23948sdkhjf

WiFi i Bergsslagen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Tåg i Bergslagen har installerat trådlöst internet, wifi - så nu går det att surfa ombord i nästan alla operatörens vagnar.

Tåg i Bergslagen, med Region Örebro län som delägare, har sett till att wifi, det vill säga trådlöst internet, installerats i nästan alla vagnar som går i operatörens trafik. En del av resenärerna vill ägna tiden åt att sova eller läsa en bok, men allt fler vill använda tiden åt att arbeta eller surfa på nätet. Den senare kategorin har under hösten fått betydligt bättre förutsättning tack vare det trådlösa internet som nu finns i nästan alla tåg.

– Vi vet att det är många av våra resenärer som har efterfrågat ett snabbt och driftsäkert internet ombord på tågen, och det är glädjande att kunna tillmötesgå deras önskemål. Många resenärer arbetspendlar till exempel, och vi vill göra det möjligt för dem att jobba ombord för att därmed använda tiden maximalt, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Tillgången till snabbt internet ombord är en av tågets stora konkurrensfördelar, och något som många av våra resenärer efterfrågat då allt fler vill vara uppkopplade under resans gång, säger Hugo Oljemark, vd för Tåg i Bergslagen.

För att tydliggöra att det finns wifi på tågen har vagnarna märkts med en wifi-symbol. För de resenärer som sitter i vagnarna är det möjligt att skicka mejl, läsa digitala tidningar och alla de andra saker som internet ger möjlighet till.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

160 på Setraträffen i Vetlanda

Minst 160 personer från bussbranschen kom till den 40:e Setraträffen i Vetlanda - branschträffen pågick i två dagar.

Landskrona helt elektriskt

18 januari invigdes Landskronas nya elbussar med trafikstart lördagen den 19 januari - därmed är stadens kollektivtrafik helt eldriven från och med nu.

EU intresserade av bussbatteristandard

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Arkiv

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Olaglig upphandling i Göteborg

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Sänd till en kollega

0.106