23948sdkhjf

Veggeland till Nettbuss

1 januari 2019 tar Arne Veggeland över som vd i svenska Nettbuss efter Stefan Magnusson som lämnar sin post efter 21 år.

Under Stefan Magnussons ledning har verksamheten utvecklats från en omsättning på 18 miljoner i dåvarande Orusttrafiken, till dagens omsättning på 1,7 miljarder med verksamhet från Östersund i norr till Lund i söder med basen i Göteborg. Stefan Magnusson kommer att stanna kvar som vice vd i den svenska verksamheten fram till oktober 2019 då han går i pension i samband med att han blir 64 år.

Det var inte något lätt beslut att ta, men jag är väldigt nöjd med att efterträdaren blir en person som kan branschen och har ett hjärta som klappar för Nettbuss, säger Stefan Magnusson.

Tillträdande vd:n Arne Veggeland har idag en tjänst inom NSB och har tidigare i flera år varit vd för norska Nettbuss. Han har även varit styrelseordförande i den svenska koncernen.

Jag är glad att Stefan Magnusson blir kvar i organisationen ända fram till oktober, det ger mig god tid att sätta mig in i den operativa verksamheten i Sverige där vi har flera intressanta upphandlingar framför oss, säger Arne Veggeland.

– Jag vill tacka Stefan Magnusson för jobbet han har gjort med att bygga upp och leda den svenska verksamheten i Nettbuss. Har är och har varit en viktig resurs i många år både i Nettbuss och inom kollektivtrafikbranschen i Sverige, säger Ole Engebret Hauge, vd för Nettbuss A/S som äger svenska Nettbuss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079