23948sdkhjf

Nya utbildningar gynnar transportbranschen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

29 januari offentliggjordes yrkeshögskolans utbildningar för 2019 – många av Transportföretagens branscher finns med i urvalet.

Myndigheten för yrkeshögskolan presenterade 29 januari vilka ansökningar som har beviljats och får ingå i yrkeshögskolan under 2019. Transportföretagen representerar medlemsföretag inom bland annat motor, transport, flyg, sjöfart och säkerhet. Samtliga av dessa branscher omfattas av årets utbildningsplatser. Totalt handlar det om 36 olika utbildningar. Yrkeshögskolan utgör en viktig del i arbetet med att lösa kompetensförsörjningsfrågan.

Det är glädjande att många av årets utbildningsplatser kommer att generera personal till yrken inom Transportföretagens branscher. Det finns ett stort rekryteringsbehov och yrkeshögskolan har under årens lopp utgjort en viktig del av vår kompetensförsörjning, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning, Transportföretagen.

Yrkeshögskolan har ett tätt samarbete med näringslivet, vilket leder till jobb för nio av tio inom ett år efter avslutad utbildning, varav åtta av tio får jobb direkt efter utbildningen. 45 procent av antalet ansökningar beviljades i år, det högsta någonsin, och mellan 2018 och 2022 ska antalet YH-platser öka med 50 procent till 43 000 platser.

Transportnäringen och säkerhetsbranschen behöver hitta rätt utbildad personal för att lösa rekryteringsbehovet och genom samarbetet med näringslivet levererar yrkeshögskolan. Transportföretagen har länge arbetat för att de ska få fler utbildningsplatser. Vi ser fram emot att yrkeshögskolan byggs ut och att antalet utbildningsplatser ökar, samtidigt som vi anser att det behövs en långsiktig politisk satsning på yrkeshögskolan, säger Caj Luoma.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.356