23948sdkhjf

Blixt vann hotellnatten i Tylösand

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det blev Ulrika Blixt från Nysäters Buss i Säffle som vann en gratis hotellnatt när Busstorget genomförs i Tylösand 11-12 april – men det går självklart fortfarande att anmäla deltagande.

En gratis hotellnatt under Busstorget i Tylösand i det klassiska hotellet på platsen är så klart en riktig fullträff. Busstorget är branschmötet för alla inom bussturistbranschen och det börjar bli tid att anmäla sig för alla som ännu inte är det, klicka HÄR!

Sveriges Bussföretag har intervjuat den lyckliga vinnaren Ulrika Blixt i samband med vinsten:

Jag vill börja med den klassiska idrottsfrågan: Hur känns det?

– Jag brukar aldrig vinna något så detta blev en riktigt rolig överraskning. Tusen tack!

Berätta lite om dig själv och Nystäters Buss AB? Hur länge har du varit aktiv i branschen?

– Jag har varit aktiv i branschen i tre år. Däremot startade mina svärföräldrar Maria och Sven-Olov Blixt Nysäters Buss 1976. Sedan 2015 är det jag och min man Patrik Blixt som driver företaget. Vi bedriver linje-, skol- och beställningstrafik med 29 bussar och ett trettiotal anställda. Vårt kontor och vår depå finns i Värmlands Nysäter, Säffle kommun.

Vad ser du fram emot mest på Busstorget?

– Att få träffa kollegor i branschen, se alla utställare och få bli inspirerad av intressanta föredrag.

Idag bokar många människor sina resor själva, genom olika tjänster på nätet. Hur ser framtiden ut för arrangerade gruppresor med turistbuss tror du?

– Efterfrågan är inte lika stor idag men vi hoppas att folk i framtiden ska vilja ha en helhetslösning där själva resan tillsammans med andra också är en del av upplevelsen.

FAKTA/Busstorget

Ett forum där aktuella ämnen diskuteras inom bussturism, turistbussar och resmål. Målgruppen är bussföretagare, bussresearrangörer och övriga företag med kopplingar till branschen.

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag, fordonstillverkarna MAN, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo,  och tidningarna Res- och Trafikforum har arrangerat Busstorget i flera år. Från början var Busstorget en del av TUR-mässan som vi arrangerade i Göteborg i många år. 2015 utvecklade vi Busstorget till ett mer personligt och kunskapsbaserat möte med möjlighet för deltagarna att få träffas i en trevlig miljö. Därför flyttade Busstorget ut från TUR-mässan och i dag är Busstorget ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning.

Här har Busstorget varit tidigare år:

  • Selma Spa, 2018

  • Hooks Herrgård, 2017

  • Örenäs Slott, 2016

  • Häringe Slott, 2015

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Nyhetsbrev

Inlandsbanan fick ny styrelse

Arkiv
1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141