23948sdkhjf

27 BYD-bussar till Köpenhamn

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Den kinesiska fordonsbyggaren BYD ska leverera 27 stycken 12 meter långa elbussar som ska köra i Köpenhamns stadstrafik.

I Sverige rullar kinesiska elbussar från BYD i bland annat Ängelholm och Eskilstuna. Fordonstillverkarens ambition är att bli mycket större i hela Europa och nu blir det alltså 27 nya 12-metersbussar till Köpenhamn. Danmark är därmed BYD:s näst största land i Europa efter Portugal.

Det handlar om 27 helelektriska bussar som beställts av det danska bussbolaget Anchersen som kör 19 av Movias rutter i Köpenhamn. Det här blir Anchersens första helelektriska bussar som depåladdas över natten och kommer att rulla på linjen Emdrup Torv-Lergravsparken som ligger i den södra delen av den danska huvudstaden. Bussen kan köra hela dagen på en laddning, enligt tillverkaren.

Trafikstart för elbussarna i Köpenhamn är planerad till slutet av 2019 och ha sin depå i Avedore Holme som nu förses med laddningsutrustning för bussarna.

– Vår företag visar att vi är redo för den senaste utvecklinge, Vi går nu i fronten i omställningen till helt utsläppsfri kollektivtrafik som vi får med eldrift. Vårt mål är att ha samma tillförlitlighet med de nya elbussarna som vi haft med våra dieselbussar. Och vi valde BYD eftersom vi anser att de kan möta våra och Movias krav för framtidens bussar bäst, säger Sören Englund, operativ chef på Anchersen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Eneroth återinviger Västerdalsbanan

Fler platser på Östgötapendeln

"Fler trafikpoliser behövs"

I en ny rapport utgiven av Transportföretagen konstateras flera brister i tillsynen och kontroller av vägtransporter – trafikpoliserna är för få vilket bland annat leder till en osund konkurrenssituation.

Arbetsförmedlingen på Bussförar-SM

Arbetsförmedlingen satsar stort på Bussförar-SM och kommer att vara på plats när finalen körs på Gillingebanan 9 september – Kristina Bolin ser fram emot att få vara ute på banan igen.

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Nyhetsbrev

50 Solaris-bussar till Gävle

Arkiv

Ale får fler elbussar

Tio nya elbussar i Borås

19 augusti börjar Västtrafik köra elbussar i Borås - det är totalt tio bussar på linje 2 som kommer att ge boråsarna en tystare och mer miljövänlig resa i kollektivtrafiken.

Transdev satsar på Bussförar-SM

Finalen i Bussförar-SM närmar sig, 9 september körs den på Gillingebanan norr om Stockholm – Transdev är en av tävlingens partners i år liksom tidigare år.

Raukas vice vd i SJ

Osäkert om viten fungerar

Det är oklart om viten fungerar som piska för att förbättra kollektivtrafikens kvalitet, mycket på grund av bristande dokumentation – det framgår av forskning vid VTI.

Nya svängar för kollektivtrafiken

I början av juni förvärvade elfordonsutvecklaren Nevs det engelska hjulmotorföretaget Protean Electric – som har en revolutionerande svängig hjulteknik för den modernaste kollektivtrafiken.

Cabonline skriver ner

Piteå får vänta på elbussarna

Svårt mäta trötthet

Att trötthet hos förare utgör en stor fara är väl känt sedan länge, snark är lika farligt som knark bruka det heta – men att mäta trötthet är en tuff utmaning för forskarna på VTI..

Utförsbacke för transportsektorn

”Utredning om biljettsystem onödig”

NNR vill slopa elskatten på elbussarna

Näringslivets Regelnämnd, NNR, tar upp elskatten som elbussarna måste betala men de eldrivna tågen slipper - släpp elskatten för elbussarna, kräver NNR.

Wennerström utreder nationellt biljettsystem

Ett biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige – det utlovades i Januariavtalet, nu ska Samtrafikens Gerhard Wennerström utreda hur det ska gå till.

Lindahl till Infranord

Bussförar-SM – finalen närmar sig!

Striden om Jämtland är över

Länstrafiken får teckna avtal med norska Trønderbilene – det står klart efter en segdragen rättsprocess där en svensk konkurrent överklagat upphandlingen.

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Scania klimatstrejkar

Skånetrafiken ber om ursäkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129