23948sdkhjf

Tel Aviv intar Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I mars genomförs Tel Aviv Days i Stockholm – en rad möten med fokus på musik, film och litteratur som kan inspirera många gruppresearrangörer.

Den sprudlande vita staden Tel Aviv står som värd för årets Eurovision i maj och i upptakten till det kommer Tel Aviv till Stockholm med fyra kulturella nedslag. Under samlingsnamnet Tel Aviv Days samsas flera olika event för att lyfta stadens unika utbud med fokus på musik, film och litteratur. Arrangörerna hoppas kunna förmedla mixen mellan det traditionella och liberala som Tel Aviv står för kombinerat med den trendkänsla som präglar staden och inte lämnar någon oberörd. Ett bra tillfälle för buss- och gruppresearrangörer att låta sig inspireras inför kommande säsongs reseprogram. Här nedan finns hållpunkterna för Tel Aviv Days i Stockholm:

Bauhaus och den vita staden Tel Aviv – 10 mars – Konstakademin

På 1930-talet genomgick staden Tel Aviv en snabb tillväxt och expansion. Dess huvudarkitekter bröt sig bort från den dåvarande eklektiska stilen och omfamnade den internationella stilen Bauhaus. Detta program erbjuder en spännande inblick i den perioden men även i nutida Tel Aviv och dess unika stadsstruktur. Tre ledande israeliska röster delar med sig av sin kunskap i ämnet; Sharon Golan Yaron, The White City Center, Prof. Zvi Efrat, Bezalel och Prof. Eran Neuman, Tel Aviv University. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Det israeliska filmskapandet – 17 mars – Konstakademin

Israel presenterar högkvalitativa filmer som inspirerar till dialog och bjuder in till spännande samtal med regissörer och andra deltagare. Filmerna har ett brett tema och tar en djupgående titt på mänskliga historier och sociala frågor i Israel, med fokus på historia, kultur och identitet. Regissören Jacob Goldwasser gästar Stockholm i samband med filmvisningen av hans Laces som handlar om det komplicerade förhållandet mellan en åldrande far och hans son med funktionsvariation. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Världens bästa litterära stad – 24 mars – Konstakademin

Tel Aviv återfanns i toppen då den brittiska tidningen The Independent nyligen publicerade sin lista över världens bästa litterära platser. Bokens folk är stolta över att leva upp till sitt namn. Stora poeter som Rachel Bluwstein och Chaim Nachman Bialik bodde här, och många gator i Tel Aviv är uppkallade efter kända författare. På Konstakademin den 24 mars möter vi Eshkol Nevo, som tilldelats pris i Book Publishers Association för sin roman Homesick, och den israeliska författaren Assaf Gavron, vars bok Hilltop har kallats den stora israeliska romanen. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Det legendariska nattlivet i Tel Aviv – 30 mars - Slakthuset

Tel Avivs heta trance-scen expanderar snabbt och börjar utmanövrera etablerade städer som till exempel Berlin. Nattklubbar som Breakfast Club och Milk Bar är kända för sina långa trance- och technonätter. Slakthuset och Technostate Sweden bjuder in till en fullspäckad dansfest med gästspel från Azax Syndrom och Ritmo, några av Israels mest framstående aktörer inom psykedelisk/trance-musik. Det kommer även att finnas ett separat technogolv.

Läs mer om Tel Aviv Days på den här facebooksidan!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Viking Line till Almedalen

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Visby och tillbaka tre dagar under Almedalsveckan - kryssningarna prickar in Moderaternas, Liberalernas och Socialdemokraternas dagar.

Automatisk bagageinlämning i Visby

Färöarna stänger – för underhåll

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Realtidskarta över alla statliga tåg

Flybmi i konkurs

Nyhetsbrev

Galaxy åter i trafik

Arkiv

Många till Albanien 2019

Charterbuss - Vikings bästa

Kristinehamnsbaserade familjeföretaget Charterbuss har korats till Viking Lines bästa svenska researrangör för femte året i rad.

Färre flög under januari

Tel Aviv intar Stockholm

I mars genomförs Tel Aviv Days i Stockholm – en rad möten med fokus på musik, film och litteratur som kan inspirera många gruppresearrangörer.

TourEst räknar med rekord

Estlands äldsta resemässa, TourEst, genomfördes för 28:e gången 8-10 februari - arrangörerna räknade med minst 30000 besökare eller rent av besöksrekord i år.

Ny lösning för resegarantier

Busstorget 2019 kommer att ta upp en ny enklare möjlighet att hantera resegarantier vid paketresor – en möjlighet som erbjuds alla medlemmar i Sveriges Bussföretag.

Plus

Nytta och kalas i Vetlanda

Snabbare wifi i luften

Stalmeister har lämnat Tallink

SJ – digitalast i Europa

Skidkryssning med läckerheter

15 februari är det premiär för världens första renodlade skidkryssning, Birka SkiCruise – ombord ska resenärerna trakteras med lokalproducerade läckerheter lovar rederiet.

Scandorama prisade i Norge

En av kategorierna i norska priset ”Grand Travek Award” togs hem av svenska Scandorama – priset i kategorin bästa bussresearrangör.

Blixt vann hotellnatten i Tylösand

Det blev Ulrika Blixt från Nysäters Buss i Säffle som vann en gratis hotellnatt när Busstorget genomförs i Tylösand 11-12 april – men det går självklart fortfarande att anmäla deltagande.

Stena Estrid lämnar Kina

Rederiet Stena Lines första nybygge Stena Estrid har lämnat dockan i Avic Weihai Shipyard i Kina – det är den första av totalt fem RoPax-färjor som byggs där åt det svenska redderiet.

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.123