23948sdkhjf

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

UITP:s EU-kommitté, som inom UITP följer, påverkar och ger medlemmarna stöd i EU-relaterade lobbyfrågor valde den 16 januari om Ulrich Weber som ordförande för UITP European Union Committee. Ulrich Weber är ansvarig för bransch- och EU-frågor inom tyska Stuttgarter Straßenbahnen AG som är medlem i UITP.

Sveriges Bussföretags vice vd och branschchef, Anna Grönlund, som även är en av ledamöterna i UITP:s EU-kommitté, passade på att gratulera Ulrich Weber vid kommitténs möte i Bryssel. På mötet diskuterades frågor relaterade till EU:s förslag kring ”Öppna data i kollektivtrafik”, en fråga som i Norden i princip redan är genomförd, samt senaste nytt kring klimat- och drivmedelsfrågor.

När det gäller just klimat- och drivmedelsfrågor så har UITP antagit en tydlig ståndpunkt som innebär att förbundet arbetar hårt för att få EU:s olika institutioner att förstå att biodrivmedel såsom biodiesel är och kommer vara en viktig del för att klara omställningen till en fossilfri fordonsflotta i enlighet med politiska beslut inom EU. Årets val till EU-parlamentet liksom Brexit var också ämnen som många mötesdeltagare passade på att lyfta med kollegor under mötets pauser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.768