23948sdkhjf

Nya utbildningar gynnar transportbranschen

29 januari offentliggjordes yrkeshögskolans utbildningar för 2019 – många av Transportföretagens branscher finns med i urvalet.

Myndigheten för yrkeshögskolan presenterade 29 januari vilka ansökningar som har beviljats och får ingå i yrkeshögskolan under 2019. Transportföretagen representerar medlemsföretag inom bland annat motor, transport, flyg, sjöfart och säkerhet. Samtliga av dessa branscher omfattas av årets utbildningsplatser. Totalt handlar det om 36 olika utbildningar. Yrkeshögskolan utgör en viktig del i arbetet med att lösa kompetensförsörjningsfrågan.

Det är glädjande att många av årets utbildningsplatser kommer att generera personal till yrken inom Transportföretagens branscher. Det finns ett stort rekryteringsbehov och yrkeshögskolan har under årens lopp utgjort en viktig del av vår kompetensförsörjning, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning, Transportföretagen.

Yrkeshögskolan har ett tätt samarbete med näringslivet, vilket leder till jobb för nio av tio inom ett år efter avslutad utbildning, varav åtta av tio får jobb direkt efter utbildningen. 45 procent av antalet ansökningar beviljades i år, det högsta någonsin, och mellan 2018 och 2022 ska antalet YH-platser öka med 50 procent till 43 000 platser.

Transportnäringen och säkerhetsbranschen behöver hitta rätt utbildad personal för att lösa rekryteringsbehovet och genom samarbetet med näringslivet levererar yrkeshögskolan. Transportföretagen har länge arbetat för att de ska få fler utbildningsplatser. Vi ser fram emot att yrkeshögskolan byggs ut och att antalet utbildningsplatser ökar, samtidigt som vi anser att det behövs en långsiktig politisk satsning på yrkeshögskolan, säger Caj Luoma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173