23948sdkhjf

Tel Aviv intar Stockholm

I mars genomförs Tel Aviv Days i Stockholm – en rad möten med fokus på musik, film och litteratur som kan inspirera många gruppresearrangörer.

Den sprudlande vita staden Tel Aviv står som värd för årets Eurovision i maj och i upptakten till det kommer Tel Aviv till Stockholm med fyra kulturella nedslag. Under samlingsnamnet Tel Aviv Days samsas flera olika event för att lyfta stadens unika utbud med fokus på musik, film och litteratur. Arrangörerna hoppas kunna förmedla mixen mellan det traditionella och liberala som Tel Aviv står för kombinerat med den trendkänsla som präglar staden och inte lämnar någon oberörd. Ett bra tillfälle för buss- och gruppresearrangörer att låta sig inspireras inför kommande säsongs reseprogram. Här nedan finns hållpunkterna för Tel Aviv Days i Stockholm:

Bauhaus och den vita staden Tel Aviv – 10 mars – Konstakademin

På 1930-talet genomgick staden Tel Aviv en snabb tillväxt och expansion. Dess huvudarkitekter bröt sig bort från den dåvarande eklektiska stilen och omfamnade den internationella stilen Bauhaus. Detta program erbjuder en spännande inblick i den perioden men även i nutida Tel Aviv och dess unika stadsstruktur. Tre ledande israeliska röster delar med sig av sin kunskap i ämnet; Sharon Golan Yaron, The White City Center, Prof. Zvi Efrat, Bezalel och Prof. Eran Neuman, Tel Aviv University. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Det israeliska filmskapandet – 17 mars – Konstakademin

Israel presenterar högkvalitativa filmer som inspirerar till dialog och bjuder in till spännande samtal med regissörer och andra deltagare. Filmerna har ett brett tema och tar en djupgående titt på mänskliga historier och sociala frågor i Israel, med fokus på historia, kultur och identitet. Regissören Jacob Goldwasser gästar Stockholm i samband med filmvisningen av hans Laces som handlar om det komplicerade förhållandet mellan en åldrande far och hans son med funktionsvariation. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Världens bästa litterära stad – 24 mars – Konstakademin

Tel Aviv återfanns i toppen då den brittiska tidningen The Independent nyligen publicerade sin lista över världens bästa litterära platser. Bokens folk är stolta över att leva upp till sitt namn. Stora poeter som Rachel Bluwstein och Chaim Nachman Bialik bodde här, och många gator i Tel Aviv är uppkallade efter kända författare. På Konstakademin den 24 mars möter vi Eshkol Nevo, som tilldelats pris i Book Publishers Association för sin roman Homesick, och den israeliska författaren Assaf Gavron, vars bok Hilltop har kallats den stora israeliska romanen. Program & regi: Lizzie Oved Scheja.

Det legendariska nattlivet i Tel Aviv – 30 mars - Slakthuset

Tel Avivs heta trance-scen expanderar snabbt och börjar utmanövrera etablerade städer som till exempel Berlin. Nattklubbar som Breakfast Club och Milk Bar är kända för sina långa trance- och technonätter. Slakthuset och Technostate Sweden bjuder in till en fullspäckad dansfest med gästspel från Azax Syndrom och Ritmo, några av Israels mest framstående aktörer inom psykedelisk/trance-musik. Det kommer även att finnas ett separat technogolv.

Läs mer om Tel Aviv Days på den här facebooksidan!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094