23948sdkhjf

Snabbare wifi i luften

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ekonomiskt pressade Norwegian har påbörjat installation av höghastighets-wifi på bolagets kortdistansplan av modellen Boeing 737-800 – det ska bli lättare att surfa ombord på planen.

Norwegian är flygbolaget som på senare tid fått många domedagsartiklar i norsk och svensk dagspress. Flygbolaget var på väg att säljas före jul, de kommer inte att överleva och annat mindre muntert. Det verkar dock inte bekomma innovationslustan inom Norwegian. Sedan tidigare har flygbolaget erbjudit gratis wifi på alla sina Europalinjer.

Nu kommer en ny betaltjänst som gör det möjligt att streama musik, filmer och tv-serier. Redan i slutet av februari kommer nästan alla flygplan på bolagets europeiska linjenät att erbjuda den uppgraderade wifi-tjänsten. 

Det slutar dock inte med det: Bolaget kommer löpande att installera höghastighets-wifi på kortdistansplanen av flygplanstypen Boeing 737-800. Passagerare på Norwegians flygningar inom Europa kommer därmed får möjlighet att streama musik, filmer och tv-serier i luften. Bolaget erbjuder redan gratis wifi på linjer inom Europa. Här kommer det att kosta en slant, men alla som provat på gratissurf ombord är nog lockade att lägga lite på att få en snabbare uppkoppling.

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra kundupplevelsen och är stolta över att kunna erbjuda höghastighets-wifi på våra Europalinjer. Vi vet hur viktigt det är för våra passagerare att vara online så vi tror att det här kommer att uppskattas. Sedan vi lanserade gratis wifi 2011 på flygningar inom Europa har flera miljoner kunder surfat ombord, säger Helga Bollmann Leknes, kommersiell direktör på Norwegian.

Om superbra wifi kan hjälpa upp flygbolagets ekonomi återstår att se. För hosgruppresearrangörer ligger det mesta intresset i att hitta flyg till rätt destinationer, gratis eller supersnabbt wifi finns knappt med på deras önskelista enligt rt-forums uppfattning efter kontakter med buss- och gruppresearrangörer.

FAKTA/Norwegians wifi

2011 var Norwegian det första flygbolaget i världen att lansera gratis wifi på linjer inom Europa. Bolaget lanserade senare Video On Demand som ger resenärer på bolagets Europalinjer tillgång till Norwegians underhållningsportal via egna mobila enheter. 2015 blev Norwegian det första flygbolaget att erbjuda direktsänd tv på flygningar inom Europa. I januari 2019 påbörjade Norwegian installation av wifi på bolagets långdistansplan, Boeing 787 Dreamliner. Norwegian blir därmed sannolikt världens första lågprisbolag som erbjuder gratis WiFi på interkontinentala flygningar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Nyhetsbrev

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Arkiv

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.402