23948sdkhjf

Snabbare wifi i luften

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ekonomiskt pressade Norwegian har påbörjat installation av höghastighets-wifi på bolagets kortdistansplan av modellen Boeing 737-800 – det ska bli lättare att surfa ombord på planen.

Norwegian är flygbolaget som på senare tid fått många domedagsartiklar i norsk och svensk dagspress. Flygbolaget var på väg att säljas före jul, de kommer inte att överleva och annat mindre muntert. Det verkar dock inte bekomma innovationslustan inom Norwegian. Sedan tidigare har flygbolaget erbjudit gratis wifi på alla sina Europalinjer.

Nu kommer en ny betaltjänst som gör det möjligt att streama musik, filmer och tv-serier. Redan i slutet av februari kommer nästan alla flygplan på bolagets europeiska linjenät att erbjuda den uppgraderade wifi-tjänsten. 

Det slutar dock inte med det: Bolaget kommer löpande att installera höghastighets-wifi på kortdistansplanen av flygplanstypen Boeing 737-800. Passagerare på Norwegians flygningar inom Europa kommer därmed får möjlighet att streama musik, filmer och tv-serier i luften. Bolaget erbjuder redan gratis wifi på linjer inom Europa. Här kommer det att kosta en slant, men alla som provat på gratissurf ombord är nog lockade att lägga lite på att få en snabbare uppkoppling.

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra kundupplevelsen och är stolta över att kunna erbjuda höghastighets-wifi på våra Europalinjer. Vi vet hur viktigt det är för våra passagerare att vara online så vi tror att det här kommer att uppskattas. Sedan vi lanserade gratis wifi 2011 på flygningar inom Europa har flera miljoner kunder surfat ombord, säger Helga Bollmann Leknes, kommersiell direktör på Norwegian.

Om superbra wifi kan hjälpa upp flygbolagets ekonomi återstår att se. För hosgruppresearrangörer ligger det mesta intresset i att hitta flyg till rätt destinationer, gratis eller supersnabbt wifi finns knappt med på deras önskelista enligt rt-forums uppfattning efter kontakter med buss- och gruppresearrangörer.

FAKTA/Norwegians wifi

2011 var Norwegian det första flygbolaget i världen att lansera gratis wifi på linjer inom Europa. Bolaget lanserade senare Video On Demand som ger resenärer på bolagets Europalinjer tillgång till Norwegians underhållningsportal via egna mobila enheter. 2015 blev Norwegian det första flygbolaget att erbjuda direktsänd tv på flygningar inom Europa. I januari 2019 påbörjade Norwegian installation av wifi på bolagets långdistansplan, Boeing 787 Dreamliner. Norwegian blir därmed sannolikt världens första lågprisbolag som erbjuder gratis WiFi på interkontinentala flygningar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Viking Line till Almedalen

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Visby och tillbaka tre dagar under Almedalsveckan - kryssningarna prickar in Moderaternas, Liberalernas och Socialdemokraternas dagar.

Automatisk bagageinlämning i Visby

Färöarna stänger – för underhåll

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Realtidskarta över alla statliga tåg

Flybmi i konkurs

Nyhetsbrev

Galaxy åter i trafik

Arkiv

Många till Albanien 2019

Charterbuss - Vikings bästa

Kristinehamnsbaserade familjeföretaget Charterbuss har korats till Viking Lines bästa svenska researrangör för femte året i rad.

Färre flög under januari

Tel Aviv intar Stockholm

I mars genomförs Tel Aviv Days i Stockholm – en rad möten med fokus på musik, film och litteratur som kan inspirera många gruppresearrangörer.

TourEst räknar med rekord

Estlands äldsta resemässa, TourEst, genomfördes för 28:e gången 8-10 februari - arrangörerna räknade med minst 30000 besökare eller rent av besöksrekord i år.

Ny lösning för resegarantier

Busstorget 2019 kommer att ta upp en ny enklare möjlighet att hantera resegarantier vid paketresor – en möjlighet som erbjuds alla medlemmar i Sveriges Bussföretag.

Plus

Nytta och kalas i Vetlanda

Snabbare wifi i luften

Stalmeister har lämnat Tallink

SJ – digitalast i Europa

Skidkryssning med läckerheter

15 februari är det premiär för världens första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise – ombord ska resenärerna trakteras med lokalproducerade läckerheter lovar rederiet.

Scandorama prisade i Norge

En av kategorierna i norska priset ”Grand Travek Award” togs hem av svenska Scandorama – priset i kategorin bästa bussresearrangör.

Blixt vann hotellnatten i Tylösand

Det blev Ulrika Blixt från Nysäters Buss i Säffle som vann en gratis hotellnatt när Busstorget genomförs i Tylösand 11-12 april – men det går självklart fortfarande att anmäla deltagande.

Stena Estrid lämnar Kina

Rederiet Stena Lines första nybygge Stena Estrid har lämnat dockan i Avic Weihai Shipyard i Kina – det är den första av totalt fem RoPax-färjor som byggs där åt det svenska redderiet.

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.348