23948sdkhjf

Tel Aviv intar Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I mars genomförs Tel Aviv Days i Stockholm – en rad möten med fokus på musik, film och litteratur som kan inspirera många gruppresearrangörer.

Den sprudlande vita staden Tel Aviv står som värd för årets Eurovision i maj och i upptakten till det kommer Tel Aviv till Stockholm med fyra kulturella nedslag. Under samlingsnamnet Tel Aviv Days samsas flera olika event för att lyfta stadens unika utbud med fokus på musik, film och litteratur. Arrangörerna hoppas kunna förmedla mixen mellan det traditionella och liberala som Tel Aviv står för kombinerat med den trendkänsla som präglar staden och inte lämnar någon oberörd. Ett bra tillfälle för buss- och gruppresearrangörer att låta sig inspireras inför kommande säsongs reseprogram. Här nedan finns hållpunkterna för Tel Aviv Days i Stockholm:

Bauhaus och den vita staden Tel Aviv – 10 mars – Konstakademin

På 1930-talet genomgick staden Tel Aviv en snabb tillväxt och expansion. Dess huvudarkitekter bröt sig bort från den dåvarande eklektiska stilen och omfamnade den internationella stilen Bauhaus. Detta program erbjuder en spännande inblick i den perioden men även i nutida Tel Aviv och dess unika stadsstruktur. Tre ledande israeliska röster delar med sig av sin kunskap i ämnet; Sharon Golan Yaron, The White City Center, Prof. Zvi Efrat, Bezalel och Prof. Eran Neuman, Tel Aviv University. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Det israeliska filmskapandet – 17 mars – Konstakademin

Israel presenterar högkvalitativa filmer som inspirerar till dialog och bjuder in till spännande samtal med regissörer och andra deltagare. Filmerna har ett brett tema och tar en djupgående titt på mänskliga historier och sociala frågor i Israel, med fokus på historia, kultur och identitet. Regissören Jacob Goldwasser gästar Stockholm i samband med filmvisningen av hans Laces som handlar om det komplicerade förhållandet mellan en åldrande far och hans son med funktionsvariation. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Världens bästa litterära stad – 24 mars – Konstakademin

Tel Aviv återfanns i toppen då den brittiska tidningen The Independent nyligen publicerade sin lista över världens bästa litterära platser. Bokens folk är stolta över att leva upp till sitt namn. Stora poeter som Rachel Bluwstein och Chaim Nachman Bialik bodde här, och många gator i Tel Aviv är uppkallade efter kända författare. På Konstakademin den 24 mars möter vi Eshkol Nevo, som tilldelats pris i Book Publishers Association för sin roman Homesick, och den israeliska författaren Assaf Gavron, vars bok Hilltop har kallats den stora israeliska romanen. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Det legendariska nattlivet i Tel Aviv – 30 mars - Slakthuset

Tel Avivs heta trance-scen expanderar snabbt och börjar utmanövrera etablerade städer som till exempel Berlin. Nattklubbar som Breakfast Club och Milk Bar är kända för sina långa trance- och technonätter. Slakthuset och Technostate Sweden bjuder in till en fullspäckad dansfest med gästspel från Azax Syndrom och Ritmo, några av Israels mest framstående aktörer inom psykedelisk/trance-musik. Det kommer även att finnas ett separat technogolv.

Läs mer om Tel Aviv Days på den här facebooksidan!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Nyhetsbrev

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Arkiv

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126