23948sdkhjf

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Flygbolaget BRA lanserar en helt ny direktflyglinje mellan Malmö och Mallorca - den som vill kan köpa biodrivmedel vid bokningen.

Linjen vänder sig till privatkunder men gruppresearrangörer kan också finna intresse i en bra förbindelse mellan sydligaste Sverige och turistmagneten Mallorca i Medelhavet. Linjen kommer att gå mellan 15 juni och 3 augusti och flygtiden är 3 timmar och 15 minuter. Som till BRA:s alla flygningar är det möjligt att välja fossilfritt biobdrivmedel vid bokning, till del av resan.

Mallorca är en av svenskarnas absoluta semesterfavoriter och är en av sommarens allra hetaste destinationer. Faktiskt är destinationen så populär att de spanska myndigheterna infört restriktioner som ska sätta ett tak för hur många som kan besöka ögruppen som ju är ett typiskt vår, sommar och höstresemål medan vintern är kall och regnig. 

Resenärerna kan köpa dryck, snacks och något enklare att äta ombord, utan förbokning som tillämpas inom flertalet charterflyg. 

FAKTA/Biodrivmedel vid flyg

  • Sedan april 2018 erbjuda BRA sina resenärer att välja fossilfritt boidrivmedel vid bokning av sin flygresa. Nu väljer cirka en procent av BRA:s resenärer biodrivmedel.

  • Resenärerna betalar ett enhetspris på biodrivmedel motsvarande en timmas flygtid, för att möjliggöra förbokning. En timma är snittiden för en BRA-flygning, som oftast görs inrikes.

  • Biodrivmedel är idag cirka fyra till fem gånger dyrare än vanligt flygbränsle och minskar utsläppen med cirka 70 procent jämfört med vanligt jetbränsle.

  • Att välja biodrivmedel fungerar som att köpa grön el: Resenären beställer, betalar och flyger. BRA byter i efterhand ut ordinarie flygbränsle i större kvantiteter mot motsvarande mängd förbokat biodrivmedel.

  • För resa till Mallorca innebär det att cirka en tredjedel av det flygbränsle som förbrukas byts ut mot fossilfritt biodrivmedel i efterhand, för de som väljer detta vid bokning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093