23948sdkhjf

Boden kommer till Kollektivtrafikdagen

Ellinor Isaksson-Larsson och Carola Medelid, Bodens kommun, kommer till Kollektivtrafikdagen 15 maj – ett bra program har lockat dem ända till Solna i maj.

Ellinor Isaksson-Larsson är enhetschef på Trafikenheten och Carola Medelid är trafikplanerare för lokaltrafiken, båda i Bodens kommun i Norrbotten.

Vad har ni för arbetsuppgifter i kommunen?

Vi jobbar bland annat  med lokaltrafiken och kollektivtrafikfrågor här i Boden, till det är vi kontaktpersoner mot RKM och Länstrafiken, säger Ellinor Isaksson-Larsson.

Har du arbetat med kollektivtrafik länge?

Ja, jag har ett långt förflutet inom Länstrafiken i Norrbotten. Där var jag trafikplanerare för kollektivtrafiken, nu är det kommunala frågor som gäller.

Hur kom det sig att ni anmälde er till Kollektivtrafikdagen i år?

Det är programmet som lockade, det ser jätteintressant ut tycker jag. Bland annat detta med kostnadseffektivitet som vi funderar på. Carola är ganska ny i branschen så därav tyckte vi att vi skulle åka båda.

Sedan tycker vi båda att det här med framtiden drivmedel är otroligt intressant och viktigt. Och Barkarbystaden, det är spännande, det vill vi veta mer om även om det kanske inte är något för lilla Boden ännu att införa självkörande bussar.

Att landsbygdsfrågorna lyfts är också jättebra, Charlotte Reinhold från RKM i Norrbotten tar upp tågtrafiken här.

Är det här första gången du är med på Kollektivtrafikdagen?

Nej, jag har varit med tidigare, bland annat när den gick på Cirkus i Stockholm. Men för Carola blir det premiär i år.

Nyfiken på att få veta mer om Kollektivtrafikdagen 15 maj? Klicka här för hela programmet och möjlighet att anmäla deltagande!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156