23948sdkhjf

Transdev vann i Umeå

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Länstrafiken i Västerbotten meddelade 14 januari att Transdev vinner upphandlingen av regiontrafik i Umeå – men inte förrän 21 januari är kontraktet säkrat.

Avtalet startar januari 2020 och sträcker sig över tio år men tilldelningsbeslutet kan överprövas fram till 21 januari. Kontraktet omfattar 5 busslinjer som kommer trafikera runtom Umeå, i Bjurholm, Nordmaling, Vännäs och Vindeln (linjer 1, 15, 16, 55 och 166). Varje år körs 1,5 miljoner km i kontraktet.

 Vi kör redan idag stadstrafiken i Umeå med en helt fossilfri flotta samt E4 trafiken mellan Umeå och Haparanda. Med stöd av vår väl fungerande befintliga verksamhet kan vi erbjuda en robust, pålitlig och attraktiv trafik, säger Camilla Nordlund, affärschef i Umeå och E4-trafiken på Transdev Sverige AB.

Transdev går in i avtalet med nya bussar. De kommer att utrustas med wifi och eluttag, vilket blir ett lyft för resenärerna.

– Genom att använda vår internationella expertis tillsammans med vår lokala kunskap om regionen vill vi tillsammans med våra uppdragsgivare utveckla trafiken. Vårt mål är alltid att leverera en bra och tillförlitlig tjänst för att fler ska vilja åka kollektivt, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige AB.

FAKTA/Transdev i Västerbotten

Sedan 2010 möjliggör Transdev ungefär 775 000 årliga resor mellan Umeå och Haparanda med 31 interregionala bussar. 2016 började Transdev även att köra Umeå stadstrafiken med en fossilfri bussflotta bestående av 64 bussar. Varje år reser 9 miljoner passagerare med Transdev i Umeå.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Halvarsson vann NTF-pris

Rådström till Scaniatoppen

Nytt EU-beslut kan gynna transportnäringen

1

Stora självkörande bussar i Barkarby

Scania och Nobina inleder försök i Barkarbystaden norr om Stockholm med självkörande bussar i linjetrafik – nu handlar det om fullstora bussar för första gången i allmän trafik.

Boden kommer till Kollektivtrafikdagen

Ellinor Isaksson-Larsson och Carola Medelid, Bodens kommun, kommer till Kollektivtrafikdagen 15 maj – ett bra program har lockat dem ända till Solna i maj.

Tre månader till för Hybricon

Nyhetsbrev

EU skärper utsläppskraven rejält

EU skärper utsläppskraven rejält på tunga fordon – men EU-parlamentet måste först rösta om saken vilket sker i mars.

Arkiv

UL rekordökade 2018

Dramatisk ökning av döda i trafiken

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132