23948sdkhjf

IRU:s nya klimatvision

IRU har nu presenterat ny vision för transportsektorns minskade klimatpåverkan - bland annat ska busstrafik prioriteras.

När den internationella vägtransportorganisationen IRU nästa vecka inleder sin världskongress föreslås alla församlade delegater säga ja till en ny vision kring vägtransportsektorns roll för minskad klimatpåverkan fram till 2050. I det dokument som sänts ut inför kongressen tar IRU flera viktiga aspekter för att transportsektorn ska kunna bidra till fastlagda politiska mål i energi- och klimatfrågor.

IRU hänvisar i vision till de gemensamma klimatmålen från klimatkonferensen i Paris och som innebär vi ska begränsa temperaturförändringen till 2 °C, men bör sträva efter att hålla den under 1,5 °C.

 IRU betonar att den samlade vägtransportsektorn har både vilja och kunskap att nå målen men att de åtgärder som industri och företag vidtar måste kompletteras med kraftfulla åtgärder från politiska beslutsfattare och myndigheter världen över.

 Stöd till forskning och utveckling, regelverk och villkor som premierar klimatsmarta fordon och större fordon, en positiv syn på alla typer av biodrivmedel och politiska åtgärder för att göra busstrafiken attraktiv och effektiv för att locka fler resenärer att ställa den egna bilen är åtgärder som IRU pekar ut som viktiga för att den samlade vägtransportsektorn ska kunna nå de ambitiösa klimatmålen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062