23948sdkhjf

WiFi i Bergsslagen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Tåg i Bergslagen har installerat trådlöst internet, wifi - så nu går det att surfa ombord i nästan alla operatörens vagnar.

Tåg i Bergslagen, med Region Örebro län som delägare, har sett till att wifi, det vill säga trådlöst internet, installerats i nästan alla vagnar som går i operatörens trafik. En del av resenärerna vill ägna tiden åt att sova eller läsa en bok, men allt fler vill använda tiden åt att arbeta eller surfa på nätet. Den senare kategorin har under hösten fått betydligt bättre förutsättning tack vare det trådlösa internet som nu finns i nästan alla tåg.

– Vi vet att det är många av våra resenärer som har efterfrågat ett snabbt och driftsäkert internet ombord på tågen, och det är glädjande att kunna tillmötesgå deras önskemål. Många resenärer arbetspendlar till exempel, och vi vill göra det möjligt för dem att jobba ombord för att därmed använda tiden maximalt, säger Mats Gunnarsson (MP), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Tillgången till snabbt internet ombord är en av tågets stora konkurrensfördelar, och något som många av våra resenärer efterfrågat då allt fler vill vara uppkopplade under resans gång, säger Hugo Oljemark, vd för Tåg i Bergslagen.

För att tydliggöra att det finns wifi på tågen har vagnarna märkts med en wifi-symbol. För de resenärer som sitter i vagnarna är det möjligt att skicka mejl, läsa digitala tidningar och alla de andra saker som internet ger möjlighet till.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Startskott för Bussförar-SM 2019

Måndag 25 mars gick starten för Bussförar-SM 2019, där Sveriges bästa bussförare 2019 ska utses – anmälningen till tävlingen är öppen till 21 juni.

Sveriges Bussföretag tillbaka!

Bussförar-SM 2019 har startat!

25 mars, årets upplaga av Bussförar-SM har dragit igång, tävlingen som vill uppmärksamma och lyfta det samhällsviktiga bussföraryrket.

Tamsons tar över Svensk Kollektivtrafik

En enig valberedning föreslår Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande SL, till ny ordförande för branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik.

Nyhetsbrev

Keolis möblerar om

Keolis Sverige genomför en strategisk organisationsförändring – Stefan Gustavsson och Alexis Kahlmann får nya toppositioner.

Arkiv

Ottosson lämnar SL

Ljungberg till Kollektivtrafikdagen

Hur kollektivtrafiken ska hantera de nya mobilitetslösningarna som dyker upp i en allt snabbare takt – det reder Trivectors Christer Ljungberg ut på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna.

Planka prisar Dunkerque

Keolis trafikskola två år

Birmingham valde Volvos elbussar

Volvo Bussar har fått en order på sex fullelbussar till Birminghams flygplats i England – ett speceillt affärsupplägg gjorde beställaren valde just Volvo Bussar.

Goda exempel från IRU

Runt om i Europa lanseras olika initiativ som syftar till att göra bussar och andra vägtransportfordon säkrare och mer klimatvänliga - IRU har samlat dem åt branschen.

Rekordvinst för WSP

14 dog på februarivägarna

"Ge CSN-lån till alla körkort!"

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Transdev firar sina bussförare

Rekordorder för Volvo i Australien

Bussbranschen tror på geofencing

Transportföretagen bussbranschen mötte infrastrukturminister Tomas Enertoth 15 mars med anledning av gasbussolyckan i Stockholm – bussbranschen tror att geofencing är ett ätt att ytterligare öka säkerheten.

”Geofencing säkrar gasbussar”

10 mars körde en biogasbuss in i en höjdbegränsingsbalk i centrala Stockholm och exploderade – olyckor av den typen kan stoppas med geofencing, enligt Svensk Kollektivtrafik.

Säkrare trafik med ny teknik

Nu kommer tekniken som styr hur fort yrkestrafiken får köra – och var. Eller om bara elbussar och elfordon får köra i vissa zoner i en stadskärna, då kommer fordon som drivs på annat sätt att stanna om de försöker köra in där, motorn stannar helt enkelt.

Bussföraren som blev vd

18 mars är bussförarens dag – rt-forum uppmärksammar därför Stefan Magnusson som startade sin karriär som just bussförare för att senare bli vd för Nettbuss.

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Stopp för kontanter på grund av rån

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15