23948sdkhjf

Granbergsgruppen köper bussbolag

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Johanssons Buss i Kalix förvärvas av Granbergsgruppen i Älvsbyn – överlåtelsen genomförs 1 juni 2019.

Granbergsgruppen i Älvsbyn genomför nu ännu ett köp av ett bussbolag - denna gånen är det Johanssons Buss i Kalix som får ny ägare. 

Granbergsgruppen i Älvsbyn äger redan flera bussbolag: Granbergs buss i Älvsbyn som kan sägas vara grundbolaget i gruppen, Boden Busstrafik i Boden samt Brändö Bussen i Luleå. Snart införlivas alltså ännu ett bussbolag när Granbergs förvärvar samtliga aktier i Johanssons Buss i Kalix. Överlåtelsen sker 1 juni 2019.

Johanssons Buss i Kalix är ett gammalt och välkänt bussföretag som verkar i östra Norrbotten med säte i Kalix. Bolaget grundades av Artur Johansson 1928 och ägs och drivs idag av sonen Mats Johansson. Bolaget innehar ett 20-tal bussar och kör linjetrafik, skoltrafik samt beställningstrafik gentemot föreningar, företag och privatpersoner. Bolaget är även delägare i Centrala Buss, Norrbotten.

Granbergs Buss blev åter ett norrbottniskt privatägt företag i mars 2013 då en ägarkonstellation bestående av Linus, Mats, Lars-Erik och Johan Granberg samt Boo Lindroth via sitt gemensamma bolag Granbergsgruppen AB köpte bolaget av Veolia Transport AB (numera Transdev).

I oktober 2013 förvärvades sedan Arvidsjaur Trafik av Centrala Buss och i december 2014 förvärvades Brändö Bussen i Luleå och 2015 förvärvades Bodens Busstrafik i Sverige AB. Nu gör man ytterligare ett förvärv genom köpet av Johanssons Buss i Kalix AB. Under loppet av några år har nu Granbergsgruppen köpt fem lokala bussföretag i Norrbotten.

– Förvärvet av Johansson Buss i Kalix passar oss väldigt bra och är helt i linje med vår långsiktiga strategiplan. Förutom att vi redan finns etablerade i samtliga fyra orter inom fyrkanten, nämligen Älvsbyn, Piteå, Luleå, Boden samt även i Arvidsjaur får nu en lokal närvaro i Kalix, Överkalix samt Övertorneå vilket innebär att vi kommer finnas representerade även i Östra Norrbotten, som vi ser som en marknad med utvecklingspotential. Vi är väldigt stolta och glada över att få förvärva Johanssons Buss i Kalix AB och vi ska vårda och utveckla det på bästa sätt, säger Linus Granberg, vd för Granbergs Buss.

– För mig personligen som är född och uppväxt i Kalix känns det extra stimulerande med detta företagsförvärv. Efter köpet av Johanssons Buss i Kalix förfogar vi genom våra fyra bussbolag sammantaget över en bussflotta på cirka 70 bussar och en omslutning på över 80 miljoner kronor, säger Boo Lindroth, Styrelseordförande och delägare i Granbergsgruppen AB.

– Det är med blandade känslor jag nu säljer vårt anrika familjeföretag. Att få chansen att sälja till ett annat familjeföretag som är offensivt och vill utveckla sin verksamhet gjorde att jag tog det beslutet. Granbergsgruppen tar över all personal så det blir ingen skillnad för dem. Jag önskar Granbergsgruppen all lycka i framtiden säger Mats Johansson, som nu säljer sitt familjeföretag.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svealandstrafiken väljer Pilotfish

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företaget Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Första Road Showen med Volvo Bussar

Volvo Bussar har åkt till kunderna för att visa upp sina nya turistbussar - de första helt nya från tillverkaren på drygt 20 år.

Aldenius till Kollektivtrafikdagen

Elbussar vill många ha, men vilka är utmaningarna när den rena och ljudlösa tekniken införs? Forskaren Malin Aldenius tar upp elektrifieringens möjligheter men också utmaningar på Kollektivtrafikdagen i Solna 15 maj.

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Hybricon förlorar Skellefteå

Nyhetsbrev

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Arkiv
Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.153