23948sdkhjf

Julmarknader i Estland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I år fyller världens äldsta julgranstradition 577 år och snart kommer julgranen att resas för 17:e året i rad på torget i Tallinn när julmarknaden drar igång.

Tallinns julmarknad har nyligen blivit utsedd av CNN till en av de bästa i världen och från och med sista veckan i november kommer julmarknadsfantaster från hela världen kunna frossa i både traditionella och mer moderna varianter av estländska julmarknader. Här är fem julmarknader som är värda ett besök i vinter. 

1. Tallinns berömda julmarknad

Tallinns traditionella julmarknad är sedan länge världsberömd och i år utsedd av CNN till en av världens bästa. Förutom besök av jultomten bjuder marknaden även på mängder av hantverk, konserter, karuseller, jultåg och shopping i världsklass.

2. Ljusshow i julstaden Tartu

Kulturstaden Tartu är Estlands officiella julstad och bjuder på en charmig julmarknad och spektakulär ljusshow i ett. Under hela december kan stadens besökare vandra runt i den vackert utsmyckade stadskärnan och delta i alltifrån workshops och utställningar till festivaler och konserter. Tartus estländska nationalmuseum kommer också att anordna en egen julmarknad.

3. Jultomtarnas festival i Pärnu

För den som inte kan få nog av julen och jultomten är det möjligt att slå på stort och besöka en festival med jultomtar från världens alla hörn. Festivalen är en del av Estlands hundraårsjubileum och bjuder bland annat på festtåg, konserter, tävlingar, workshops och andra festliga aktiviteter för hela familjen.

4. Barnens julmarknad i Paide

Julmarknaden i Paide är ett enda stort måste för alla barnfamiljer. Inför första advent görs hela torget om till en fröjdefull julfestival som bland annat inkluderar en julgodisturnering, julgranspynttävling, julutställning och juluppträdanden med tomtens nissar.

5. Designfrossa i Tallinn

På designmarknaden i Tallinn hittar du exklusiva hantverk från hundratals designers och konstnärer. Passa på att inhandla alla julklappar samtidigt som du lyssnar till tonerna av klassisk julmusik och smakar på mängder av klassiska estländska julbordsspecialiteter.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Japanska sovkojer för Stena

På fartygen Mecklenburg-Vorpommern och Skåne, som trafikerar Trelleborg-Rostock, har Stena Line installerat japanska sovkojer – kompakt, prisvärt och dessutom bekvämt, enligt rederiet.

Enklare att tåga till Europa

Turistbussföretagen fick ny styrelse

Resemakar´n vann Guldbussen 2019

Det blev Erik Dahlbom, Resemakar´n i Väst, som vann RK Travel Groups pris Guldbussen 2019 – hederspris gick till Lennart Carlsson, priserna delades ut 21 mars i Göteborg.

Underhållning gratis på Flixbus

Salomon till Busstorget

Johan Salomon, Traveller Buss, kommer till Busstorget i Tylösand - han vill se vilka nyheter fordonsleverantörerna kommer presentera på Busstorget och vill självklart mingla med kollegor i branschen.

Nyhetsbrev

De vann Mellanskärgården

Det blev Blidösundsbolaget som vann kontraktet för sjötrafiken i Stockholms mellanskärgård – det har trafikförvaltningen beslutat 19 mars.

Arkiv

Kocklandslaget mönstrar på

Svenska Kocklandslaget vann VM i Luxemburg i november – nu kommer vinnarrätterna att serveras på Viking Cinderella tillagade ombord av världsmästarna.

Finland i gruppresefronten

Plus

Matnyttig resemässa i Estland

Mässan TourEst hölls för 28:e året i rad i februari.För fackbesökaren är det den årliga mässans första dag som gäller, alltid en fredag.

Junibacken digitaliseras

Ångan är uppe på Vildmarkståget

Ekroth kopplar upp Visit North

Wik till Busstorget

Norwegian har stoppat olycksplanet

Efter den svåra flygolyckan i Etiopien stoppade många flygbolag flygplanstypen Boeing 737 Max 8 - nu har även Norwegian stoppat alla sina 737 Max 8 men börskursen faller.

Flyger totalt klimatkompenserat

Från och med 1 april kommer flygbolaget BRA att klimatkompensera alla utsläpp av växthusgaser som bolaget alla flygplan genererar.

Baljhagen till Busstorget

Andreas Baljhagen, försäljningschef Nord på Volvo Bussar kommer till Busstorget i Tylösand – ett utmärkt tillfälle att träffa människor från branschen, säger han.

Flyget kan lyfta med biodrivmedel

Det händer i Österrike

Rederi Göta Kanal 150 år

Var finns de nya bussförarna?

På Busstorget i Tylösand 11-12 april lyfter Maria Sjölin frågan om vilka som ska bli våra nya bussförare – och det är bråttom, det behövs 7 300 nya förare till 2020.

Unga gillar solosemester

Varannan svensk är öppen för att resa på semestern helt ensam – framför allt är det män och unga som vill resa solo.

Viking Line till Almedalen

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Visby och tillbaka tre dagar under Almedalsveckan - kryssningarna prickar in Moderaternas, Liberalernas och Socialdemokraternas dagar.

Automatisk bagageinlämning i Visby

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Flybmi i konkurs

Galaxy åter i trafik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152