23948sdkhjf

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I den nationella undersökningen ANBARO, barometern för färdtjänst och sjukresor, får Västtrafik bättre betyg än riksgenomsnittet på samtliga frågor.

Undersökningen som genomförts av Svensk Kollektivtrafik visar att Västtrafiks kunder känner sig trygga och nöjda med resan i helhet, beställningen och förarens framförande av fordonet.

– Efter en turbulent höst där vi tvingades avsluta avtal i förtid med företag på grund av kvalitetsbrister känns det extra värmande att våra kunder ändå ger våra resor höga betyg, säger Åsa Björk, kommunikationsansvarig på Västtrafiks avdelning för anropsstyrd trafik. Hon fortsätter:

– Vi arbetar hela tiden för att fånga upp och komma till rätta med de brister som finns så att våra kunder alltid ska få den bästa möjliga resan. Ett exempel på detta är att varje inkommen synpunkt utreds och följs upp, under 2018 hade vi synpunkter på 0,6 procent av resorna vilket är en låg siffra. Men bakom varje synpunkt finns det en kund som inte är nöjd vilket vi inte bara beklagar utan även gör vårt bästa för att komma till rätta med.

Några av resultaten i mätningen:

  • Hela resan (inklusive beställning) - 96 procent ger Västtrafik betyg 4 eller 5 på en femgradig skala, jämfört med resten av landet där 90 procent ger betyg 4 eller 5 på samma fråga. 

  • Beställning – 94 procent av de tillfrågade ger Västtrafik, betyg 4 eller 5 på en femgradig skala när det gäller beställningen, motsvarande siffra är 88 procent i genomsnitt för övriga Sverige. De allra flesta, 94 procent, är även nöjda eller mycket nöjda med bemötandet från beställningsmottagaren, vilket är strax över genomsnittet.

  • Utförd resa och förare – Fler än nio av tio ger Västtrafik betyg 4 eller 5 på en femgradig skala när det gäller förarnas bemötande och körsätt.

Så går undersökningen till:
ANBARO, barometern för anropsstyrd trafik, är en nationell undersökning som mäter kundernas upplevda kvalitet på sin senaste färdtjänst- eller sjukresa. Undersökningen som genomförs av Svensk Kollekivtrafik årligen fick för 2018 svar från 20 av Sveriges 21 län/regioner.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Halvarsson vann NTF-pris

Rådström till Scaniatoppen

Nytt EU-beslut kan gynna transportnäringen

1

Stora självkörande bussar i Barkarby

Scania och Nobina inleder försök i Barkarbystaden norr om Stockholm med självkörande bussar i linjetrafik – nu handlar det om fullstora bussar för första gången i allmän trafik.

Boden kommer till Kollektivtrafikdagen

Ellinor Isaksson-Larsson och Carola Medelid, Bodens kommun, kommer till Kollektivtrafikdagen 15 maj – ett bra program har lockat dem ända till Solna i maj.

Tre månader till för Hybricon

Nyhetsbrev

EU skärper utsläppskraven rejält

EU skärper utsläppskraven rejält på tunga fordon – men EU-parlamentet måste först rösta om saken vilket sker i mars.

Arkiv

UL rekordökade 2018

Dramatisk ökning av döda i trafiken

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.103