23948sdkhjf

Två miljarder till Uppsalatrafiken

Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden i Uppsala län har spikat årets budget – drygt två miljarder kronor för 2019.

I december 2018 beslutade regionfullmäktige att anslaget för trafik och samhällsutvecklingsnämnden och dess förvaltning Trafik och samhälle för år 2019 uppgår till 1 091, 3 miljoner kronor. Biljettintäkter och övriga intäkter beräknas uppgå till 1 045 miljoner kronor, vilket ger en total budget på 2 137 miljoner kronor. Därmed är täckningsgraden nästan 49 procent, vilket ungefär samma nivå som i andra delar av Sverige.

Verksamhetens kostnader inom Uppsala län består i huvudsak av ersättning till de trafikföretag som kör den buss- och tågtrafik som nämnden beställer. Totalt beräknas trafikkostnaderna öka med 71 miljoner kronor och det baseras dels på avtalade index, dels på viss utökning i stadsbusstrafiken i Uppsala. Totalt beräknas budgeten för Trafik och samhälle resultera i ett nollresultat för år 2019.

– Ett viktigt fokus under året blir att öka både resande och försäljning, där de nya tåg som tas i drift under hösten är en viktig del, säger Johan Örjes (C), ordförande för trafik och samhällsutvecklingsnämnden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078