23948sdkhjf

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I den nationella undersökningen ANBARO, barometern för färdtjänst och sjukresor, får Västtrafik bättre betyg än riksgenomsnittet på samtliga frågor.

Undersökningen som genomförts av Svensk Kollektivtrafik visar att Västtrafiks kunder känner sig trygga och nöjda med resan i helhet, beställningen och förarens framförande av fordonet.

– Efter en turbulent höst där vi tvingades avsluta avtal i förtid med företag på grund av kvalitetsbrister känns det extra värmande att våra kunder ändå ger våra resor höga betyg, säger Åsa Björk, kommunikationsansvarig på Västtrafiks avdelning för anropsstyrd trafik. Hon fortsätter:

– Vi arbetar hela tiden för att fånga upp och komma till rätta med de brister som finns så att våra kunder alltid ska få den bästa möjliga resan. Ett exempel på detta är att varje inkommen synpunkt utreds och följs upp, under 2018 hade vi synpunkter på 0,6 procent av resorna vilket är en låg siffra. Men bakom varje synpunkt finns det en kund som inte är nöjd vilket vi inte bara beklagar utan även gör vårt bästa för att komma till rätta med.

Några av resultaten i mätningen:

  • Hela resan (inklusive beställning) - 96 procent ger Västtrafik betyg 4 eller 5 på en femgradig skala, jämfört med resten av landet där 90 procent ger betyg 4 eller 5 på samma fråga. 

  • Beställning – 94 procent av de tillfrågade ger Västtrafik, betyg 4 eller 5 på en femgradig skala när det gäller beställningen, motsvarande siffra är 88 procent i genomsnitt för övriga Sverige. De allra flesta, 94 procent, är även nöjda eller mycket nöjda med bemötandet från beställningsmottagaren, vilket är strax över genomsnittet.

  • Utförd resa och förare – Fler än nio av tio ger Västtrafik betyg 4 eller 5 på en femgradig skala när det gäller förarnas bemötande och körsätt.

Så går undersökningen till:
ANBARO, barometern för anropsstyrd trafik, är en nationell undersökning som mäter kundernas upplevda kvalitet på sin senaste färdtjänst- eller sjukresa. Undersökningen som genomförs av Svensk Kollekivtrafik årligen fick för 2018 svar från 20 av Sveriges 21 län/regioner.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Andra villkor när elbussarna blir fler

Elbussteknik ändrar förutsättningarna för branschen – det slogs fast under en debatt under Almedalsveckan i år som Sveriges Bussföretag hade arrangerat.

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Rekordökning för bussarna

Nyhetsbrev

Lockar förare med elbussar

Arkiv

Nya möjligheter för trafikoperatörer

Under UITP i Stockholm var Hogia en av utställarna och demonstrerade bland annat produktserien TransitCloud, företagets molnbaserade system för realtidsinformation.

Bedrägeri mot SJ:s kunder

Här är finalisterna i Bussförar-SM

Nu är det klart vilka som är de 16 finalister som gör upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare 9 september - en av dem är regerande mästaren Anders Norell Bergendahl.

Ny framtid för trådbussen?

Keolis i topp inför Bussförar-SM

Det blev inte helt oväntat Keolis som lyckades få flest bussförare anmälda till Bussförar-SM 2019, hela 123 förare - totalt har 501 förare genomfört anmälningsprovet.

Mattias Dahl lämnar Transportföretagen

Går vidare till ledande post på Svenskt näringsliv.

Trevlig sommar!

Rt-forum vill önska alla läsare, vänner och annonsörer en riktigt trevlig sommar - nu kopplar vi loss en stund, nästa nyhetsbrev kommer 31 juli!

Utökad busstrafik i Örebro

UITP samlade 15 000

UITP:s toppmöte i Stockholm genomfördes i mitten av juni och blev en stor framgång, enligt SL som var värd - här finns en film där bland andra Jens Plambeck och Laetitia Delzenne intervjuas.

MTR Express expanderar

Från 24 juni till 18 augusti trafikerar MTR Express en ny direktlinjen från Stockholm mot Halmstad via Varberg och Falkenberg – därmed har bolaget expanderat.

Ny trafik för Transdev

Bussförar-SM - allra sista chansen!

Nu går det, men i natt är det slut - mitt i den ljusa midsommarnatten stängs anmälan till årets upplaga av Bussförar-SM, det är med andra ord bråttom att göra uttagningsprovet för den som inte hunnit ännu.

Missa inte Bussförar-SM!

Midsommaraftonens midnatt stängs möjligheten att göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – så gör provet genast, fira efteråt med sill, potatis och önskad dryck.

BRT-satsning får 25 miljoner

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

E-tidningen Begagnatmarknaden ute!

MTR raggade arbetslystna på Järvaveckan

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15