23948sdkhjf

27 BYD-bussar till Köpenhamn

Den kinesiska fordonsbyggaren BYD ska leverera 27 stycken 12 meter långa elbussar som ska köra i Köpenhamns stadstrafik.

I Sverige rullar kinesiska elbussar från BYD i bland annat Ängelholm och Eskilstuna. Fordonstillverkarens ambition är att bli mycket större i hela Europa och nu blir det alltså 27 nya 12-metersbussar till Köpenhamn. Danmark är därmed BYD:s näst största land i Europa efter Portugal.

Det handlar om 27 helelektriska bussar som beställts av det danska bussbolaget Anchersen som kör 19 av Movias rutter i Köpenhamn. Det här blir Anchersens första helelektriska bussar som depåladdas över natten och kommer att rulla på linjen Emdrup Torv-Lergravsparken som ligger i den södra delen av den danska huvudstaden. Bussen kan köra hela dagen på en laddning, enligt tillverkaren.

Trafikstart för elbussarna i Köpenhamn är planerad till slutet av 2019 och ha sin depå i Avedore Holme som nu förses med laddningsutrustning för bussarna.

– Vår företag visar att vi är redo för den senaste utvecklinge, Vi går nu i fronten i omställningen till helt utsläppsfri kollektivtrafik som vi får med eldrift. Vårt mål är att ha samma tillförlitlighet med de nya elbussarna som vi haft med våra dieselbussar. Och vi valde BYD eftersom vi anser att de kan möta våra och Movias krav för framtidens bussar bäst, säger Sören Englund, operativ chef på Anchersen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.251