23948sdkhjf

Bra rekryteringsträff på mässan

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Många kom till den speciella rekryteringsträff för bristyrken inom kollektivtrafiken på mässan Persontrafik – branschens organisationer tog emot de intresserade besökarna.

Kollektivtrafiken behöver personal. Transportföretagen och Sveriges Bussföretag har därför anordnat en branschdag tillsammans med Tågoperatörerna, Taxiförbundet, Stockholms stads vuxenutbildning och Arbetsförmedlingen i syfte att ge information till besökande om bristyrken samt ge direktkontakt till utbildningsarrangörer och arbetsgivare.

Människor är i hög grad beroende av kollektivtrafiken för att få vardagen att gå ihop - åka till skolan, jobbet eller läkaren. Idag råder det stor brist på bussförare – 7 300 förare behövs mellan 2018 och 2020, om detta har RT-Forum rapporterar tidigare.

Men det fattas även tågförare och taxiförare. Dessa yrken är väsentliga för en fungerande kollektivtrafik och färdtjänst. Därför har bland annat Transportföretagen anordnat en branschdag på kollektivtrafikens stora branschmässa Persontrafikmässan.

Persontrafikmässan är ett viktigt event för kollektivtrafiken och ett utmärkt tillfälle att anordna en rekryteringsträff tillsammans med de branscher som bedriver kollektivtrafik och som är i stort behov av personal, säger Maria Sjölin Karlsson, branschutvecklare på Transportföretagen.

På plats fanns hela persontrafikbranschen samt utbildningsinstanser såsom yrkesvuxskolor (komvux för yrkesutbildningar) och Arbetsförmedlingen som driver arbetsmarknadsutbildningar. Intresset var stort med många besökare under dagen.

Vi ser detta som ett effektivt och lätt sätt att försöka samla alla parter på ett ställe och ge intresserade arbetssökande en väg in till branschen. Besökare har på plats kunnat få hjälp att ansöka direkt till yrkesvux och Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsutbildningar, som driver utbildningar inom bristyrkena. Det har även funnits möjlighet att lämna CV direkt till företagen på plats om man redan har en utbildning, säger Maria Sjölin Karlsson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Olaglig upphandling i Göteborg

Arkiv

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.114