23948sdkhjf

Nya utbildningar gynnar transportbranschen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

29 januari offentliggjordes yrkeshögskolans utbildningar för 2019 – många av Transportföretagens branscher finns med i urvalet.

Myndigheten för yrkeshögskolan presenterade 29 januari vilka ansökningar som har beviljats och får ingå i yrkeshögskolan under 2019. Transportföretagen representerar medlemsföretag inom bland annat motor, transport, flyg, sjöfart och säkerhet. Samtliga av dessa branscher omfattas av årets utbildningsplatser. Totalt handlar det om 36 olika utbildningar. Yrkeshögskolan utgör en viktig del i arbetet med att lösa kompetensförsörjningsfrågan.

Det är glädjande att många av årets utbildningsplatser kommer att generera personal till yrken inom Transportföretagens branscher. Det finns ett stort rekryteringsbehov och yrkeshögskolan har under årens lopp utgjort en viktig del av vår kompetensförsörjning, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning, Transportföretagen.

Yrkeshögskolan har ett tätt samarbete med näringslivet, vilket leder till jobb för nio av tio inom ett år efter avslutad utbildning, varav åtta av tio får jobb direkt efter utbildningen. 45 procent av antalet ansökningar beviljades i år, det högsta någonsin, och mellan 2018 och 2022 ska antalet YH-platser öka med 50 procent till 43 000 platser.

Transportnäringen och säkerhetsbranschen behöver hitta rätt utbildad personal för att lösa rekryteringsbehovet och genom samarbetet med näringslivet levererar yrkeshögskolan. Transportföretagen har länge arbetat för att de ska få fler utbildningsplatser. Vi ser fram emot att yrkeshögskolan byggs ut och att antalet utbildningsplatser ökar, samtidigt som vi anser att det behövs en långsiktig politisk satsning på yrkeshögskolan, säger Caj Luoma.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Halvarsson vann NTF-pris

Rådström till Scaniatoppen

Nytt EU-beslut kan gynna transportnäringen

1

Stora självkörande bussar i Barkarby

Scania och Nobina inleder försök i Barkarbystaden norr om Stockholm med självkörande bussar i linjetrafik – nu handlar det om fullstora bussar för första gången i allmän trafik.

Boden kommer till Kollektivtrafikdagen

Ellinor Isaksson-Larsson och Carola Medelid, Bodens kommun, kommer till Kollektivtrafikdagen 15 maj – ett bra program har lockat dem ända till Solna i maj.

Tre månader till för Hybricon

Nyhetsbrev

EU skärper utsläppskraven rejält

EU skärper utsläppskraven rejält på tunga fordon – men EU-parlamentet måste först rösta om saken vilket sker i mars.

Arkiv

UL rekordökade 2018

Dramatisk ökning av döda i trafiken

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122