23948sdkhjf

Julmarknader i Estland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I år fyller världens äldsta julgranstradition 577 år och snart kommer julgranen att resas för 17:e året i rad på torget i Tallinn när julmarknaden drar igång.

Tallinns julmarknad har nyligen blivit utsedd av CNN till en av de bästa i världen och från och med sista veckan i november kommer julmarknadsfantaster från hela världen kunna frossa i både traditionella och mer moderna varianter av estländska julmarknader. Här är fem julmarknader som är värda ett besök i vinter. 

1. Tallinns berömda julmarknad

Tallinns traditionella julmarknad är sedan länge världsberömd och i år utsedd av CNN till en av världens bästa. Förutom besök av jultomten bjuder marknaden även på mängder av hantverk, konserter, karuseller, jultåg och shopping i världsklass.

2. Ljusshow i julstaden Tartu

Kulturstaden Tartu är Estlands officiella julstad och bjuder på en charmig julmarknad och spektakulär ljusshow i ett. Under hela december kan stadens besökare vandra runt i den vackert utsmyckade stadskärnan och delta i alltifrån workshops och utställningar till festivaler och konserter. Tartus estländska nationalmuseum kommer också att anordna en egen julmarknad.

3. Jultomtarnas festival i Pärnu

För den som inte kan få nog av julen och jultomten är det möjligt att slå på stort och besöka en festival med jultomtar från världens alla hörn. Festivalen är en del av Estlands hundraårsjubileum och bjuder bland annat på festtåg, konserter, tävlingar, workshops och andra festliga aktiviteter för hela familjen.

4. Barnens julmarknad i Paide

Julmarknaden i Paide är ett enda stort måste för alla barnfamiljer. Inför första advent görs hela torget om till en fröjdefull julfestival som bland annat inkluderar en julgodisturnering, julgranspynttävling, julutställning och juluppträdanden med tomtens nissar.

5. Designfrossa i Tallinn

På designmarknaden i Tallinn hittar du exklusiva hantverk från hundratals designers och konstnärer. Passa på att inhandla alla julklappar samtidigt som du lyssnar till tonerna av klassisk julmusik och smakar på mängder av klassiska estländska julbordsspecialiteter.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Inlandsbanan fick ny styrelse

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

Nyhetsbrev

SJ lanserar tågluffarkort

Arkiv

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149