik öppen för alla i Barkarbystaden, Järfälla kommun, från 25 oktober.

Ruter tog filmpriset

En spindel, en brud i bröllopsstass och en biodlare - de är alla aktörer i den vinnande filmen i tävlingen ”Best of Nordic Public Transport” som togs hem av norska Ruter.

2

Wigblad sågar Trafikverket

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Bussen på undantag

Kuren rullar själv

Rusning efter Interrail-kort

Yigit till Taxi Stockholm

Nya elbussar till Ale

Optidev för Västtrafik

Många nya i Trafikutskottet

Sundås till Transportföretagen

1

Tre zoner i Västtrafik

LEAN – för kollektivtrafiken

Självkörande i Sjöbo

Sänd till en kollega

0.204