23948sdkhjf

Mer nagelbitande för Hybricon

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Skellefteå Buss förlänger nu för andra gången tiden för överklagande av den upphandling av elbussar som Hybricon vann – nu är det 11 februari som gäller.

17 januari offentliggjordes att elbussbyggaren Hybricon vunnit Skellefteå Buss upphandling av sex 12-meters elbussar för stadstrafiken. Samtidigt meddelades att tiden för att överklaga upphandlingen skulle löpa ut 27 januari. När den dagen närmade sig beslutade Skellefteå Buss att förlänga tiden för överklagan till 6 februari.

Läs även det här och detta i samma ärende!

Inledningsvis uppgav inte Skellefteå Buss något skäl för att flytta på tiden, senare uppgav det kommunalägda bussbolaget att det handlade om administrativa skäl.

Nu kommer ännu en förändring: tiden för överklagande flyttas fram ytterligare, från 6 till 11 februari utan att Skellefteå Buss anger något annat eller nytt skäl för det.

Upphandlingen är värd mycket för Hybricon, totalt handlar det om 35 miljoner kronor som den Umeåbaserade busstillverkaren glatt sig mycket åt. Vd:n Jan Suup betecknade segern i Skellefteå som ett efterlängtat affärsmässigt genombrott. Nu får han och bolaget bita på naglarna ännu några dagar innan affären kan betecknas som säker.

Om en eventuell överklagan inkommer så innebär det naturligtvis inte att Hybricon är uträknade, men affären förskjuts i tiden. Det tar längre tid att få in pengarna som för Hybricon som under flera år brottats med ekonomiska problem.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.2