23948sdkhjf

Ahlskog till MTR

Thomas Ahlskog blir ny trygghetschef hos MTR – han kommer närmast från Justitiedepartementet.

Förutom sin tjänst på Justitiedepartementet har Thomas Ahlskog en bakgrund som passar väl för hans nya uppdrag, han har arbetat hos polisen och stiftelsen Tryggare Sverige. Nya uppgiften blir att stärka arbetet med trygghet för både resenärer och medarbetare inom MTR Nordics verksamhetsområde, Stockholms tunnelbana och Pendeltågen, båda med SL som uppdragsgivare.

Thomas har gedigen erfarenhet av både strategiskt och praktiskt trygghetsarbete. Han har också ett stort nätverk som vi behöver för att fortsätta utveckla tryggheten både i trafiken, på stationer och i de områden som omger vår verksamhet, säger David Lagneholm, säkerhetsdirektör vid MTR Nordic.

Thomas Ahlskog har arbetat med trygghetsrelaterade och brottsförebyggande frågor under många år, både inom polisen och som urbanvetare vid Stiftelsen Tryggare Sverige. Närmast kommer han från en tjänst på Justitiedepartementet med inriktning mot utveckling av brottsförebyggande arbete.

Jag vill bidra till att både Stockholms resenärer och våra medarbetare på MTR får en bra och trygg upplevelse i kollektivtrafiken. Det kräver långsiktigt arbete och effektiv samverkan både inom hela MTR och med externa samarbetspartners. MTR har under lång tid visat driv i trygghetsarbetet och jag ser fram emot nästa fas i utvecklingen samtidigt som bolaget växer, säger Thomas Ahlskog, ny Trygghetschef på MTR Nordic.

MTR driver Stockholms Tunnelbana och Pendeltåg på uppdrag av SL, gör underhåll av båda trafikslagens vagnar och kör även snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg. Thomas Ahlskog är som trygghetschef övergripande ansvarig för allt trygghetsarbete inom MTR Nordic Group och kommer också ansvara för samverkan på området med bland annat SL/Trafikförvaltningen, Polisen, kommuner, bostadsbolag, fastighetsägare och aktörer som Tryggare Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156