23948sdkhjf

Delfinbuss köper Stockholms Buss

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Stockholms Buss tas över av Delfinbuss 1 december – båda bolagen startade 1989 och får nu en gemensam framtid.

Stockholms Buss har  fem bussar och ägs av Göran Demnert som själv tagit initiativet till försäljningen:

– Ja, jag känner att jag nu är färdig med det här, jag har ändå fyllt 67 så jag tycker det är dags nu, säger Göran Demnert som tills nu har haft huvudkontoret hemma i Sollentuna men depån i Tyresö söder om Stockholm. Delfinbuss har sin depå i Sollentuna men huvudkontoret på Söder mitt i centrala Stockholm.

Delfinbuss tar över depån med bussgarag i Tyresö men kommer bara att behålla två av Stockholms Buss nuvarande bussar. Dock lever namnat kvar, tre bussar ska även fortsatt vara stripade med Stockholms Buss logga. Det har Göran Demnert och köparen Per Broström, vd och ägare av Delfinbuss kommit överens om.

– Jag ska jobba kvar ett tag framöver i alla fall, från och med december blir det deltid på Delfinbuss kontor som en extra resurs och för att säkerställa övergången för våra kunder, säger Göran Demnert.

Både säljare och köpare känner varandra sedan länge, det har varit en hel del samarbeten under åren som gått sedan de båda startade sina bussföretag för nästan 30 år sedan. Så det lär inte bli någon större dramatik när bolagen så att säga smälter ihop, personalen på depån i Tyresö kommer att jobba för Delfinbuss i stället.

Stockholms Buss hade en omsättning på 12,7 miljoner kronor 2016 och har hela tiden haft stabil ekonomi. Verksamheten består av beställningstrafik och resebyråverksamhet. Delfinbuss omsatte drygt 31 miljoner kronor och är en betydande aktör inom beställningstrafik.

– Det känns bra att ta över Stockholms Buss nu, och det är också bra att Göran är med hos oss och ser till att övergången blir smidig, säger Per Broström.

Göran Demnert är visserligen fyllda 67 men han tänker fortsätta att cykla till stöd för Barncancerfonden som han nu gjort i många år: Med Team Rynkeby genomförs en tuff utmaning genom att cykla från Sverige ända till Paris. Sommaren 2019 blir det femte gången i rad som han genomför kraftprovet.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.133