23948sdkhjf

Sjöberg ny vd för Stromma

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Patric Sjöberg har utsetts till ny vd for Stromma frånoch med 1 June 2019 – han kommer närmast från posten som vd för Stockholmsmässan.

Vi är mycket glada att vi nu kan välkomna Patric som Strommas nya vd. Hans erfarenheter från turismbranschen gör hon mycket lämplig för den nya rollen, säger Hans von Rettig, styrelsefordförande för Strömma Turism & Sjöfart (internationellt kallat Stromma).

Det händer då och då under livet att man får man ett erbjudande som man inte kan tacka nej till, och det här är ett av dem. Jag har haft en mycket intressant och konstruktiv tid på Stockholmsmässan, men när möjligheten dök upp att leda en större internationell verksamhet inom turism så var det något jag inte kunde välja bort, säger Patric Sjöberg, tillträdande vd för Stromma.

Patric Sjöberg har varit vd för Stockholmsmässan sedan 2008, dessförinnan var han vd för SAS Human Resources AB och SAS Trading AB. Han har också haft ett antal positioner inom IKEA.

Patric Sjöberg ersätter Jan Larsén som varit vd för Stromma sedan 1985 och under många år drivit företaget framgångsrikt – i dag finns bolaget representerat i 13 städer i fem länder, alltid på temat turism och aktiviteter. Men i år fyller Jan Larsén 65 år och kommer faktiskt att lämna företaget på sin födelsedag. Dock kommer han att stanna kvar ännu en tid som senior rådgivare.

Med 140 passagerarbåtar och 100 dubbeldäckarbussar omsätter Stromma i dag runt 1 miljard kronor och är en av de ledande i sin bransch i norra Europa.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.281