23948sdkhjf

Sjöberg ny vd för Stromma

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Patric Sjöberg har utsetts till ny vd for Stromma frånoch med 1 June 2019 – han kommer närmast från posten som vd för Stockholmsmässan.

Vi är mycket glada att vi nu kan välkomna Patric som Strommas nya vd. Hans erfarenheter från turismbranschen gör hon mycket lämplig för den nya rollen, säger Hans von Rettig, styrelsefordförande för Strömma Turism & Sjöfart (internationellt kallat Stromma).

Det händer då och då under livet att man får man ett erbjudande som man inte kan tacka nej till, och det här är ett av dem. Jag har haft en mycket intressant och konstruktiv tid på Stockholmsmässan, men när möjligheten dök upp att leda en större internationell verksamhet inom turism så var det något jag inte kunde välja bort, säger Patric Sjöberg, tillträdande vd för Stromma.

Patric Sjöberg har varit vd för Stockholmsmässan sedan 2008, dessförinnan var han vd för SAS Human Resources AB och SAS Trading AB. Han har också haft ett antal positioner inom IKEA.

Patric Sjöberg ersätter Jan Larsén som varit vd för Stromma sedan 1985 och under många år drivit företaget framgångsrikt – i dag finns bolaget representerat i 13 städer i fem länder, alltid på temat turism och aktiviteter. Men i år fyller Jan Larsén 65 år och kommer faktiskt att lämna företaget på sin födelsedag. Dock kommer han att stanna kvar ännu en tid som senior rådgivare.

Med 140 passagerarbåtar och 100 dubbeldäckarbussar omsätter Stromma i dag runt 1 miljard kronor och är en av de ledande i sin bransch i norra Europa.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stena Estrid lämnar Kina

Rederiet Stena Lines första nybygge Stena Estrid har lämnat dockan i Avic Weihai Shipyard i Kina – det är den första av totalt fem RoPax-färjor som byggs där åt det svenska redderiet.

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Finnair säkraste flygbolaget

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Flygrekord för Norweigian

Arkiv

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Habilt 2018 för Tallink

Rederiet Tallink Grupp noterar ett habilt 2018 med något fler passagerare än året innan – antalet personbilar ombord har samtidigt minskat obetydligt.

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Kryssningsavslutning i Göteborg

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Sänd till en kollega

0.318