23948sdkhjf

27 BYD-bussar till Köpenhamn

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Den kinesiska fordonsbyggaren BYD ska leverera 27 stycken 12 meter långa elbussar som ska köra i Köpenhamns stadstrafik.

I Sverige rullar kinesiska elbussar från BYD i bland annat Ängelholm och Eskilstuna. Fordonstillverkarens ambition är att bli mycket större i hela Europa och nu blir det alltså 27 nya 12-metersbussar till Köpenhamn. Danmark är därmed BYD:s näst största land i Europa efter Portugal.

Det handlar om 27 helelektriska bussar som beställts av det danska bussbolaget Anchersen som kör 19 av Movias rutter i Köpenhamn. Det här blir Anchersens första helelektriska bussar som depåladdas över natten och kommer att rulla på linjen Emdrup Torv-Lergravsparken som ligger i den södra delen av den danska huvudstaden. Bussen kan köra hela dagen på en laddning, enligt tillverkaren.

Trafikstart för elbussarna i Köpenhamn är planerad till slutet av 2019 och ha sin depå i Avedore Holme som nu förses med laddningsutrustning för bussarna.

– Vår företag visar att vi är redo för den senaste utvecklinge, Vi går nu i fronten i omställningen till helt utsläppsfri kollektivtrafik som vi får med eldrift. Vårt mål är att ha samma tillförlitlighet med de nya elbussarna som vi haft med våra dieselbussar. Och vi valde BYD eftersom vi anser att de kan möta våra och Movias krav för framtidens bussar bäst, säger Sören Englund, operativ chef på Anchersen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

160 på Setraträffen i Vetlanda

Minst 160 personer från bussbranschen kom till den 40:e Setraträffen i Vetlanda - branschträffen pågick i två dagar.

Landskrona helt elektriskt

18 januari invigdes Landskronas nya elbussar med trafikstart lördagen den 19 januari - därmed är stadens kollektivtrafik helt eldriven från och med nu.

EU intresserade av bussbatteristandard

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Arkiv

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Olaglig upphandling i Göteborg

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Sänd till en kollega

0.15