23948sdkhjf

Blixt vann hotellnatten i Tylösand

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det blev Ulrika Blixt från Nysäters Buss i Säffle som vann en gratis hotellnatt när Busstorget genomförs i Tylösand 11-12 april – men det går självklart fortfarande att anmäla deltagande.

En gratis hotellnatt under Busstorget i Tylösand i det klassiska hotellet på platsen är så klart en riktig fullträff. Busstorget är branschmötet för alla inom bussturistbranschen och det börjar bli tid att anmäla sig för alla som ännu inte är det, klicka HÄR!

Sveriges Bussföretag har intervjuat den lyckliga vinnaren Ulrika Blixt i samband med vinsten:

Jag vill börja med den klassiska idrottsfrågan: Hur känns det?

– Jag brukar aldrig vinna något så detta blev en riktigt rolig överraskning. Tusen tack!

Berätta lite om dig själv och Nystäters Buss AB? Hur länge har du varit aktiv i branschen?

– Jag har varit aktiv i branschen i tre år. Däremot startade mina svärföräldrar Maria och Sven-Olov Blixt Nysäters Buss 1976. Sedan 2015 är det jag och min man Patrik Blixt som driver företaget. Vi bedriver linje-, skol- och beställningstrafik med 29 bussar och ett trettiotal anställda. Vårt kontor och vår depå finns i Värmlands Nysäter, Säffle kommun.

Vad ser du fram emot mest på Busstorget?

– Att få träffa kollegor i branschen, se alla utställare och få bli inspirerad av intressanta föredrag.

Idag bokar många människor sina resor själva, genom olika tjänster på nätet. Hur ser framtiden ut för arrangerade gruppresor med turistbuss tror du?

– Efterfrågan är inte lika stor idag men vi hoppas att folk i framtiden ska vilja ha en helhetslösning där själva resan tillsammans med andra också är en del av upplevelsen.

FAKTA/Busstorget

Ett forum där aktuella ämnen diskuteras inom bussturism, turistbussar och resmål. Målgruppen är bussföretagare, bussresearrangörer och övriga företag med kopplingar till branschen.

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag, fordonstillverkarna MAN, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo,  och tidningarna Res- och Trafikforum har arrangerat Busstorget i flera år. Från början var Busstorget en del av TUR-mässan som vi arrangerade i Göteborg i många år. 2015 utvecklade vi Busstorget till ett mer personligt och kunskapsbaserat möte med möjlighet för deltagarna att få träffas i en trevlig miljö. Därför flyttade Busstorget ut från TUR-mässan och i dag är Busstorget ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning.

Här har Busstorget varit tidigare år:

  • Selma Spa, 2018

  • Hooks Herrgård, 2017

  • Örenäs Slott, 2016

  • Häringe Slott, 2015

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Nyhetsbrev

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Arkiv

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.24