23948sdkhjf

Skidkryssning med läckerheter

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

15 februari är det premiär för världens första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise – ombord ska resenärerna trakteras med lokalproducerade läckerheter lovar rederiet.

Premiären för Birkas omtalade skidkryssning, SkiCruise, närmar sig. Nu är menyerna för tvådygnskryssningen klara, och Birka satsar på lokalproducerade råvaror från Sundsvall med omnejd. Bland annat får resenärerna njuta av trumpetsvamp från Ånge, fjällröding från Landö och lingonglass från Njurunda.

Jag är tacksam över det stora intresse och fina engagemang som vi har fått från lokala leverantörer om att vara med. Det är inte helt lätt att producera sådana mängder som vi behöver. Våra köksmästare Glenn Högback och Christian Johansson har med stor kreativitet och häftiga råvaror satt ihop en välbalanserad meny som jag är stolt över att få presentera för våra gäster ombord, säger Sofia Juniwik, upplevelseproducent Birka Cruises.

Birka SkiCruise är en av årets nyheter från Birka Cruises, och en fortsättning på den framgångsrika satsningen på kryssningar till norra Sverige som inleddes 2017-

Under kryssningen tillbringas en dag i och kring Sundsvall, där Birka Cruises lägger till på morgonen den 16 februari. På resmålet erbjuds flera utflykter, bland annat utförsåkning i Sundsvall samt Hassela Ski Resort, curlingskola, att lära sig åka skidor som Charlotte Kalla, pimpelfiske och snöskovandring. Ombord avnjuts världens första flytande After Ski med det populära coverbandet Smalare än Thord, föreläsningar, spa, sol och bad och dans.

Följande råvaror i SkiCruise-menyn är lokalproducerade:

Granskottsolja, granskottssalt, granölssenap och trumpetsvamp från Skogens Sköna Gröna i Ånge

Fjällröding från Landö

Kallrökt lax från Sillmans Rökeri i Njurunda

Lingonglass från Njurunda

Lakritspralin från Kronans i Sundsvall

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Nyhetsbrev

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Arkiv

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116