23948sdkhjf

Sjöberg ny vd för Stromma

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Patric Sjöberg har utsetts till ny vd for Stromma frånoch med 1 June 2019 – han kommer närmast från posten som vd för Stockholmsmässan.

Vi är mycket glada att vi nu kan välkomna Patric som Strommas nya vd. Hans erfarenheter från turismbranschen gör hon mycket lämplig för den nya rollen, säger Hans von Rettig, styrelsefordförande för Strömma Turism & Sjöfart (internationellt kallat Stromma).

Det händer då och då under livet att man får man ett erbjudande som man inte kan tacka nej till, och det här är ett av dem. Jag har haft en mycket intressant och konstruktiv tid på Stockholmsmässan, men när möjligheten dök upp att leda en större internationell verksamhet inom turism så var det något jag inte kunde välja bort, säger Patric Sjöberg, tillträdande vd för Stromma.

Patric Sjöberg har varit vd för Stockholmsmässan sedan 2008, dessförinnan var han vd för SAS Human Resources AB och SAS Trading AB. Han har också haft ett antal positioner inom IKEA.

Patric Sjöberg ersätter Jan Larsén som varit vd för Stromma sedan 1985 och under många år drivit företaget framgångsrikt – i dag finns bolaget representerat i 13 städer i fem länder, alltid på temat turism och aktiviteter. Men i år fyller Jan Larsén 65 år och kommer faktiskt att lämna företaget på sin födelsedag. Dock kommer han att stanna kvar ännu en tid som senior rådgivare.

Med 140 passagerarbåtar och 100 dubbeldäckarbussar omsätter Stromma i dag runt 1 miljard kronor och är en av de ledande i sin bransch i norra Europa.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Nyhetsbrev

Badbusstrafik i Trollhättan

Arkiv

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Bussen bättre än tåget

Plus 5 procent för Viking

Svenskarnas intresse för att resa inom Östersjöregionen ökar – Viking Lines statistik visar att sommarbokningarna ökat med 5 procent jämfört med sommaren 2018.

Resebyråer sågar flygbranschen

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162