23948sdkhjf

Nobina förvärvar i Danmark

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nobina satsar på omsorgsresor i Danmark och i det syftet köper bolaget in sig i Örslev Holdig ApS – affären är värd 21 miljoner kronor.

Nobina ingår avtal om att förvärva delar av bussföretaget Örslev Holding ApS i Danmark. Genom förvärvet ökar köparen sin position på den danska marknaden inför kommande anbud och breddar verksamheten till omsorgsresor och den särskilda kollektivtrafiken i Danmark.  Förvärvet omfattar en verksamhet om ca 16 bussar inom den upphandlade kollektivtrafiken på södra Själland samt 21 minibussar för omsorgsresor. Köpeskillingen motsvarar 15,5 miljoner danska kronor på kassa och skuldfri basis, en summa som motsvarar 21 miljoner svenska kronor.

Örslev är ett privatägt kollektivtrafikföretag med verksamhet på södra Själland och så sent som 2018 tilldelades man priset för, ”Årets bussoperatör” av MOVIA som ansvarar för kollektivtrafiken på Själland.

Genom förvärvet av Örslev, stärker Nobina sin marknadsposition och breddar verksamheten till särskild kollektivtrafik i Danmark. Jag ser fram emot att hälsa våra nya kollegor välkomna till Nobina och med samlad kompetens fortsätta att utveckla kollektivtrafiken och tillgängligheten i samhället, säger Niels Peter Nielsen, vd för Nobina Danmark.  

Vi är glada över att ha nått en överenskommelse med Nobina, en etablerad och långsiktig operatör i Danmark. Nobinas kunnande inom kollektivtrafiken och starka värderingar kommer kunna fortsätta utveckla både medarbetare och verksamhet, säger Ole Pedersen, vd på Örslev.

De förvärvade delarna av Örslev omsatte under 2018 cirja 40 miljoner danska kronor (54,3 miljoner svenska kronor och EBITDA uppgick till 4,4 miljoner danska kronor (6 miljoner svenska kronor).

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ale får fler elbussar

Tio nya elbussar i Borås

19 augusti börjar Västtrafik köra elbussar i Borås - det är totalt tio bussar på linje 2 som kommer att ge boråsarna en tystare och mer miljövänlig resa i kollektivtrafiken.

Transdev satsar på Bussförar-SM

Finalen i Bussförar-SM närmar sig, 9 september körs den på Gillingebanan norr om Stockholm – Transdev är en av tävlingens partners i år liksom tidigare år.

Raukas vice vd i SJ

Osäkert om viten fungerar

Det är oklart om viten fungerar som piska för att förbättra kollektivtrafikens kvalitet, mycket på grund av bristande dokumentation – det framgår av forskning vid VTI.

Nya svängar för kollektivtrafiken

I början av juni förvärvade elfordonsutvecklaren Nevs det engelska hjulmotorföretaget Protean Electric – som har en revolutionerande svängig hjulteknik för den modernaste kollektivtrafiken.

Nyhetsbrev

Cabonline skriver ner

Arkiv

Piteå får vänta på elbussarna

Svårt mäta trötthet

Att trötthet hos förare utgör en stor fara är väl känt sedan länge, snark är lika farligt som knark bruka det heta – men att mäta trötthet är en tuff utmaning för forskarna på VTI..

Utförsbacke för transportsektorn

”Utredning om biljettsystem onödig”

NNR vill slopa elskatten på elbussarna

Näringslivets Regelnämnd, NNR, tar upp elskatten som elbussarna måste betala men de eldrivna tågen slipper - släpp elskatten för elbussarna, kräver NNR.

Wennerström utreder nationellt biljettsystem

Ett biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige – det utlovades i Januariavtalet, nu ska Samtrafikens Gerhard Wennerström utreda hur det ska gå till.

Lindahl till Infranord

Bussförar-SM – finalen närmar sig!

Striden om Jämtland är över

Länstrafiken får teckna avtal med norska Trønderbilene – det står klart efter en segdragen rättsprocess där en svensk konkurrent överklagat upphandlingen.

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Elsparkcykeln – värre än dieselbussen

De allt populärare elsparkcyklarna får kritik av forskare i USA – cyklarna uppges totalt generera mer utsläpp än en vanlig dieselbuss.

Grönlund kommenterar von der Leyen

Miljöfrågor är i fokus för EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen som riktat lansen mot transportsektorn – Sveriges Bussföretags Anna Grönlund kommenterar.

Scania klimatstrejkar

Plus

Tyska bussar toppar Tunga Bussligan

Juli blev ännu en framgångsmånad för de tunga bussarna över 10 ton - allra bäst under juli gick det för tre tyska fabrikat, det framgår av Bil Swedens statistik.

Bussarna fortsätter öka

Karlstad – bäst på kollektivtrafik

Värmländska Karlstad har Sveriges bästa kollektivtrafik, detta enligt Projektengagemangs Samhällsbarometer – som även hänger ut de städer som är sämst.

Paypal för Circ

Skånetrafiken ber om ursäkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152