23948sdkhjf

Mer nagelbitande för Hybricon

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Skellefteå Buss förlänger nu för andra gången tiden för överklagande av den upphandling av elbussar som Hybricon vann – nu är det 11 februari som gäller.

17 januari offentliggjordes att elbussbyggaren Hybricon vunnit Skellefteå Buss upphandling av sex 12-meters elbussar för stadstrafiken. Samtidigt meddelades att tiden för att överklaga upphandlingen skulle löpa ut 27 januari. När den dagen närmade sig beslutade Skellefteå Buss att förlänga tiden för överklagan till 6 februari.

Läs även det här och detta i samma ärende!

Inledningsvis uppgav inte Skellefteå Buss något skäl för att flytta på tiden, senare uppgav det kommunalägda bussbolaget att det handlade om administrativa skäl.

Nu kommer ännu en förändring: tiden för överklagande flyttas fram ytterligare, från 6 till 11 februari utan att Skellefteå Buss anger något annat eller nytt skäl för det.

Upphandlingen är värd mycket för Hybricon, totalt handlar det om 35 miljoner kronor som den Umeåbaserade busstillverkaren glatt sig mycket åt. Vd:n Jan Suup betecknade segern i Skellefteå som ett efterlängtat affärsmässigt genombrott. Nu får han och bolaget bita på naglarna ännu några dagar innan affären kan betecknas som säker.

Om en eventuell överklagan inkommer så innebär det naturligtvis inte att Hybricon är uträknade, men affären förskjuts i tiden. Det tar längre tid att få in pengarna som för Hybricon som under flera år brottats med ekonomiska problem.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Halvarsson vann NTF-pris

Rådström till Scaniatoppen

Nytt EU-beslut kan gynna transportnäringen

1

Stora självkörande bussar i Barkarby

Scania och Nobina inleder försök i Barkarbystaden norr om Stockholm med självkörande bussar i linjetrafik – nu handlar det om fullstora bussar för första gången i allmän trafik.

Boden kommer till Kollektivtrafikdagen

Ellinor Isaksson-Larsson och Carola Medelid, Bodens kommun, kommer till Kollektivtrafikdagen 15 maj – ett bra program har lockat dem ända till Solna i maj.

Tre månader till för Hybricon

Nyhetsbrev

EU skärper utsläppskraven rejält

EU skärper utsläppskraven rejält på tunga fordon – men EU-parlamentet måste först rösta om saken vilket sker i mars.

Arkiv

UL rekordökade 2018

Dramatisk ökning av döda i trafiken

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152