23948sdkhjf

Blågrön bussatsning i Stockholms län

Den blågröna majoriteten i Stockholms läns landsting har beslutat att genomföra en satsning på 160 miljoner kronor till busstrafiken under 2019.

Det innebär fler och tätare turer i befintlig SL-trafik liksom en utbyggnad av trafiken med nya linjer samt tvärgående och kapacitetsstarka direktförbindelser. Totalt handlar det om drygt 400 nya avgångar en vanlig vardag och över 120 000 avgångar under hela nästa år.

– Ordning och reda ger mer pengar till ny, utbyggd och förbättrad trafik. Ett lyckosamt arbete med att strama upp SL:s ekonomi under senare år har lagt en stark grund för framtiden. Det gör att vi nu kan gå fram med en stor och riktad satsning för utökad busstrafik som kommer att underlätta fler människors vardagspussel, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd och ordförande SL.

– Satsningen ger fler bussturer redan om en månad. Det ska bli lättare för fler att avstå bilen. Framåt ska jag också jobba för att bussarna kommer fram snabbare, utan att fastna i köer. Den blågröna koalitionen prioriterar kollektivtrafiken. Det ska vara bekvämt och smidigt att resa kollektivt och trafiken blir mer klimatsmart, säger Tomas Eriksson (MP), miljö- och kollektivtrafiklandstingsråd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062