23948sdkhjf

Tog steget till eget

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Henrik Åkerdahl lämnade Trygg Hansa för att starta egna rådgivningsföretaget RoadWise för ett år sedan – han räknar med att verksamheten ska växa under

– Företaget ska hjälpa företag i transportbranschen att bli lönsammare genom att ha färre fordonsskador, säger Henrik Åkerdahl. Men även att bli attraktivare som arbetsgivare genom att bli bättre på kommunicera med sin personal. Nog så viktigt för en bransch som behöver locka fler till sig på grund av den stora förarbristen.

RoadWise vänder sig till bussbolagen som ofta har stora kostnader för smärre fordonsskador per år. Skador som enligt Henrik Åkerdahl skulle kunna undvikas med tämligen enkla medel i form av utbildning som han själv erbjuder.

– Jag utgår från Falkenberg men arbetar med hela Sverige och vänder mig till alla slags företag, stora som små. Just nu har jag uppdrag i Mellansverige och i norra Sverige och jag räknar med att verksamheten ska öka. För närvarande är jag enmansföretagare men det kan ändras.

Enligt Henrik Åkerdahl är det dock så att problemen med skador börjar göra sig gällande när flottan nått upp till 20-30 fordon och mer. Då blir det också många anställda och summan av även smärre skador på många fordon blir avsevärd.

– I bolag med många anställda, kanske på flera orter är det lätt att skadekostnaderna rusar. Genom min informationsmetod till de anställda hävdar jag att kunderna i snitt sparar 25 procent av de skadekostnader som de hade innan. Det handlar om stora summor.

Det är dock inte fråga om någon quick-fix, understryker Henrik Åkerdahl: Han har arbetat med sina kunder ända sedan starten, alltså ett år. Det är också vad som krävs, ett års arbete med personalen och till det skickar han tio nyhetsbrev per år till alla kunderna.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tre månader till för Hybricon

EU skärper utsläppskraven rejält

EU skärper utsläppskraven rejält på tunga fordon – men EU-parlamentet måste först rösta om saken vilket sker i mars.

UL rekordökade 2018

Dramatisk ökning av döda i trafiken

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nyhetsbrev

Nobina förvärvar i Danmark

Arkiv

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Axelsson får Miljöpriset 2019

Kenneth Johansson död

Brittiska körkort kan få dispens

Alstom+Siemens stoppas av EU

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.467