23948sdkhjf

Bergkvarabuss vann Trelleborg

Bergkvarabuss har vunnit Skånetrafikens upphandling om nytt trafikavtal för Trelleborgs stads- och regiontrafik – avtalet är värt nästan en miljard kronor.

Bergkvarabuss ska börja köra stads- och regiontrafiken i Trelleborg i december 2019. Runt 80 medarbetare kommer att arbeta med verksamheten. Avtalet löper 8 år, med möjlighet till två års förlängning. Avtalsvärdet är värt omkring 850 miljoner kronor.

Bergkvarabuss strategiska satsningar i Skåne, med bland annat ny depå i Trelleborg och väl utbyggd infrastruktur, utgör en gedigen grund för en framgångsrik stads- och regiontrafik. Målet är en helt emissionsfri stadstrafik – en spännande utmaning som andas framtidstro. Trelleborg blir den andra staden i Skåne där Bergkvarabuss är med och elektrifierar kollektivtrafiken. Vi gläds över Skånetrafikens och resenärernas förtroende och ser fram emot att driva en nytänkande trafik med miljön i fokus,  säger Göran Mellström, vd för Bergkvarabuss.

Trafiken, som omfattar 30 biogasbussar och 10 helelektriska bussar med depåladdning, kommer att bedrivas med fabriksnya fordon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125