23948sdkhjf

Transdev vann i Umeå

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Länstrafiken i Västerbotten meddelade 14 januari att Transdev vinner upphandlingen av regiontrafik i Umeå – men inte förrän 21 januari är kontraktet säkrat.

Avtalet startar januari 2020 och sträcker sig över tio år men tilldelningsbeslutet kan överprövas fram till 21 januari. Kontraktet omfattar 5 busslinjer som kommer trafikera runtom Umeå, i Bjurholm, Nordmaling, Vännäs och Vindeln (linjer 1, 15, 16, 55 och 166). Varje år körs 1,5 miljoner km i kontraktet.

 Vi kör redan idag stadstrafiken i Umeå med en helt fossilfri flotta samt E4 trafiken mellan Umeå och Haparanda. Med stöd av vår väl fungerande befintliga verksamhet kan vi erbjuda en robust, pålitlig och attraktiv trafik, säger Camilla Nordlund, affärschef i Umeå och E4-trafiken på Transdev Sverige AB.

Transdev går in i avtalet med nya bussar. De kommer att utrustas med wifi och eluttag, vilket blir ett lyft för resenärerna.

– Genom att använda vår internationella expertis tillsammans med vår lokala kunskap om regionen vill vi tillsammans med våra uppdragsgivare utveckla trafiken. Vårt mål är alltid att leverera en bra och tillförlitlig tjänst för att fler ska vilja åka kollektivt, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige AB.

FAKTA/Transdev i Västerbotten

Sedan 2010 möjliggör Transdev ungefär 775 000 årliga resor mellan Umeå och Haparanda med 31 interregionala bussar. 2016 började Transdev även att köra Umeå stadstrafiken med en fossilfri bussflotta bestående av 64 bussar. Varje år reser 9 miljoner passagerare med Transdev i Umeå.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12