23948sdkhjf

Skidkryssning med läckerheter

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

15 februari är det premiär för världens första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise – ombord ska resenärerna trakteras med lokalproducerade läckerheter lovar rederiet.

Premiären för Birkas omtalade skidkryssning, SkiCruise, närmar sig. Nu är menyerna för tvådygnskryssningen klara, och Birka satsar på lokalproducerade råvaror från Sundsvall med omnejd. Bland annat får resenärerna njuta av trumpetsvamp från Ånge, fjällröding från Landö och lingonglass från Njurunda.

Jag är tacksam över det stora intresse och fina engagemang som vi har fått från lokala leverantörer om att vara med. Det är inte helt lätt att producera sådana mängder som vi behöver. Våra köksmästare Glenn Högback och Christian Johansson har med stor kreativitet och häftiga råvaror satt ihop en välbalanserad meny som jag är stolt över att få presentera för våra gäster ombord, säger Sofia Juniwik, upplevelseproducent Birka Cruises.

Birka SkiCruise är en av årets nyheter från Birka Cruises, och en fortsättning på den framgångsrika satsningen på kryssningar till norra Sverige som inleddes 2017-

Under kryssningen tillbringas en dag i och kring Sundsvall, där Birka Cruises lägger till på morgonen den 16 februari. På resmålet erbjuds flera utflykter, bland annat utförsåkning i Sundsvall samt Hassela Ski Resort, curlingskola, att lära sig åka skidor som Charlotte Kalla, pimpelfiske och snöskovandring. Ombord avnjuts världens första flytande After Ski med det populära coverbandet Smalare än Thord, föreläsningar, spa, sol och bad och dans.

Följande råvaror i SkiCruise-menyn är lokalproducerade:

Granskottsolja, granskottssalt, granölssenap och trumpetsvamp från Skogens Sköna Gröna i Ånge

Fjällröding från Landö

Kallrökt lax från Sillmans Rökeri i Njurunda

Lingonglass från Njurunda

Lakritspralin från Kronans i Sundsvall

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rotorsegel för Scandlines

Scandlines installerar rotorsegel på sin hybridfärja Copenhagen – rotorseglet minskar utsläppen ett snäpp till på den aktuella färjan som kombinerar diesel med batteridrift.

Göteborg tävlar i turism

Vy storsatsar på Göteborg–Oslo

Roula till Vector Noridic

Amira Roula blir ny vd för Vector Nordic efter Tomas G Olsson som blir styrelseordförande i bolaget som i våras inledde ett samarbetar med Sveriges Bussföretag.

Hyggligt flyt för Tallink Silja

Swedavia backar

Nyhetsbrev

Fler utländska bussar kör i Norge

Många turister som kommer till Norge åker tunt i turistbussar som kommer från andra länder – norska branschorganisationen NHO Transport ser med stor oro på fenomenet.

Arkiv

Bra juli för Viking Line

Besöksrekord för Kalmar läns museum

Flyget fortsätter backa

Nobina hbtq-prisade

Bussbolaget Nobina Sverige får Unionens hbtq-pris 2019 för att respekt och mångfald inte bara är fint formulerade ord, utan en del av vardagen – priset delades ut 31 juli.

von Seth till SRF

Sjunde Prideparaden för Flygbussarna

Lördag 3 augusti rullar Flygbussarna som så många år tidigare i årets Prideparad i Stockholm – alla är välkomna att ta regnbågsbussarna mellan flygplatsen och folkfesten i Stockholms city.

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Inlandsbanan fick ny styrelse

1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.191