23948sdkhjf

Granbergsgruppen köper bussbolag

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Johanssons Buss i Kalix förvärvas av Granbergsgruppen i Älvsbyn – överlåtelsen genomförs 1 juni 2019.

Granbergsgruppen i Älvsbyn genomför nu ännu ett köp av ett bussbolag - denna gånen är det Johanssons Buss i Kalix som får ny ägare. 

Granbergsgruppen i Älvsbyn äger redan flera bussbolag: Granbergs buss i Älvsbyn som kan sägas vara grundbolaget i gruppen, Boden Busstrafik i Boden samt Brändö Bussen i Luleå. Snart införlivas alltså ännu ett bussbolag när Granbergs förvärvar samtliga aktier i Johanssons Buss i Kalix. Överlåtelsen sker 1 juni 2019.

Johanssons Buss i Kalix är ett gammalt och välkänt bussföretag som verkar i östra Norrbotten med säte i Kalix. Bolaget grundades av Artur Johansson 1928 och ägs och drivs idag av sonen Mats Johansson. Bolaget innehar ett 20-tal bussar och kör linjetrafik, skoltrafik samt beställningstrafik gentemot föreningar, företag och privatpersoner. Bolaget är även delägare i Centrala Buss, Norrbotten.

Granbergs Buss blev åter ett norrbottniskt privatägt företag i mars 2013 då en ägarkonstellation bestående av Linus, Mats, Lars-Erik och Johan Granberg samt Boo Lindroth via sitt gemensamma bolag Granbergsgruppen AB köpte bolaget av Veolia Transport AB (numera Transdev).

I oktober 2013 förvärvades sedan Arvidsjaur Trafik av Centrala Buss och i december 2014 förvärvades Brändö Bussen i Luleå och 2015 förvärvades Bodens Busstrafik i Sverige AB. Nu gör man ytterligare ett förvärv genom köpet av Johanssons Buss i Kalix AB. Under loppet av några år har nu Granbergsgruppen köpt fem lokala bussföretag i Norrbotten.

– Förvärvet av Johansson Buss i Kalix passar oss väldigt bra och är helt i linje med vår långsiktiga strategiplan. Förutom att vi redan finns etablerade i samtliga fyra orter inom fyrkanten, nämligen Älvsbyn, Piteå, Luleå, Boden samt även i Arvidsjaur får nu en lokal närvaro i Kalix, Överkalix samt Övertorneå vilket innebär att vi kommer finnas representerade även i Östra Norrbotten, som vi ser som en marknad med utvecklingspotential. Vi är väldigt stolta och glada över att få förvärva Johanssons Buss i Kalix AB och vi ska vårda och utveckla det på bästa sätt, säger Linus Granberg, vd för Granbergs Buss.

– För mig personligen som är född och uppväxt i Kalix känns det extra stimulerande med detta företagsförvärv. Efter köpet av Johanssons Buss i Kalix förfogar vi genom våra fyra bussbolag sammantaget över en bussflotta på cirka 70 bussar och en omslutning på över 80 miljoner kronor, säger Boo Lindroth, Styrelseordförande och delägare i Granbergsgruppen AB.

– Det är med blandade känslor jag nu säljer vårt anrika familjeföretag. Att få chansen att sälja till ett annat familjeföretag som är offensivt och vill utveckla sin verksamhet gjorde att jag tog det beslutet. Granbergsgruppen tar över all personal så det blir ingen skillnad för dem. Jag önskar Granbergsgruppen all lycka i framtiden säger Mats Johansson, som nu säljer sitt familjeföretag.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Andra villkor när elbussarna blir fler

Elbussteknik ändrar förutsättningarna för branschen – det slogs fast under en debatt under Almedalsveckan i år som Sveriges Bussföretag hade arrangerat.

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Rekordökning för bussarna

Nyhetsbrev

Lockar förare med elbussar

Arkiv

Nya möjligheter för trafikoperatörer

Under UITP i Stockholm var Hogia en av utställarna och demonstrerade bland annat produktserien TransitCloud, företagets molnbaserade system för realtidsinformation.

Bedrägeri mot SJ:s kunder

Här är finalisterna i Bussförar-SM

Nu är det klart vilka som är de 16 finalister som gör upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare 9 september - en av dem är regerande mästaren Anders Norell Bergendahl.

Ny framtid för trådbussen?

Keolis i topp inför Bussförar-SM

Det blev inte helt oväntat Keolis som lyckades få flest bussförare anmälda till Bussförar-SM 2019, hela 123 förare - totalt har 501 förare genomfört anmälningsprovet.

Mattias Dahl lämnar Transportföretagen

Går vidare till ledande post på Svenskt näringsliv.

Trevlig sommar!

Rt-forum vill önska alla läsare, vänner och annonsörer en riktigt trevlig sommar - nu kopplar vi loss en stund, nästa nyhetsbrev kommer 31 juli!

Utökad busstrafik i Örebro

UITP samlade 15 000

UITP:s toppmöte i Stockholm genomfördes i mitten av juni och blev en stor framgång, enligt SL som var värd - här finns en film där bland andra Jens Plambeck och Laetitia Delzenne intervjuas.

MTR Express expanderar

Från 24 juni till 18 augusti trafikerar MTR Express en ny direktlinjen från Stockholm mot Halmstad via Varberg och Falkenberg – därmed har bolaget expanderat.

Ny trafik för Transdev

Bussförar-SM - allra sista chansen!

Nu går det, men i natt är det slut - mitt i den ljusa midsommarnatten stängs anmälan till årets upplaga av Bussförar-SM, det är med andra ord bråttom att göra uttagningsprovet för den som inte hunnit ännu.

Missa inte Bussförar-SM!

Midsommaraftonens midnatt stängs möjligheten att göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – så gör provet genast, fira efteråt med sill, potatis och önskad dryck.

BRT-satsning får 25 miljoner

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

E-tidningen Begagnatmarknaden ute!

MTR raggade arbetslystna på Järvaveckan

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.397