23948sdkhjf

Framtidstro hos EvoBus

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Mercedes-Benz helelektriska eCitaro visades på Persontrafik och den bussen kommer att lanseras på den svenska marknaden under 2019.

– De första leveranserna av vår elektriska Citaro är till sommaren 2019. Runt augusti 2019 sker första leveranserna av 12-metersversionen i Sverige, till 2020 så kommer vi också lansera en 18-metersversion av samma elbuss med möjlig leverans efter sommaren det året, säger Marcus Gunnarsson, försäljningschef Fleet EvoBus.

Nästa år sker också de första leveranserna av Mercedes-Benz hybridbuss som vann utmärkelsen Bus of the Year 2019, utsedd av den intereuropeiska bussjuryn tidigare i år.

Vinnarhybriden Bus of the Year finns för både HVO och gas. Det är en så kallad mild hybrid-funktion, bussen kan inte köra endast på el men hybridsystemet avlastar förbränningsmotorn och tillsammans med bussens Eco Steering system sänker det bränsleförbrukningen med drygt 8 procent.

Det går bra för de fabrikat EvoBus säljer i Sverige: Mercedes-Benz och Setra. Totalt toppar de Tunga bussligan 2018 men eftersom fabrikaten redovisas separat är det en annan tillverkare som låg på topp efter tio månader.

– I år har alla tillverkare haft relativt få leveranser, detta på grund av få upphandlingar av tunga bussar. Totala marknaden ligger nästan 50 procent efter förra året. Så under ett sådant här år slår det stort om man bara missar en enda upphandling. Vi har dock redan nu säkrat en hel del inför 2019 och vi har höga förväntningar på att det kommer bli ett bra år för oss, säger Marcus Gunnarsson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tre månader till för Hybricon

EU skärper utsläppskraven rejält

EU skärper utsläppskraven rejält på tunga fordon – men EU-parlamentet måste först rösta om saken vilket sker i mars.

UL rekordökade 2018

Dramatisk ökning av döda i trafiken

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nyhetsbrev

Nobina förvärvar i Danmark

Arkiv

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Axelsson får Miljöpriset 2019

Kenneth Johansson död

Brittiska körkort kan få dispens

Alstom+Siemens stoppas av EU

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141