23948sdkhjf

Familjeföretaget visade nyheter

BussCenter i Haninge visade ett par nyheter på Persontrafik och givetvis var hela familjen på plats under alla tre mässdagarna.

BussCenter hade sitt bästa år hittills under 2017 med närmare 100 sålda fordon, hur det blir 2018 är ännu inte klart, men det rullar på bra, enligt Vidas Armalis.

– Vi har klarat det här tack vare att vi jobbar med bra tillverkare, säger han. Framför allt Altas i gamla hemlandet Litauen. Men vi säljer även Rosero på egen hand, alltså samma bussar som nu Svenska EA bussar marknadsför här.

BussCenter arbetar i den minsta bussegmentet, från 30 ända ner till nio platser och det händer att man även säljer personbilsregistrerade bussar för 7-8 passagerare.

– Merparten av våra bussar ligger på mellan 19 och 22 passagerare, Mercedes Sprinter är den största produkten, säger Vidas Armalis. Vår nyhet är Viator som byggs på Iveco-chassi som är den första bussen som Altas bygger på chassi, tidigare har de byggt på skåp. Försäljningen av den börjar i mitten av nästa år.

Fotnot. I bildtexten visar det sig att familjemedlemmarna har olika efternamn. Men så är det i Litauen, medan far och son har exakt samma ändelse på efternamnet så har den gifta kvinnan en specifik ändelse "iete" medan den ogifta kvinnan har en annan, "yte".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094