23948sdkhjf

Ruter tog filmpriset

En spindel, en brud i bröllopsstass och en biodlare - de är alla aktörer i den vinnande filmen i tävlingen ”Best of Nordic Public Transport” som togs hem av norska Ruter.

Det är Oslos kollektivtrafikmyndighet Ruter som producerat filmen. Ruters kommunikationschef, Eirik Andersen tog emot första pris för sin film i samband med prisutdelningen på den nordiska mässan, kongressen och mötesplatsen Persontrafik 2018.

Juryns motivering lyder: Ruter har i sin film identifierat ett generellt problem i kollektivtrafiken, problemen vid av- och påstigning i kollektivtrafikens fordon. Genom att rikta fokus mot behovet av att alla ska tillämpa principen ”först av – sedan på” vill man genom ökad hänsyn till varandra skapa ett bättre flöde, ökad trygghet och trevligare miljö i kollektivtrafiken. I den kampanj, med innovativa exempel, som filmen visar på, gör man detta med både fakta och en stor portion humor. Juryns beslut var enhälligt om att utse Ruter till vinnare av filmtävlingen Best of Nordic public transport 2018.

Caroline Ottosson, Trafikdirektör Trafikförvaltningen SLL, Helena Leufstadius, vd Svensk Kollektivtrafik, Dan Ågren, Project manager Persontrafi, Anna Grönlund, branschchef och vice vd Sveriges Bussföretag samt Thomas Dietl, chefredaktör Res- och Trafik Forum.

Persontrafik och branschtidningarna Res- och Trafikforum är arrangörer av filmtävlingen ”Best of Nordic Public Transport”. Syftet med tävlingen är att inspirera till interaktivitet, visa goda nordiska exempel och skapa en brygga mellan den nordiska kollektivtrafikens kongress och mötesplats Persontrafik i oktober 2018 och den internationella kollektivtrafikmässan UITP Global Summit i Stockholm i juni 2019.

Filmen kan ses på https://youtu.be/HIOiG8t7avY

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188