23948sdkhjf

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

14 januari lanserade flygbolaget Wizz Air att deras senaste direktlinje flygs två gånger per vecka mellan Malmö Airport och den vackert belägna staden Ohrid i Makedonien. Den nya linjen har premiär 18 mars 2019 och därefter flygs sträckan på måndagar och fredagar med en Airbus A320, en flygplanstyp som brukar erbjuda aningen mer benutrymme än Boeing 737 som är av ungefär samma storlek.

Wizz Airs nya direktlinje till Ohrid uppges vara ett perfekt weekendresmål till Medelhavets stränder, men staden ligger också vid en av Europas djupaste och vackraste insjöar som fått namn efter staden Ohrid. Staden är en av de mest besökta destinationerna i Makedonien och ligger sjön som landet delar med Albanien. Från Ohrid är det bara en dryg timmes bussresa till Grekland.

Ohrid har potential att bli en populär weekenddestination för familjer i Skåneregionen. Flyglinjen underlättar även för de cirka 20 000 skåningar med makedonskt påbrå som nu på ett smidigt sätt kan hälsa på vänner och familj, säger Peter Weindhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

– Vår nyaste direktlinje förbinder nu Malmö med makedonska Ohrid, den sjöbelägna staden intill den albanska gränsen. Det är ett perfekt resmål för såväl en helgresa som för en längre resa och erbjuder en avkopplande atmosfär. Vi är övertygade om att våra svenska resenärer kommer att njuta av att besöka Ohrid, säger András Radó, Corporate Communications Manager på Wizz Air.

Wizz Air etablerade sin första flyglinje på Malmö Airport år 2004 och flyger nu tolv direktlinjer, inklusive nyheten Wien som startar i februari. Med fyra avgångar per vecka förbinder även flygbolaget sedan tidigare Skåne med Makedoniens huvudstad Skopje.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109