23948sdkhjf

Pågatåget Express till Älmhult

Skånetrafiken ersätter två Öresundstågsavgångar med Pågatåg Express på sträckan Malmö-Älmhult – det ska göra det enklare för arbetspendlarna.

Att skippa Öresundstågsavgångarna på sträckan Malmö-Älmhult till förmån för Pågatåg Express sägs garantera fler sittplatser och ge bättre förutsättningar för arbetspendlare. Samtidigt flyttas två Öresundståg till sträckan Malmö-Helsingborg, för att öka kapaciteten när flest pendlare reser på Västkustbanan.

Med Pågatåg Express mellan Malmö Hyllie-Älmhult kan Skånetrafiken sätta in två tågsätt i motsats till idag när det ibland bara kör ett tågsätt. Det ger fler sittplatser när flest reser. Genom att flytta och stärka upp med två av Öresundstågen till Västkustbanan ges även pendlarna mellan Malmö-Helsingborg fler sittplatser.

– Det känns mycket tillfredsställande att vi nu kan erbjuda bättre möjligheteter för dem som vill resa hållbart med Skånetrafiken. Genom den här lösningen kan vi erbjuda fler sittplatser och möjligheter att arbeta på tåget. Det är efterlängtat, säger Linda Westman, affärschef för Pågatågen.

Pågatåg Express gör samma uppehåll som Öresundstågen. 9 december 2018 är det trafikstart för den nya tidtabellen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.282