23948sdkhjf

Uppfräschad webbsida om BRT

Branschorganisationen Bil Swedens webbsida "BRT i Sverige nu" har fått en rejäl ansiktslyftning under mellandagarna - nu ska det bli enklare att hitta bra information om kapacitetsstarka bussystem.

På Bil Swedens uppfräschade webbsida BRT i Sverige finns bland annat en notering om Snabbussen i Karlstad som inspirerats av just BRT även om det inte riktigt är ett sådant system. På sajten finns också samlad dokumentation om brt – goda exempel från hela världen, guidelines för BRT, forskningsartiklar och tips om internationella webbsidor.

Mer om Snabbussen på RT-Forum kan du läsa HÄR! Redaktionen hälsade på hos Karlstadsbuss och Keolis som kör dem under december.

BRT - Bus Rapid Transit - är bussystem med hög medelhastighet, turtäthet, komfort och attraktivitet. Helhetsplaneringen möjliggör att önskade egenskaper kan byggas in i systemet på ett helt annat sätt är vad som är möjligt med traditionell busstrafik. Samtidigt kvarstår bussens största fördel – flexibiliteten.

På sajten finns samlad dokumentation om brt – goda exempel från hela världen, guidelines för BRT, forskningsartiklar och tips om internationella webbsidor. Läs här!

 – Vi på Sveriges Bussföretag och fordonsindustrins branschorganisation Bil Sweden som tillsammans står bakom sajten vill ge inspiration till politiker, regionala kollektivtrafikmyndigheter och stadsplanerare så att fler satsar på kapacitetsstarka bussystem i Sverige. Runt om i världen finns gott om exempel och flera svenskbaserade busstillverkare är ledande leverantörer av system som får hela städer att övervinna trängsel, trafikproblem och dålig luft. Samtidigt som man med införandet av dessa system på flera håll i världen möjliggjort för många fler av staden och områdets invånare att smidigt ta sig till skolor, arbete och fritidssysselsättningar, säger Anna Grönlund, vice vd och branschchef på Sveriges Bussföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157