23948sdkhjf

Automatisk framgång

Modulsystem är en av aktörerna bakom de nya biljettautomaterna som väntas komma mer och mer – där kunden betala resan med sitt vanliga bankkort med blippfunktion.

– Att vi kan erbjuda det här beror på att vi inte bara har själva automattekniken utan dessutom kontroll på betallösningen, där är vi unika, säger Torbjörn Henrysson, marknadsdirektör på Modulsystem. I Stockholm där det råder enhetstaxa är det då bara att lägga sitt bankkort mot läsare så dras beloppet automatiskt från bankkortet.

Det listiga här är att systemet räknar ut vad som blir mest fördelaktigt för resenären: engångstaxa eller dygnsbiljett beroende på hur ofta resenären åker under en dag.

För att bankkortet ska kunna användas som biljett i kollektivtrafiken måste bankernas regelverk följas

– Den här tekniken är också tillämplig för så kallade Smart-city-lösningar, säger Torbjörn Henrysson. Då kan du använda bankkortet för inträde till simhallen, återvinningsanläggningen eller som passerkort till i princip allt som finns. Kanske även vid skolor som allt oftare har krav på sig att ha spärrar för att hålla obehöriga borta.

Privatägda Modulsystem är i dag 45 anställda omsätter runt 100 miljoner kronor. har också levererat biljettautomater till Västtrafik och handhållna terminaler till SL-trafikens biljettkontrollörer och dessutom serviceansvar för alla SL:s spärrar under minst de närmaste fem åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375