23948sdkhjf

Boden kommer till Kollektivtrafikdagen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ellinor Isaksson-Larsson och Carola Medelid, Bodens kommun, kommer till Kollektivtrafikdagen 15 maj – ett bra program har lockat dem ända till Solna i maj.

Ellinor Isaksson-Larsson är enhetschef på Trafikenheten och Carola Medelid är trafikplanerare för lokaltrafiken, båda i Bodens kommun i Norrbotten.

Vad har ni för arbetsuppgifter i kommunen?

Vi jobbar bland annat  med lokaltrafiken och kollektivtrafikfrågor här i Boden, till det är vi kontaktpersoner mot RKM och Länstrafiken, säger Ellinor Isaksson-Larsson.

Har du arbetat med kollektivtrafik länge?

Ja, jag har ett långt förflutet inom Länstrafiken i Norrbotten. Där var jag trafikplanerare för kollektivtrafiken, nu är det kommunala frågor som gäller.

Hur kom det sig att ni anmälde er till Kollektivtrafikdagen i år?

Det är programmet som lockade, det ser jätteintressant ut tycker jag. Bland annat detta med kostnadseffektivitet som vi funderar på. Carola är ganska ny i branschen så därav tyckte vi att vi skulle åka båda.

Sedan tycker vi båda att det här med framtiden drivmedel är otroligt intressant och viktigt. Och Barkarbystaden, det är spännande, det vill vi veta mer om även om det kanske inte är något för lilla Boden ännu att införa självkörande bussar.

Att landsbygdsfrågorna lyfts är också jättebra, Charlotte Reinhold från RKM i Norrbotten tar upp tågtrafiken här.

Är det här första gången du är med på Kollektivtrafikdagen?

Nej, jag har varit med tidigare, bland annat när den gick på Cirkus i Stockholm. Men för Carola blir det premiär i år.

Nyfiken på att få veta mer om Kollektivtrafikdagen 15 maj? Klicka här för hela programmet och möjlighet att anmäla deltagande!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Arriva Group nära försäljning

Uppgifter i internationell press gör gällande att Deutsche Bahn säljer Arriva Group – prislappen visar ett mångmiljardbelopp.

Plus

Många utmaningar för Transdev

Gunnar Schön har varit vd för Transdev sedan 2012 och har dessförinnan en lång bakgrund inom kollektivtrafikbranschen. Han kom till Transdev Sverige efter åtta års utlandstjänst i Frankrike, Tyskland och i Östeuropa.

Regnbågsbussar i Skövde

För att ta ställning för alla människors lika värde, mångfald och tolerans flaggar Västtrafik och Nobina stadsbussarna med regnbågsflaggan under Skövde Pridefestival.

MTR till Fossilfritt Sverige

”Satsa mer på elbussar!”

Sveriges Bussföretag gillar att elbusspremien utökas i årets budget – men konstaterar samtidigt att detta inte är tillräckligt i rådande läge.

Budgeten delvis bra enligt Bil Sweden

Nyhetsbrev

Budgeten: ”De stora greppen saknas”

Ska transportsektorn nå ökad hållbarhet krävs större krafttag i den svenska budgeten – dessvärre saknas dessa enligt Transportföretagen som synat budgeten i sömmarna. 

Arkiv

Färre dog i augustitrafiken

Flixbus kör klimatstrejkare

Under två dagar kommer klimatstrejker i Greta Thunbergs anda att genomföras i 29 länder – Flixbus kommer att köra alla som vill delta till de platser där klimatstrejkerna ska genomföras.

Fler Coradia till Danmark

Tågresandet fortsätter öka

Tågresandet fortsätter att öka i Sverige, det gäller såväl antalet resor samt den totala sträcka som resenärerna färdats med järnväg - flera faktorer har bidragit till den positiva utvecklingen.

Fem vann upphandling i Skåne

Silbersky vd för SJ Norge

Rekord i kundnöjdhet

Fler än nio av tio Transdevs resenärer är nöjda – det visar företagets egen kundnöjdhetsmätning som genomfördes under våren i år.

Sjungande bussförare hyllas

Hopp om smidigare regelverk

Nytt bakslag för Hybricon

Bauer vann Bussförar-SM 2019

Denny Bauer är svensk mästare i att köra buss – det stod klart sedan Bussförar-SM 2019 avgjordes på eftermiddagen 9 september.

Tuff konkurrens på Bussförar-SM

Konkurrensen i Bussförar-SM var vara hårdare än någonsin - här är det Robert Johansson, Björks Buss som kämpar i tävlingsmomentet katastrofövning.

Bussförar-SM 2019 har startat

9 september startade Bussförar-SM 2019 på Gillingebanan - 16 finalister och många andra fanns på plats för att heja på de tävlande och lära mer om bussbranschen.

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Köpet av Björks slutfört

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Raukas vice vd i SJ

Lindahl till Infranord

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Scania klimatstrejkar

Skånetrafiken ber om ursäkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168