23948sdkhjf

Nobina förvärvar i Danmark

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Nobina satsar på omsorgsresor i Danmark och i det syftet köper bolaget in sig i Örslev Holdig ApS – affären är värd 21 miljoner kronor.

Nobina ingår avtal om att förvärva delar av bussföretaget Örslev Holding ApS i Danmark. Genom förvärvet ökar köparen sin position på den danska marknaden inför kommande anbud och breddar verksamheten till omsorgsresor och den särskilda kollektivtrafiken i Danmark.  Förvärvet omfattar en verksamhet om ca 16 bussar inom den upphandlade kollektivtrafiken på södra Själland samt 21 minibussar för omsorgsresor. Köpeskillingen motsvarar 15,5 miljoner danska kronor på kassa och skuldfri basis, en summa som motsvarar 21 miljoner svenska kronor.

Örslev är ett privatägt kollektivtrafikföretag med verksamhet på södra Själland och så sent som 2018 tilldelades man priset för, ”Årets bussoperatör” av MOVIA som ansvarar för kollektivtrafiken på Själland.

Genom förvärvet av Örslev, stärker Nobina sin marknadsposition och breddar verksamheten till särskild kollektivtrafik i Danmark. Jag ser fram emot att hälsa våra nya kollegor välkomna till Nobina och med samlad kompetens fortsätta att utveckla kollektivtrafiken och tillgängligheten i samhället, säger Niels Peter Nielsen, vd för Nobina Danmark.  

Vi är glada över att ha nått en överenskommelse med Nobina, en etablerad och långsiktig operatör i Danmark. Nobinas kunnande inom kollektivtrafiken och starka värderingar kommer kunna fortsätta utveckla både medarbetare och verksamhet, säger Ole Pedersen, vd på Örslev.

De förvärvade delarna av Örslev omsatte under 2018 cirja 40 miljoner danska kronor (54,3 miljoner svenska kronor och EBITDA uppgick till 4,4 miljoner danska kronor (6 miljoner svenska kronor).

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussföretagen fick ny styrelse

Vid Sveriges Bussföretags årsstämma 27 maj blev Gunnar Schön omvald till styrelseordförande – styrelsen fick en ny ledamot, resten omvaldes.

Plus

Nu rullar nya Dailyn

Minibussen Iveco Daily vann titeln Årets Minibuss i Madrid 2017 – i år kommer tillverkaren med en helt ny Daily med många nya finesser. Iveco erbjuder gas som alternativt drivmedel men tror fortsatt på diesel under ännu många år.

Connect vann Flexlinjerna

Plus

Rudestad tar över Persontrafik

Persontrafikmässan får ny projektledning – mångårige mässveteranen Dan Ågren tänker sluta till årsskiftet, ny projektledare från 2020 är Anders Rudestad.

Alstom får miljardorder

RMV:s dotterbolag fahma beställer världens största flotta av bränslecellståg från Alstom – totalt är affären värd 5,4 miljarder kronor.

Tamsons växlar upp

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm har på kort tid klivit in som ordförande i två stora organisationer: Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik.

Nyhetsbrev

Hela Europa med tåg

Arkiv

Gustavsson avancerar

Bussen - en väg till integration

Bjurenborg rattar Westin Buss

Gotlandsbuss förlorar trafiken

Gotlandsbuss förlorar all kollektivtrafik och skoltrafik på Gotland - det blir i stället Bergkvarabuss som får uppdraget med trafikstart i juni nästa år.

”Transportfusk kan stoppas”

SL-buss i brandolycka

Hybricons styrelse omvaldes

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Busskuren som renar luften

Framgång för Kollektivtrafikdagen

15 maj genomfördes Kollektivtrafikdagen 2019 på Quality Hotel Friends i Solna - närmare 250 personer deltog i det stora branschmötet.

Keolis leder Bussförar-SM

Sedan redovisningen 23 april har Keolis kört om Transdev när det gäller antalet anmälda till Bussförar-SM 2019 – men ledningen är mycket knapp.

Biodrivmedel backade 2018

Tåget – snabbare än flyget

Nobina knep kontrakt värt 3 miljarder

Nobina har vunnit två avtal för stads- och regiontrafiken i hela Halland där bolaget redan kör trafiken – det nya kontraktet är värt runt tre miljarder kronor.

Ännu en ordförandepost för Tamsons

Trafikregionrådet i Stockholm och SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) har valts till ny ordförande för Mälardalsrådet – det stod klart under årskonferensen i Örebro.

Helsner tillbaka i bussbranschen

Beckman blir hållbarhetschef

Cabonline köper danskt taxibolag

Walfridsson till Nobina

Sverigedemokraterna svarar

Kristdemokraterna svarar

Moderaterna svarar

Liberalerna svarar

Centerpartiet svarar

Miljöpartiet svarar

Socialdemokraterna svarar

Vänsterpartiet svarar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.163