23948sdkhjf

Delfinbuss köper Stockholms Buss

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Stockholms Buss tas över av Delfinbuss 1 december – båda bolagen startade 1989 och får nu en gemensam framtid.

Stockholms Buss har  fem bussar och ägs av Göran Demnert som själv tagit initiativet till försäljningen:

– Ja, jag känner att jag nu är färdig med det här, jag har ändå fyllt 67 så jag tycker det är dags nu, säger Göran Demnert som tills nu har haft huvudkontoret hemma i Sollentuna men depån i Tyresö söder om Stockholm. Delfinbuss har sin depå i Sollentuna men huvudkontoret på Söder mitt i centrala Stockholm.

Delfinbuss tar över depån med bussgarag i Tyresö men kommer bara att behålla två av Stockholms Buss nuvarande bussar. Dock lever namnat kvar, tre bussar ska även fortsatt vara stripade med Stockholms Buss logga. Det har Göran Demnert och köparen Per Broström, vd och ägare av Delfinbuss kommit överens om.

– Jag ska jobba kvar ett tag framöver i alla fall, från och med december blir det deltid på Delfinbuss kontor som en extra resurs och för att säkerställa övergången för våra kunder, säger Göran Demnert.

Både säljare och köpare känner varandra sedan länge, det har varit en hel del samarbeten under åren som gått sedan de båda startade sina bussföretag för nästan 30 år sedan. Så det lär inte bli någon större dramatik när bolagen så att säga smälter ihop, personalen på depån i Tyresö kommer att jobba för Delfinbuss i stället.

Stockholms Buss hade en omsättning på 12,7 miljoner kronor 2016 och har hela tiden haft stabil ekonomi. Verksamheten består av beställningstrafik och resebyråverksamhet. Delfinbuss omsatte drygt 31 miljoner kronor och är en betydande aktör inom beställningstrafik.

– Det känns bra att ta över Stockholms Buss nu, och det är också bra att Göran är med hos oss och ser till att övergången blir smidig, säger Per Broström.

Göran Demnert är visserligen fyllda 67 men han tänker fortsätta att cykla till stöd för Barncancerfonden som han nu gjort i många år: Med Team Rynkeby genomförs en tuff utmaning genom att cykla från Sverige ända till Paris. Sommaren 2019 blir det femte gången i rad som han genomför kraftprovet.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tre månader till för Hybricon

EU skärper utsläppskraven rejält

EU skärper utsläppskraven rejält på tunga fordon – men EU-parlamentet måste först rösta om saken vilket sker i mars.

UL rekordökade 2018

Dramatisk ökning av döda i trafiken

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nyhetsbrev

Nobina förvärvar i Danmark

Arkiv

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Axelsson får Miljöpriset 2019

Kenneth Johansson död

Brittiska körkort kan få dispens

Alstom+Siemens stoppas av EU

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134