23948sdkhjf

Framtidstro hos EvoBus

Mercedes-Benz helelektriska eCitaro visades på Persontrafik och den bussen kommer att lanseras på den svenska marknaden under 2019.

– De första leveranserna av vår elektriska Citaro är till sommaren 2019. Runt augusti 2019 sker första leveranserna av 12-metersversionen i Sverige, till 2020 så kommer vi också lansera en 18-metersversion av samma elbuss med möjlig leverans efter sommaren det året, säger Marcus Gunnarsson, försäljningschef Fleet EvoBus.

Nästa år sker också de första leveranserna av Mercedes-Benz hybridbuss som vann utmärkelsen Bus of the Year 2019, utsedd av den intereuropeiska bussjuryn tidigare i år.

Vinnarhybriden Bus of the Year finns för både HVO och gas. Det är en så kallad mild hybrid-funktion, bussen kan inte köra endast på el men hybridsystemet avlastar förbränningsmotorn och tillsammans med bussens Eco Steering system sänker det bränsleförbrukningen med drygt 8 procent.

Det går bra för de fabrikat EvoBus säljer i Sverige: Mercedes-Benz och Setra. Totalt toppar de Tunga bussligan 2018 men eftersom fabrikaten redovisas separat är det en annan tillverkare som låg på topp efter tio månader.

– I år har alla tillverkare haft relativt få leveranser, detta på grund av få upphandlingar av tunga bussar. Totala marknaden ligger nästan 50 procent efter förra året. Så under ett sådant här år slår det stort om man bara missar en enda upphandling. Vi har dock redan nu säkrat en hel del inför 2019 och vi har höga förväntningar på att det kommer bli ett bra år för oss, säger Marcus Gunnarsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173