23948sdkhjf

Skidkryssning med läckerheter

15 februari är det premiär för världens första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise – ombord ska resenärerna trakteras med lokalproducerade läckerheter lovar rederiet.

Premiären för Birkas omtalade skidkryssning, SkiCruise, närmar sig. Nu är menyerna för tvådygnskryssningen klara, och Birka satsar på lokalproducerade råvaror från Sundsvall med omnejd. Bland annat får resenärerna njuta av trumpetsvamp från Ånge, fjällröding från Landö och lingonglass från Njurunda.

Jag är tacksam över det stora intresse och fina engagemang som vi har fått från lokala leverantörer om att vara med. Det är inte helt lätt att producera sådana mängder som vi behöver. Våra köksmästare Glenn Högback och Christian Johansson har med stor kreativitet och häftiga råvaror satt ihop en välbalanserad meny som jag är stolt över att få presentera för våra gäster ombord, säger Sofia Juniwik, upplevelseproducent Birka Cruises.

Birka SkiCruise är en av årets nyheter från Birka Cruises, och en fortsättning på den framgångsrika satsningen på kryssningar till norra Sverige som inleddes 2017-

Under kryssningen tillbringas en dag i och kring Sundsvall, där Birka Cruises lägger till på morgonen den 16 februari. På resmålet erbjuds flera utflykter, bland annat utförsåkning i Sundsvall samt Hassela Ski Resort, curlingskola, att lära sig åka skidor som Charlotte Kalla, pimpelfiske och snöskovandring. Ombord avnjuts världens första flytande After Ski med det populära coverbandet Smalare än Thord, föreläsningar, spa, sol och bad och dans.

Följande råvaror i SkiCruise-menyn är lokalproducerade:

Granskottsolja, granskottssalt, granölssenap och trumpetsvamp från Skogens Sköna Gröna i Ånge

Fjällröding från Landö

Kallrökt lax från Sillmans Rökeri i Njurunda

Lingonglass från Njurunda

Lakritspralin från Kronans i Sundsvall

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187