23948sdkhjf

Familjeföretaget visade nyheter

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

BussCenter i Haninge visade ett par nyheter på Persontrafik och givetvis var hela familjen på plats under alla tre mässdagarna.

BussCenter hade sitt bästa år hittills under 2017 med närmare 100 sålda fordon, hur det blir 2018 är ännu inte klart, men det rullar på bra, enligt Vidas Armalis.

– Vi har klarat det här tack vare att vi jobbar med bra tillverkare, säger han. Framför allt Altas i gamla hemlandet Litauen. Men vi säljer även Rosero på egen hand, alltså samma bussar som nu Svenska EA bussar marknadsför här.

BussCenter arbetar i den minsta bussegmentet, från 30 ända ner till nio platser och det händer att man även säljer personbilsregistrerade bussar för 7-8 passagerare.

– Merparten av våra bussar ligger på mellan 19 och 22 passagerare, Mercedes Sprinter är den största produkten, säger Vidas Armalis. Vår nyhet är Viator som byggs på Iveco-chassi som är den första bussen som Altas bygger på chassi, tidigare har de byggt på skåp. Försäljningen av den börjar i mitten av nästa år.

Fotnot. I bildtexten visar det sig att familjemedlemmarna har olika efternamn. Men så är det i Litauen, medan far och son har exakt samma ändelse på efternamnet så har den gifta kvinnan en specifik ändelse "iete" medan den ogifta kvinnan har en annan, "yte".

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Startskott för Bussförar-SM 2019

Måndag 25 mars gick starten för Bussförar-SM 2019, där Sveriges bästa bussförare 2019 ska utses – anmälningen till tävlingen är öppen till 21 juni.

Sveriges Bussföretag tillbaka!

Bussförar-SM 2019 har startat!

25 mars, årets upplaga av Bussförar-SM har dragit igång, tävlingen som vill uppmärksamma och lyfta det samhällsviktiga bussföraryrket.

Tamsons tar över Svensk Kollektivtrafik

En enig valberedning föreslår Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande SL, till ny ordförande för branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik.

Nyhetsbrev

Keolis möblerar om

Keolis Sverige genomför en strategisk organisationsförändring – Stefan Gustavsson och Alexis Kahlmann får nya toppositioner.

Arkiv

Ottosson lämnar SL

Ljungberg till Kollektivtrafikdagen

Hur kollektivtrafiken ska hantera de nya mobilitetslösningarna som dyker upp i en allt snabbare takt – det reder Trivectors Christer Ljungberg ut på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna.

Planka prisar Dunkerque

Keolis trafikskola två år

Birmingham valde Volvos elbussar

Volvo Bussar har fått en order på sex fullelbussar till Birminghams flygplats i England – ett speceillt affärsupplägg gjorde beställaren valde just Volvo Bussar.

Goda exempel från IRU

Runt om i Europa lanseras olika initiativ som syftar till att göra bussar och andra vägtransportfordon säkrare och mer klimatvänliga - IRU har samlat dem åt branschen.

Rekordvinst för WSP

14 dog på februarivägarna

"Ge CSN-lån till alla körkort!"

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Transdev firar sina bussförare

Rekordorder för Volvo i Australien

Bussbranschen tror på geofencing

Transportföretagen bussbranschen mötte infrastrukturminister Tomas Enertoth 15 mars med anledning av gasbussolyckan i Stockholm – bussbranschen tror att geofencing är ett ätt att ytterligare öka säkerheten.

”Geofencing säkrar gasbussar”

10 mars körde en biogasbuss in i en höjdbegränsingsbalk i centrala Stockholm och exploderade – olyckor av den typen kan stoppas med geofencing, enligt Svensk Kollektivtrafik.

Säkrare trafik med ny teknik

Nu kommer tekniken som styr hur fort yrkestrafiken får köra – och var. Eller om bara elbussar och elfordon får köra i vissa zoner i en stadskärna, då kommer fordon som drivs på annat sätt att stanna om de försöker köra in där, motorn stannar helt enkelt.

Bussföraren som blev vd

18 mars är bussförarens dag – rt-forum uppmärksammar därför Stefan Magnusson som startade sin karriär som just bussförare för att senare bli vd för Nettbuss.

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Stopp för kontanter på grund av rån

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.131