23948sdkhjf

Tel Aviv intar Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I mars genomförs Tel Aviv Days i Stockholm – en rad möten med fokus på musik, film och litteratur som kan inspirera många gruppresearrangörer.

Den sprudlande vita staden Tel Aviv står som värd för årets Eurovision i maj och i upptakten till det kommer Tel Aviv till Stockholm med fyra kulturella nedslag. Under samlingsnamnet Tel Aviv Days samsas flera olika event för att lyfta stadens unika utbud med fokus på musik, film och litteratur. Arrangörerna hoppas kunna förmedla mixen mellan det traditionella och liberala som Tel Aviv står för kombinerat med den trendkänsla som präglar staden och inte lämnar någon oberörd. Ett bra tillfälle för buss- och gruppresearrangörer att låta sig inspireras inför kommande säsongs reseprogram. Här nedan finns hållpunkterna för Tel Aviv Days i Stockholm:

Bauhaus och den vita staden Tel Aviv – 10 mars – Konstakademin

På 1930-talet genomgick staden Tel Aviv en snabb tillväxt och expansion. Dess huvudarkitekter bröt sig bort från den dåvarande eklektiska stilen och omfamnade den internationella stilen Bauhaus. Detta program erbjuder en spännande inblick i den perioden men även i nutida Tel Aviv och dess unika stadsstruktur. Tre ledande israeliska röster delar med sig av sin kunskap i ämnet; Sharon Golan Yaron, The White City Center, Prof. Zvi Efrat, Bezalel och Prof. Eran Neuman, Tel Aviv University. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Det israeliska filmskapandet – 17 mars – Konstakademin

Israel presenterar högkvalitativa filmer som inspirerar till dialog och bjuder in till spännande samtal med regissörer och andra deltagare. Filmerna har ett brett tema och tar en djupgående titt på mänskliga historier och sociala frågor i Israel, med fokus på historia, kultur och identitet. Regissören Jacob Goldwasser gästar Stockholm i samband med filmvisningen av hans Laces som handlar om det komplicerade förhållandet mellan en åldrande far och hans son med funktionsvariation. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Världens bästa litterära stad – 24 mars – Konstakademin

Tel Aviv återfanns i toppen då den brittiska tidningen The Independent nyligen publicerade sin lista över världens bästa litterära platser. Bokens folk är stolta över att leva upp till sitt namn. Stora poeter som Rachel Bluwstein och Chaim Nachman Bialik bodde här, och många gator i Tel Aviv är uppkallade efter kända författare. På Konstakademin den 24 mars möter vi Eshkol Nevo, som tilldelats pris i Book Publishers Association för sin roman Homesick, och den israeliska författaren Assaf Gavron, vars bok Hilltop har kallats den stora israeliska romanen. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Det legendariska nattlivet i Tel Aviv – 30 mars - Slakthuset

Tel Avivs heta trance-scen expanderar snabbt och börjar utmanövrera etablerade städer som till exempel Berlin. Nattklubbar som Breakfast Club och Milk Bar är kända för sina långa trance- och technonätter. Slakthuset och Technostate Sweden bjuder in till en fullspäckad dansfest med gästspel från Azax Syndrom och Ritmo, några av Israels mest framstående aktörer inom psykedelisk/trance-musik. Det kommer även att finnas ett separat technogolv.

Läs mer om Tel Aviv Days på den här facebooksidan!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Nyhetsbrev

Inlandsbanan fick ny styrelse

Arkiv
1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.3