23948sdkhjf

Framtidstro hos EvoBus

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Mercedes-Benz helelektriska eCitaro visades på Persontrafik och den bussen kommer att lanseras på den svenska marknaden under 2019.

– De första leveranserna av vår elektriska Citaro är till sommaren 2019. Runt augusti 2019 sker första leveranserna av 12-metersversionen i Sverige, till 2020 så kommer vi också lansera en 18-metersversion av samma elbuss med möjlig leverans efter sommaren det året, säger Marcus Gunnarsson, försäljningschef Fleet EvoBus.

Nästa år sker också de första leveranserna av Mercedes-Benz hybridbuss som vann utmärkelsen Bus of the Year 2019, utsedd av den intereuropeiska bussjuryn tidigare i år.

Vinnarhybriden Bus of the Year finns för både HVO och gas. Det är en så kallad mild hybrid-funktion, bussen kan inte köra endast på el men hybridsystemet avlastar förbränningsmotorn och tillsammans med bussens Eco Steering system sänker det bränsleförbrukningen med drygt 8 procent.

Det går bra för de fabrikat EvoBus säljer i Sverige: Mercedes-Benz och Setra. Totalt toppar de Tunga bussligan 2018 men eftersom fabrikaten redovisas separat är det en annan tillverkare som låg på topp efter tio månader.

– I år har alla tillverkare haft relativt få leveranser, detta på grund av få upphandlingar av tunga bussar. Totala marknaden ligger nästan 50 procent efter förra året. Så under ett sådant här år slår det stort om man bara missar en enda upphandling. Vi har dock redan nu säkrat en hel del inför 2019 och vi har höga förväntningar på att det kommer bli ett bra år för oss, säger Marcus Gunnarsson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.174