23948sdkhjf

Gasellföretag – igen!

Rolfs Flyg & Buss är Gasellföretag för femte året i rad.

13 november utsågs gruppresearrangören Rolfs Flyg & Buss till Gasellföretag 2018 av Dagens Indsutri – det är femte gången som företaget blir Gasell.

Det känns faktiskt lika stort denna gången som första, men att få motta utmärkelsen fem år i rad är förstås extra ärofyllt, säger Emanuel Karlsson, vd Rolfs Flyg & Buss.

Rolfs Flyg & Buss startade sin verksamhet 1975 i Göteborg, och har på senare år växt explosionsartat. Under årens gång har antalet länder dit företaget arrangerar resor bara ökat, och idag arbetar över 50 personer i företaget som växt till Sveriges största gruppresearrangör.

Under DI Gasells 18 år har endast 134 av Gasellföretagen blivit utsedda fem gånger. Än färre har blivit utsedda fem år i rad, men Rolfs Flyg & Buss har lyckats att öka sin omsättning i en bransch som i flera år varit förhållandevis orörlig. Så vitt känt finns ingen annan gruppresearrangör eller turistbussföretagare som blivit utsedd till Gasellföretag mer än någon enstaka gång – vackert så. Men Rolfs Flyg & Buss sticker ut och siktar sannolikt på att fortsätta den stabila tillväxten som krävs för att bli en Gasell.

Jag är lika stolt varje gång vi får motta utmärkelsen. Det är ett bevis på att vi under året lyckats få fler resenärer att upptäcka gruppresandet med alla dess fördelar, säger Emanuel Karlsson.

Kriterierna är tuffa, varje år utses färre än en halv procent av Sveriges aktiebolag till Gasellföretag. Rolfs Flyg & Buss har på bara några få år ökat sin omsättning från 40 miljoner kronor till 500 miljoner kronor och förra året levererade företaget upplevelser till över 100 000 resenärer.

Företaget, som är Sveriges största gruppresearrangör och Sveriges fjärde största researrangör, ser att efterfrågan på gruppresor årligen ökar för resenärer i alla åldrar. Samtidigt är utbudet av resor, som sträcker sig från en dagstur till Ullared till en rundresa till Sydamerika, så pass stort att det finns något som passar alla typer av resenärer. Emanuel upplever att det är utbudet och framförallt kundernas engagemang som gör att andra resenärer också väljer att resa med företaget.

Gruppresor där upplevelserna är innehållet bidrar till ett mer socialt resande, en reseupplevelse som ger minnen men också vänner och bekanta, en del för en stund andra för en livstid. Lyckas vi skapa rätt förutsättningar för upplevelserna skapas ringar på vattnet som bidrar till att våra resenärer gladeligen reser med oss igen och tipsar sina vänner, bekanta och familj om våra resor, säger Emanuel Karlsson.

FAKTA/DI Gasell

Kraven för att nå Gasell-status:

  • en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor

  • minst tio anställda

  • minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret

  • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren

  • ett samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren som är positivt

  • i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner

  • sunda finanser

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078