23948sdkhjf

Julmarknader i Estland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I år fyller världens äldsta julgranstradition 577 år och snart kommer julgranen att resas för 17:e året i rad på torget i Tallinn när julmarknaden drar igång.

Tallinns julmarknad har nyligen blivit utsedd av CNN till en av de bästa i världen och från och med sista veckan i november kommer julmarknadsfantaster från hela världen kunna frossa i både traditionella och mer moderna varianter av estländska julmarknader. Här är fem julmarknader som är värda ett besök i vinter. 

1. Tallinns berömda julmarknad

Tallinns traditionella julmarknad är sedan länge världsberömd och i år utsedd av CNN till en av världens bästa. Förutom besök av jultomten bjuder marknaden även på mängder av hantverk, konserter, karuseller, jultåg och shopping i världsklass.

2. Ljusshow i julstaden Tartu

Kulturstaden Tartu är Estlands officiella julstad och bjuder på en charmig julmarknad och spektakulär ljusshow i ett. Under hela december kan stadens besökare vandra runt i den vackert utsmyckade stadskärnan och delta i alltifrån workshops och utställningar till festivaler och konserter. Tartus estländska nationalmuseum kommer också att anordna en egen julmarknad.

3. Jultomtarnas festival i Pärnu

För den som inte kan få nog av julen och jultomten är det möjligt att slå på stort och besöka en festival med jultomtar från världens alla hörn. Festivalen är en del av Estlands hundraårsjubileum och bjuder bland annat på festtåg, konserter, tävlingar, workshops och andra festliga aktiviteter för hela familjen.

4. Barnens julmarknad i Paide

Julmarknaden i Paide är ett enda stort måste för alla barnfamiljer. Inför första advent görs hela torget om till en fröjdefull julfestival som bland annat inkluderar en julgodisturnering, julgranspynttävling, julutställning och juluppträdanden med tomtens nissar.

5. Designfrossa i Tallinn

På designmarknaden i Tallinn hittar du exklusiva hantverk från hundratals designers och konstnärer. Passa på att inhandla alla julklappar samtidigt som du lyssnar till tonerna av klassisk julmusik och smakar på mängder av klassiska estländska julbordsspecialiteter.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stena Estrid lämnar Kina

Rederiet Stena Lines första nybygge Stena Estrid har lämnat dockan i Avic Weihai Shipyard i Kina – det är den första av totalt fem RoPax-färjor som byggs där åt det svenska redderiet.

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Finnair säkraste flygbolaget

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Flygrekord för Norweigian

Arkiv

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Habilt 2018 för Tallink

Rederiet Tallink Grupp noterar ett habilt 2018 med något fler passagerare än året innan – antalet personbilar ombord har samtidigt minskat obetydligt.

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Kryssningsavslutning i Göteborg

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Sänd till en kollega

0.127