23948sdkhjf

Tog steget till eget

Henrik Åkerdahl lämnade Trygg Hansa för att starta egna rådgivningsföretaget RoadWise för ett år sedan – han räknar med att verksamheten ska växa under

– Företaget ska hjälpa företag i transportbranschen att bli lönsammare genom att ha färre fordonsskador, säger Henrik Åkerdahl. Men även att bli attraktivare som arbetsgivare genom att bli bättre på kommunicera med sin personal. Nog så viktigt för en bransch som behöver locka fler till sig på grund av den stora förarbristen.

RoadWise vänder sig till bussbolagen som ofta har stora kostnader för smärre fordonsskador per år. Skador som enligt Henrik Åkerdahl skulle kunna undvikas med tämligen enkla medel i form av utbildning som han själv erbjuder.

– Jag utgår från Falkenberg men arbetar med hela Sverige och vänder mig till alla slags företag, stora som små. Just nu har jag uppdrag i Mellansverige och i norra Sverige och jag räknar med att verksamheten ska öka. För närvarande är jag enmansföretagare men det kan ändras.

Enligt Henrik Åkerdahl är det dock så att problemen med skador börjar göra sig gällande när flottan nått upp till 20-30 fordon och mer. Då blir det också många anställda och summan av även smärre skador på många fordon blir avsevärd.

– I bolag med många anställda, kanske på flera orter är det lätt att skadekostnaderna rusar. Genom min informationsmetod till de anställda hävdar jag att kunderna i snitt sparar 25 procent av de skadekostnader som de hade innan. Det handlar om stora summor.

Det är dock inte fråga om någon quick-fix, understryker Henrik Åkerdahl: Han har arbetat med sina kunder ända sedan starten, alltså ett år. Det är också vad som krävs, ett års arbete med personalen och till det skickar han tio nyhetsbrev per år till alla kunderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063