23948sdkhjf

Veggeland till Nettbuss

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

1 januari 2019 tar Arne Veggeland över som vd i svenska Nettbuss efter Stefan Magnusson som lämnar sin post efter 21 år.

Under Stefan Magnussons ledning har verksamheten utvecklats från en omsättning på 18 miljoner i dåvarande Orusttrafiken, till dagens omsättning på 1,7 miljarder med verksamhet från Östersund i norr till Lund i söder med basen i Göteborg. Stefan Magnusson kommer att stanna kvar som vice vd i den svenska verksamheten fram till oktober 2019 då han går i pension i samband med att han blir 64 år.

Det var inte något lätt beslut att ta, men jag är väldigt nöjd med att efterträdaren blir en person som kan branschen och har ett hjärta som klappar för Nettbuss, säger Stefan Magnusson.

Tillträdande vd:n Arne Veggeland har idag en tjänst inom NSB och har tidigare i flera år varit vd för norska Nettbuss. Han har även varit styrelseordförande i den svenska koncernen.

Jag är glad att Stefan Magnusson blir kvar i organisationen ända fram till oktober, det ger mig god tid att sätta mig in i den operativa verksamheten i Sverige där vi har flera intressanta upphandlingar framför oss, säger Arne Veggeland.

– Jag vill tacka Stefan Magnusson för jobbet han har gjort med att bygga upp och leda den svenska verksamheten i Nettbuss. Har är och har varit en viktig resurs i många år både i Nettbuss och inom kollektivtrafikbranschen i Sverige, säger Ole Engebret Hauge, vd för Nettbuss A/S som äger svenska Nettbuss.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tre månader till för Hybricon

EU skärper utsläppskraven rejält

EU skärper utsläppskraven rejält på tunga fordon – men EU-parlamentet måste först rösta om saken vilket sker i mars.

UL rekordökade 2018

Dramatisk ökning av döda i trafiken

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nyhetsbrev

Nobina förvärvar i Danmark

Arkiv

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Axelsson får Miljöpriset 2019

Kenneth Johansson död

Brittiska körkort kan få dispens

Alstom+Siemens stoppas av EU

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144