23948sdkhjf

Familjeföretaget visade nyheter

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

BussCenter i Haninge visade ett par nyheter på Persontrafik och givetvis var hela familjen på plats under alla tre mässdagarna.

BussCenter hade sitt bästa år hittills under 2017 med närmare 100 sålda fordon, hur det blir 2018 är ännu inte klart, men det rullar på bra, enligt Vidas Armalis.

– Vi har klarat det här tack vare att vi jobbar med bra tillverkare, säger han. Framför allt Altas i gamla hemlandet Litauen. Men vi säljer även Rosero på egen hand, alltså samma bussar som nu Svenska EA bussar marknadsför här.

BussCenter arbetar i den minsta bussegmentet, från 30 ända ner till nio platser och det händer att man även säljer personbilsregistrerade bussar för 7-8 passagerare.

– Merparten av våra bussar ligger på mellan 19 och 22 passagerare, Mercedes Sprinter är den största produkten, säger Vidas Armalis. Vår nyhet är Viator som byggs på Iveco-chassi som är den första bussen som Altas bygger på chassi, tidigare har de byggt på skåp. Försäljningen av den börjar i mitten av nästa år.

Fotnot. I bildtexten visar det sig att familjemedlemmarna har olika efternamn. Men så är det i Litauen, medan far och son har exakt samma ändelse på efternamnet så har den gifta kvinnan en specifik ändelse "iete" medan den ogifta kvinnan har en annan, "yte".

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

160 på Setraträffen i Vetlanda

Minst 160 personer från bussbranschen kom till den 40:e Setraträffen i Vetlanda - branschträffen pågick i två dagar.

Landskrona helt elektriskt

18 januari invigdes Landskronas nya elbussar med trafikstart lördagen den 19 januari - därmed är stadens kollektivtrafik helt eldriven från och med nu.

EU intresserade av bussbatteristandard

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Arkiv

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Olaglig upphandling i Göteborg

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Sänd till en kollega

0.186