23948sdkhjf

Automatisk framgång

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Modulsystem är en av aktörerna bakom de nya biljettautomaterna som väntas komma mer och mer – där kunden betala resan med sitt vanliga bankkort med blippfunktion.

– Att vi kan erbjuda det här beror på att vi inte bara har själva automattekniken utan dessutom kontroll på betallösningen, där är vi unika, säger Torbjörn Henrysson, marknadsdirektör på Modulsystem. I Stockholm där det råder enhetstaxa är det då bara att lägga sitt bankkort mot läsare så dras beloppet automatiskt från bankkortet.

Det listiga här är att systemet räknar ut vad som blir mest fördelaktigt för resenären: engångstaxa eller dygnsbiljett beroende på hur ofta resenären åker under en dag.

För att bankkortet ska kunna användas som biljett i kollektivtrafiken måste bankernas regelverk följas

– Den här tekniken är också tillämplig för så kallade Smart-city-lösningar, säger Torbjörn Henrysson. Då kan du använda bankkortet för inträde till simhallen, återvinningsanläggningen eller som passerkort till i princip allt som finns. Kanske även vid skolor som allt oftare har krav på sig att ha spärrar för att hålla obehöriga borta.

Privatägda Modulsystem är i dag 45 anställda omsätter runt 100 miljoner kronor. har också levererat biljettautomater till Västtrafik och handhållna terminaler till SL-trafikens biljettkontrollörer och dessutom serviceansvar för alla SL:s spärrar under minst de närmaste fem åren.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Startskott för Bussförar-SM 2019

Måndag 25 mars gick starten för Bussförar-SM 2019, där Sveriges bästa bussförare 2019 ska utses – anmälningen till tävlingen är öppen till 21 juni.

Sveriges Bussföretag tillbaka!

Bussförar-SM 2019 har startat!

25 mars, årets upplaga av Bussförar-SM har dragit igång, tävlingen som vill uppmärksamma och lyfta det samhällsviktiga bussföraryrket.

Tamsons tar över Svensk Kollektivtrafik

En enig valberedning föreslår Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande SL, till ny ordförande för branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik.

Nyhetsbrev

Keolis möblerar om

Keolis Sverige genomför en strategisk organisationsförändring – Stefan Gustavsson och Alexis Kahlmann får nya toppositioner.

Arkiv

Ottosson lämnar SL

Ljungberg till Kollektivtrafikdagen

Hur kollektivtrafiken ska hantera de nya mobilitetslösningarna som dyker upp i en allt snabbare takt – det reder Trivectors Christer Ljungberg ut på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna.

Planka prisar Dunkerque

Keolis trafikskola två år

Birmingham valde Volvos elbussar

Volvo Bussar har fått en order på sex fullelbussar till Birminghams flygplats i England – ett speceillt affärsupplägg gjorde beställaren valde just Volvo Bussar.

Goda exempel från IRU

Runt om i Europa lanseras olika initiativ som syftar till att göra bussar och andra vägtransportfordon säkrare och mer klimatvänliga - IRU har samlat dem åt branschen.

Rekordvinst för WSP

14 dog på februarivägarna

"Ge CSN-lån till alla körkort!"

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Transdev firar sina bussförare

Rekordorder för Volvo i Australien

Bussbranschen tror på geofencing

Transportföretagen bussbranschen mötte infrastrukturminister Tomas Enertoth 15 mars med anledning av gasbussolyckan i Stockholm – bussbranschen tror att geofencing är ett ätt att ytterligare öka säkerheten.

”Geofencing säkrar gasbussar”

10 mars körde en biogasbuss in i en höjdbegränsingsbalk i centrala Stockholm och exploderade – olyckor av den typen kan stoppas med geofencing, enligt Svensk Kollektivtrafik.

Säkrare trafik med ny teknik

Nu kommer tekniken som styr hur fort yrkestrafiken får köra – och var. Eller om bara elbussar och elfordon får köra i vissa zoner i en stadskärna, då kommer fordon som drivs på annat sätt att stanna om de försöker köra in där, motorn stannar helt enkelt.

Bussföraren som blev vd

18 mars är bussförarens dag – rt-forum uppmärksammar därför Stefan Magnusson som startade sin karriär som just bussförare för att senare bli vd för Nettbuss.

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Stopp för kontanter på grund av rån

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.16