23948sdkhjf

Mer nagelbitande för Hybricon

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Skellefteå Buss förlänger nu för andra gången tiden för överklagande av den upphandling av elbussar som Hybricon vann – nu är det 11 februari som gäller.

17 januari offentliggjordes att elbussbyggaren Hybricon vunnit Skellefteå Buss upphandling av sex 12-meters elbussar för stadstrafiken. Samtidigt meddelades att tiden för att överklaga upphandlingen skulle löpa ut 27 januari. När den dagen närmade sig beslutade Skellefteå Buss att förlänga tiden för överklagan till 6 februari.

Läs även det här och detta i samma ärende!

Inledningsvis uppgav inte Skellefteå Buss något skäl för att flytta på tiden, senare uppgav det kommunalägda bussbolaget att det handlade om administrativa skäl.

Nu kommer ännu en förändring: tiden för överklagande flyttas fram ytterligare, från 6 till 11 februari utan att Skellefteå Buss anger något annat eller nytt skäl för det.

Upphandlingen är värd mycket för Hybricon, totalt handlar det om 35 miljoner kronor som den Umeåbaserade busstillverkaren glatt sig mycket åt. Vd:n Jan Suup betecknade segern i Skellefteå som ett efterlängtat affärsmässigt genombrott. Nu får han och bolaget bita på naglarna ännu några dagar innan affären kan betecknas som säker.

Om en eventuell överklagan inkommer så innebär det naturligtvis inte att Hybricon är uträknade, men affären förskjuts i tiden. Det tar längre tid att få in pengarna som för Hybricon som under flera år brottats med ekonomiska problem.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.375