23948sdkhjf

Var finns de nya bussförarna?

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

På Busstorget i Tylösand 11-12 april lyfter Maria Sjölin frågan om vilka som ska bli våra nya bussförare – och det är bråttom, det behövs 7 300 nya förare till 2020.

Rekrytering står högt på agendan hos många företag. Anledningen är att fordons- och transportsektorn behöver anställa 15 000 nya medarbetare årligen och bussbranschen behöver anställa 7 300 bussförare fram till 2020. En stor del av bussbranschens rekryteringsunderlag kommer från arbetsmarknadsutbildningar eller från yrkesvux.

Maria Sjölin som är branschutvecklare och ansvarig för kompetensfrågor på Transportföretagen kommer till Busstorget och berättar om arbetet med att skapa förutsättningar för att få fler att utbilda sig till bussförare.

Företag som vill arbeta aktivt med sin framtida rekrytering behöver engagera sig både lokalt och regionalt där man bedriver sin verksamhet. Maria Sjölin kommer bland annat ge tips och råd på aktiviteter och insatser som är viktiga när man ska arbeta aktivt med rekrytering både till sitt företag och till branschen.

Busstorget arrangeras av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag, fordonstillverkarna MAN, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo samt tidningarna Res- och Trafikforum. Busstorget. Busstorget är sedan 2015 ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning. 

För närvarande är det redan fler som anmält sig till Busstorget i år än vid samma tid förra året. Därför är det hög tid att anmäla deltagande i Busstorget – om så inte redan har skett, klicka här för mer information och anmälan!

På Busstorget i Tylösand finns utställningsbussar att titta på och även provköra för den som har behörighet. Det bjuds på både nyttiga seminarier och en trerättersmiddag i en fantastisk miljö. Ett utmärkt sätt att träffa kollegor från branschen och diskutera aktuella ämnen inom bussturism, turistbussar, destinationer och resmål. Självklart kan fler från samma bolag komma till Busstorget så länge det finns platser kvar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Nyhetsbrev

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Arkiv

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.378