23948sdkhjf

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Flygbolaget BRA lanserar en helt ny direktflyglinje mellan Malmö och Mallorca - den som vill kan köpa biodrivmedel vid bokningen.

Linjen vänder sig till privatkunder men gruppresearrangörer kan också finna intresse i en bra förbindelse mellan sydligaste Sverige och turistmagneten Mallorca i Medelhavet. Linjen kommer att gå mellan 15 juni och 3 augusti och flygtiden är 3 timmar och 15 minuter. Som till BRA:s alla flygningar är det möjligt att välja fossilfritt biobdrivmedel vid bokning, till del av resan.

Mallorca är en av svenskarnas absoluta semesterfavoriter och är en av sommarens allra hetaste destinationer. Faktiskt är destinationen så populär att de spanska myndigheterna infört restriktioner som ska sätta ett tak för hur många som kan besöka ögruppen som ju är ett typiskt vår, sommar och höstresemål medan vintern är kall och regnig. 

Resenärerna kan köpa dryck, snacks och något enklare att äta ombord, utan förbokning som tillämpas inom flertalet charterflyg. 

FAKTA/Biodrivmedel vid flyg

  • Sedan april 2018 erbjuda BRA sina resenärer att välja fossilfritt boidrivmedel vid bokning av sin flygresa. Nu väljer cirka en procent av BRA:s resenärer biodrivmedel.

  • Resenärerna betalar ett enhetspris på biodrivmedel motsvarande en timmas flygtid, för att möjliggöra förbokning. En timma är snittiden för en BRA-flygning, som oftast görs inrikes.

  • Biodrivmedel är idag cirka fyra till fem gånger dyrare än vanligt flygbränsle och minskar utsläppen med cirka 70 procent jämfört med vanligt jetbränsle.

  • Att välja biodrivmedel fungerar som att köpa grön el: Resenären beställer, betalar och flyger. BRA byter i efterhand ut ordinarie flygbränsle i större kvantiteter mot motsvarande mängd förbokat biodrivmedel.

  • För resa till Mallorca innebär det att cirka en tredjedel av det flygbränsle som förbrukas byts ut mot fossilfritt biodrivmedel i efterhand, för de som väljer detta vid bokning.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Nyhetsbrev

Badbusstrafik i Trollhättan

Arkiv

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Bussen bättre än tåget

Plus 5 procent för Viking

Svenskarnas intresse för att resa inom Östersjöregionen ökar – Viking Lines statistik visar att sommarbokningarna ökat med 5 procent jämfört med sommaren 2018.

Resebyråer sågar flygbranschen

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.139