23948sdkhjf

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Flygbolaget BRA lanserar en helt ny direktflyglinje mellan Malmö och Mallorca - den som vill kan köpa biodrivmedel vid bokningen.

Linjen vänder sig till privatkunder men gruppresearrangörer kan också finna intresse i en bra förbindelse mellan sydligaste Sverige och turistmagneten Mallorca i Medelhavet. Linjen kommer att gå mellan 15 juni och 3 augusti och flygtiden är 3 timmar och 15 minuter. Som till BRA:s alla flygningar är det möjligt att välja fossilfritt biobdrivmedel vid bokning, till del av resan.

Mallorca är en av svenskarnas absoluta semesterfavoriter och är en av sommarens allra hetaste destinationer. Faktiskt är destinationen så populär att de spanska myndigheterna infört restriktioner som ska sätta ett tak för hur många som kan besöka ögruppen som ju är ett typiskt vår, sommar och höstresemål medan vintern är kall och regnig. 

Resenärerna kan köpa dryck, snacks och något enklare att äta ombord, utan förbokning som tillämpas inom flertalet charterflyg. 

FAKTA/Biodrivmedel vid flyg

  • Sedan april 2018 erbjuda BRA sina resenärer att välja fossilfritt boidrivmedel vid bokning av sin flygresa. Nu väljer cirka en procent av BRA:s resenärer biodrivmedel.

  • Resenärerna betalar ett enhetspris på biodrivmedel motsvarande en timmas flygtid, för att möjliggöra förbokning. En timma är snittiden för en BRA-flygning, som oftast görs inrikes.

  • Biodrivmedel är idag cirka fyra till fem gånger dyrare än vanligt flygbränsle och minskar utsläppen med cirka 70 procent jämfört med vanligt jetbränsle.

  • Att välja biodrivmedel fungerar som att köpa grön el: Resenären beställer, betalar och flyger. BRA byter i efterhand ut ordinarie flygbränsle i större kvantiteter mot motsvarande mängd förbokat biodrivmedel.

  • För resa till Mallorca innebär det att cirka en tredjedel av det flygbränsle som förbrukas byts ut mot fossilfritt biodrivmedel i efterhand, för de som väljer detta vid bokning.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Nyhetsbrev

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Arkiv

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Plus

Från småföretag - till branschens gigant

Rolfs Flyg & Buss är gruppreseföretaget som gjort en egen hisnande resa – från den lilla resebyrån på Hisingen till ett jätteföretag som väntas omsätta en miljard kronor nästa år. Arkitekten bakom den makalösa tillväxten är Emanuel Karlsson, vd sedan 2006.

Portugal vann igen

Ny rapport till flygets försvar

Flyget behövs för svensk besöksnäring enligt en ny rapport.

Norwegian avvecklar allt långdistansflyg från Stockholm

Hamnsamarbete för miljön i Norden

Arlandabanan 20 år

Kungen och drottningen invigde Arlandabanan i november 1999 - Sveriges första privata snabbtågsprojekt firar därmed 20 år i dagarna.

Viking Line till Visby och Bornholm

Birka Cruises till Berlin

Tre miljoner till besöksnäringen

Andersson lämnar Birka Cruises

Kryssarrederiet Birca Cruises vd Satu Andersson lämnar sin post efter sex år – jakten på en ny vd inleds omedelbart.

Schram till Norwegian

Ferry till Furuvik

SJ storsatsar på VR

Fritzsons tågmat

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136