23948sdkhjf

Tog steget till eget

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Henrik Åkerdahl lämnade Trygg Hansa för att starta egna rådgivningsföretaget RoadWise för ett år sedan – han räknar med att verksamheten ska växa under

– Företaget ska hjälpa företag i transportbranschen att bli lönsammare genom att ha färre fordonsskador, säger Henrik Åkerdahl. Men även att bli attraktivare som arbetsgivare genom att bli bättre på kommunicera med sin personal. Nog så viktigt för en bransch som behöver locka fler till sig på grund av den stora förarbristen.

RoadWise vänder sig till bussbolagen som ofta har stora kostnader för smärre fordonsskador per år. Skador som enligt Henrik Åkerdahl skulle kunna undvikas med tämligen enkla medel i form av utbildning som han själv erbjuder.

– Jag utgår från Falkenberg men arbetar med hela Sverige och vänder mig till alla slags företag, stora som små. Just nu har jag uppdrag i Mellansverige och i norra Sverige och jag räknar med att verksamheten ska öka. För närvarande är jag enmansföretagare men det kan ändras.

Enligt Henrik Åkerdahl är det dock så att problemen med skador börjar göra sig gällande när flottan nått upp till 20-30 fordon och mer. Då blir det också många anställda och summan av även smärre skador på många fordon blir avsevärd.

– I bolag med många anställda, kanske på flera orter är det lätt att skadekostnaderna rusar. Genom min informationsmetod till de anställda hävdar jag att kunderna i snitt sparar 25 procent av de skadekostnader som de hade innan. Det handlar om stora summor.

Det är dock inte fråga om någon quick-fix, understryker Henrik Åkerdahl: Han har arbetat med sina kunder ända sedan starten, alltså ett år. Det är också vad som krävs, ett års arbete med personalen och till det skickar han tio nyhetsbrev per år till alla kunderna.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Aldenius till Kollektivtrafikdagen

Elbussar vill många ha, men vilka är utmaningarna när den rena och ljudlösa tekniken införs? Forskaren Malin Aldenius tar upp elektrifieringens möjligheter men också utmaningar på Kollektivtrafikdagen i Solna 15 maj.

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Hybricon förlorar Skellefteå

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Nyhetsbrev

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Arkiv

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149