23948sdkhjf

Automatisk framgång

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Modulsystem är en av aktörerna bakom de nya biljettautomaterna som väntas komma mer och mer – där kunden betala resan med sitt vanliga bankkort med blippfunktion.

– Att vi kan erbjuda det här beror på att vi inte bara har själva automattekniken utan dessutom kontroll på betallösningen, där är vi unika, säger Torbjörn Henrysson, marknadsdirektör på Modulsystem. I Stockholm där det råder enhetstaxa är det då bara att lägga sitt bankkort mot läsare så dras beloppet automatiskt från bankkortet.

Det listiga här är att systemet räknar ut vad som blir mest fördelaktigt för resenären: engångstaxa eller dygnsbiljett beroende på hur ofta resenären åker under en dag.

För att bankkortet ska kunna användas som biljett i kollektivtrafiken måste bankernas regelverk följas

– Den här tekniken är också tillämplig för så kallade Smart-city-lösningar, säger Torbjörn Henrysson. Då kan du använda bankkortet för inträde till simhallen, återvinningsanläggningen eller som passerkort till i princip allt som finns. Kanske även vid skolor som allt oftare har krav på sig att ha spärrar för att hålla obehöriga borta.

Privatägda Modulsystem är i dag 45 anställda omsätter runt 100 miljoner kronor. har också levererat biljettautomater till Västtrafik och handhållna terminaler till SL-trafikens biljettkontrollörer och dessutom serviceansvar för alla SL:s spärrar under minst de närmaste fem åren.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

160 på Setraträffen i Vetlanda

Minst 160 personer från bussbranschen kom till den 40:e Setraträffen i Vetlanda - branschträffen pågick i två dagar.

Landskrona helt elektriskt

18 januari invigdes Landskronas nya elbussar med trafikstart lördagen den 19 januari - därmed är stadens kollektivtrafik helt eldriven från och med nu.

EU intresserade av bussbatteristandard

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Arkiv

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Olaglig upphandling i Göteborg

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Sänd till en kollega

0.124