23948sdkhjf

Skidkryssning med läckerheter

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

15 februari är det premiär för världens första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise – ombord ska resenärerna trakteras med lokalproducerade läckerheter lovar rederiet.

Premiären för Birkas omtalade skidkryssning, SkiCruise, närmar sig. Nu är menyerna för tvådygnskryssningen klara, och Birka satsar på lokalproducerade råvaror från Sundsvall med omnejd. Bland annat får resenärerna njuta av trumpetsvamp från Ånge, fjällröding från Landö och lingonglass från Njurunda.

Jag är tacksam över det stora intresse och fina engagemang som vi har fått från lokala leverantörer om att vara med. Det är inte helt lätt att producera sådana mängder som vi behöver. Våra köksmästare Glenn Högback och Christian Johansson har med stor kreativitet och häftiga råvaror satt ihop en välbalanserad meny som jag är stolt över att få presentera för våra gäster ombord, säger Sofia Juniwik, upplevelseproducent Birka Cruises.

Birka SkiCruise är en av årets nyheter från Birka Cruises, och en fortsättning på den framgångsrika satsningen på kryssningar till norra Sverige som inleddes 2017-

Under kryssningen tillbringas en dag i och kring Sundsvall, där Birka Cruises lägger till på morgonen den 16 februari. På resmålet erbjuds flera utflykter, bland annat utförsåkning i Sundsvall samt Hassela Ski Resort, curlingskola, att lära sig åka skidor som Charlotte Kalla, pimpelfiske och snöskovandring. Ombord avnjuts världens första flytande After Ski med det populära coverbandet Smalare än Thord, föreläsningar, spa, sol och bad och dans.

Följande råvaror i SkiCruise-menyn är lokalproducerade:

Granskottsolja, granskottssalt, granölssenap och trumpetsvamp från Skogens Sköna Gröna i Ånge

Fjällröding från Landö

Kallrökt lax från Sillmans Rökeri i Njurunda

Lingonglass från Njurunda

Lakritspralin från Kronans i Sundsvall

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Viking Line till Almedalen

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Visby och tillbaka tre dagar under Almedalsveckan - kryssningarna prickar in Moderaternas, Liberalernas och Socialdemokraternas dagar.

Automatisk bagageinlämning i Visby

Färöarna stänger – för underhåll

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Realtidskarta över alla statliga tåg

Flybmi i konkurs

Nyhetsbrev

Galaxy åter i trafik

Arkiv

Många till Albanien 2019

Charterbuss - Vikings bästa

Kristinehamnsbaserade familjeföretaget Charterbuss har korats till Viking Lines bästa svenska researrangör för femte året i rad.

Färre flög under januari

Tel Aviv intar Stockholm

I mars genomförs Tel Aviv Days i Stockholm – en rad möten med fokus på musik, film och litteratur som kan inspirera många gruppresearrangörer.

TourEst räknar med rekord

Estlands äldsta resemässa, TourEst, genomfördes för 28:e gången 8-10 februari - arrangörerna räknade med minst 30000 besökare eller rent av besöksrekord i år.

Ny lösning för resegarantier

Busstorget 2019 kommer att ta upp en ny enklare möjlighet att hantera resegarantier vid paketresor – en möjlighet som erbjuds alla medlemmar i Sveriges Bussföretag.

Plus

Nytta och kalas i Vetlanda

Snabbare wifi i luften

Stalmeister har lämnat Tallink

SJ – digitalast i Europa

Skidkryssning med läckerheter

15 februari är det premiär för världens första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise – ombord ska resenärerna trakteras med lokalproducerade läckerheter lovar rederiet.

Scandorama prisade i Norge

En av kategorierna i norska priset ”Grand Travek Award” togs hem av svenska Scandorama – priset i kategorin bästa bussresearrangör.

Blixt vann hotellnatten i Tylösand

Det blev Ulrika Blixt från Nysäters Buss i Säffle som vann en gratis hotellnatt när Busstorget genomförs i Tylösand 11-12 april – men det går självklart fortfarande att anmäla deltagande.

Stena Estrid lämnar Kina

Rederiet Stena Lines första nybygge Stena Estrid har lämnat dockan i Avic Weihai Shipyard i Kina – det är den första av totalt fem RoPax-färjor som byggs där åt det svenska redderiet.

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138