23948sdkhjf

Bussen bromsar själv!

Daimler har tagit fram ett system som själv kan bromsa en buss om exempelvis någon promenerar ut framför den - här ser vi teknikern Anderas Türk demonstrera tekniken i Vetlanda tidigare i år!

Det är inte enkelt att hålla reda på allt som händer runt en buss i trafik. Numera finns sinnrika varnings- och stödsystem som hjälper bussföraren, exempelvis anti-sladdsystem och digitala backspeglar som visar allt som finns nära bussen.

Daimler har utvecklat ett system som först varnar bussföraren om en ett annat fordon, en cyklist eller en person kommer för nära bussen. Då kan föraren parera i tid.

Men om bussföraren av någon anledning inte uppfattar varningen, ja då tar bussen över själv och bromsar in - då blir det ingen mjuk inbromsning för här handlar det ytterst om att rädda liv. Andreas Türk från Daimler var våghalsen i Vetlanda som dödsföraktande promenerade ut framför bussen som kom körande. Bussföraren bromsade inte, men det gjorde dessbättre bussen. Klicka på alla bilderna för att följa händelseförloppet!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142