23948sdkhjf

Delfinbuss köper Stockholms Buss

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Stockholms Buss tas över av Delfinbuss 1 december – båda bolagen startade 1989 och får nu en gemensam framtid.

Stockholms Buss har  fem bussar och ägs av Göran Demnert som själv tagit initiativet till försäljningen:

– Ja, jag känner att jag nu är färdig med det här, jag har ändå fyllt 67 så jag tycker det är dags nu, säger Göran Demnert som tills nu har haft huvudkontoret hemma i Sollentuna men depån i Tyresö söder om Stockholm. Delfinbuss har sin depå i Sollentuna men huvudkontoret på Söder mitt i centrala Stockholm.

Delfinbuss tar över depån med bussgarag i Tyresö men kommer bara att behålla två av Stockholms Buss nuvarande bussar. Dock lever namnat kvar, tre bussar ska även fortsatt vara stripade med Stockholms Buss logga. Det har Göran Demnert och köparen Per Broström, vd och ägare av Delfinbuss kommit överens om.

– Jag ska jobba kvar ett tag framöver i alla fall, från och med december blir det deltid på Delfinbuss kontor som en extra resurs och för att säkerställa övergången för våra kunder, säger Göran Demnert.

Både säljare och köpare känner varandra sedan länge, det har varit en hel del samarbeten under åren som gått sedan de båda startade sina bussföretag för nästan 30 år sedan. Så det lär inte bli någon större dramatik när bolagen så att säga smälter ihop, personalen på depån i Tyresö kommer att jobba för Delfinbuss i stället.

Stockholms Buss hade en omsättning på 12,7 miljoner kronor 2016 och har hela tiden haft stabil ekonomi. Verksamheten består av beställningstrafik och resebyråverksamhet. Delfinbuss omsatte drygt 31 miljoner kronor och är en betydande aktör inom beställningstrafik.

– Det känns bra att ta över Stockholms Buss nu, och det är också bra att Göran är med hos oss och ser till att övergången blir smidig, säger Per Broström.

Göran Demnert är visserligen fyllda 67 men han tänker fortsätta att cykla till stöd för Barncancerfonden som han nu gjort i många år: Med Team Rynkeby genomförs en tuff utmaning genom att cykla från Sverige ända till Paris. Sommaren 2019 blir det femte gången i rad som han genomför kraftprovet.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Andra villkor när elbussarna blir fler

Elbussteknik ändrar förutsättningarna för branschen – det slogs fast under en debatt under Almedalsveckan i år som Sveriges Bussföretag hade arrangerat.

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Rekordökning för bussarna

Nyhetsbrev

Lockar förare med elbussar

Arkiv

Nya möjligheter för trafikoperatörer

Under UITP i Stockholm var Hogia en av utställarna och demonstrerade bland annat produktserien TransitCloud, företagets molnbaserade system för realtidsinformation.

Bedrägeri mot SJ:s kunder

Här är finalisterna i Bussförar-SM

Nu är det klart vilka som är de 16 finalister som gör upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare 9 september - en av dem är regerande mästaren Anders Norell Bergendahl.

Ny framtid för trådbussen?

Keolis i topp inför Bussförar-SM

Det blev inte helt oväntat Keolis som lyckades få flest bussförare anmälda till Bussförar-SM 2019, hela 123 förare - totalt har 501 förare genomfört anmälningsprovet.

Mattias Dahl lämnar Transportföretagen

Går vidare till ledande post på Svenskt näringsliv.

Trevlig sommar!

Rt-forum vill önska alla läsare, vänner och annonsörer en riktigt trevlig sommar - nu kopplar vi loss en stund, nästa nyhetsbrev kommer 31 juli!

Utökad busstrafik i Örebro

UITP samlade 15 000

UITP:s toppmöte i Stockholm genomfördes i mitten av juni och blev en stor framgång, enligt SL som var värd - här finns en film där bland andra Jens Plambeck och Laetitia Delzenne intervjuas.

MTR Express expanderar

Från 24 juni till 18 augusti trafikerar MTR Express en ny direktlinjen från Stockholm mot Halmstad via Varberg och Falkenberg – därmed har bolaget expanderat.

Ny trafik för Transdev

Bussförar-SM - allra sista chansen!

Nu går det, men i natt är det slut - mitt i den ljusa midsommarnatten stängs anmälan till årets upplaga av Bussförar-SM, det är med andra ord bråttom att göra uttagningsprovet för den som inte hunnit ännu.

Missa inte Bussförar-SM!

Midsommaraftonens midnatt stängs möjligheten att göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – så gör provet genast, fira efteråt med sill, potatis och önskad dryck.

BRT-satsning får 25 miljoner

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

E-tidningen Begagnatmarknaden ute!

MTR raggade arbetslystna på Järvaveckan

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125