23948sdkhjf

Weber ordförande i EU-kommitté

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

UITP:s EU-kommitté, som inom UITP följer, påverkar och ger medlemmarna stöd i EU-relaterade lobbyfrågor valde den 16 januari om Ulrich Weber som ordförande för UITP European Union Committee. Ulrich Weber är ansvarig för bransch- och EU-frågor inom tyska Stuttgarter Straßenbahnen AG som är medlem i UITP.

Sveriges Bussföretags vice vd och branschchef, Anna Grönlund, som även är en av ledamöterna i UITP:s EU-kommitté, passade på att gratulera Ulrich Weber vid kommitténs möte i Bryssel. På mötet diskuterades frågor relaterade till EU:s förslag kring ”Öppna data i kollektivtrafik”, en fråga som i Norden i princip redan är genomförd, samt senaste nytt kring klimat- och drivmedelsfrågor.

När det gäller just klimat- och drivmedelsfrågor så har UITP antagit en tydlig ståndpunkt som innebär att förbundet arbetar hårt för att få EU:s olika institutioner att förstå att biodrivmedel såsom biodiesel är och kommer vara en viktig del för att klara omställningen till en fossilfri fordonsflotta i enlighet med politiska beslut inom EU. Årets val till EU-parlamentet liksom Brexit var också ämnen som många mötesdeltagare passade på att lyfta med kollegor under mötets pauser.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122