23948sdkhjf

Stalmeister har lämnat Tallink

Janek Stalmeister. tidigare vd för Tallink Grupp tillika medlem av koncernledningen, har lämnat bolaget helt efter 20 år – nya namn i koncernledningen är Kadri Land och Harri Hanschmidt.

Tallink Grupps nya koncernledning tillkännagavs 4 februari och förändringen genomfördes med omedelbar verkan. Janek Stalmeister lämnade vd-posten i april 2018 med satt kvar i koncernledningen. Nu har han lämnat såväl koncernledningen som bolaget 2 februari enligt Tallink Grupps styrelse. Allt detta har också enligt reglerna rapporterats till börsen där bolaget är noterat.

Nuvarande vd:n Paavo Nõgene tillhör också koncernledningen som nu har förstärkts med två nya medlemmar, Kadri Land och Harri Hanschmidt. Andres Hunt och Lembit Kitter sitter sedan tidigare i koncernledningen.

Kadri Land har arbetat inom Tallink Grupp sedan 2005 och har under den tiden haft flera ledande befattningar inom organisationen, bland annat rollen som medlem av koncernledningen mellan 2012-2015 och sedan 2016, rollen som chef för koncernens globala verksamheter och logistik. Mellan 2005-2015 var Kadri Land vd för koncernens svenska dotterbolag.

Kadri Land har en magisterexamen i fysik från universitetet i Tartu. Hon är styrelseledamot för AS Tallinna Lennujaam (Tallinns flygplats) samt styrelseordförande i Tallink Silja AB. Hon är också styrelseledamot för Sjöfartens Arbetsgivarförbund i Sverige och styrelseledamot för Svenska Handelskammaren i Estland.

Harri Hanschmidt har arbetat inom Tallink Grupp sedan 2009, som ekonomichef och chef för Investor Relations, samt andra roller under sin tid i bolaget. Sedan 2015 innehar han befattningen som koncernansvarig för strategiska projekt. Hanschmidt har en magisterexamen i affärsinformatik från Tallinns tekniska universitet. Innan han anslöt sig till Tallink Grupp arbetade han i olika roller inom estniska IT-branschorganisationer.

De förändringar som idag gjorts inom Tallink Grupps koncernledning, baserat på min rekommendation, är ett viktigt steg i utvecklingen av vårt företag och nödvändigt för att säkerställa att Tallink Grupp kommer att vara en säker arbetsgivare, rätt val för våra investerare och den bästa tjänsteleverantör för alla våra kunder under de närmaste åren, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp. Han fortsätter:

Jag är övertygad om att vi har stärkt vår koncernledning med två mycket starka ledare och specialister inom sina respektive områden. Kadri och Harri har båda en djupgående och lång erfarenhet inom vår organisation och jag tror att de är ett utmärkt komplement till vår koncernledning.

Janek Stalmeisters önskan att lämna bolaget och koncernledningen efter nästan 20 år i organisationen var nog inte ett lätt beslut för honom, men jag förstår hans beslut och önskar honom all framgång i framtiden. Hela Tallink Grupp-familjen tackar Janek för hans långa och dedikerade bidrag till utvecklingen av Tallink Grupp under hans 20 år i bolaget.

Uppdraget för Kadri Land och Harri Hanschmidt började 4 februari och varar i tre år. Janek Stalmeisters uppdrag avslutades dock som nämnts redan 2 februari 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125