23948sdkhjf

Var finns de nya bussförarna?

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

På Busstorget i Tylösand 11-12 april lyfter Maria Sjölin frågan om vilka som ska bli våra nya bussförare – och det är bråttom, det behövs 7 300 nya förare till 2020.

Rekrytering står högt på agendan hos många företag. Anledningen är att fordons- och transportsektorn behöver anställa 15 000 nya medarbetare årligen och bussbranschen behöver anställa 7 300 bussförare fram till 2020. En stor del av bussbranschens rekryteringsunderlag kommer från arbetsmarknadsutbildningar eller från yrkesvux.

Maria Sjölin som är branschutvecklare och ansvarig för kompetensfrågor på Transportföretagen kommer till Busstorget och berättar om arbetet med att skapa förutsättningar för att få fler att utbilda sig till bussförare.

Företag som vill arbeta aktivt med sin framtida rekrytering behöver engagera sig både lokalt och regionalt där man bedriver sin verksamhet. Maria Sjölin kommer bland annat ge tips och råd på aktiviteter och insatser som är viktiga när man ska arbeta aktivt med rekrytering både till sitt företag och till branschen.

Busstorget arrangeras av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag, fordonstillverkarna MAN, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo samt tidningarna Res- och Trafikforum. Busstorget. Busstorget är sedan 2015 ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning. 

För närvarande är det redan fler som anmält sig till Busstorget i år än vid samma tid förra året. Därför är det hög tid att anmäla deltagande i Busstorget – om så inte redan har skett, klicka här för mer information och anmälan!

På Busstorget i Tylösand finns utställningsbussar att titta på och även provköra för den som har behörighet. Det bjuds på både nyttiga seminarier och en trerättersmiddag i en fantastisk miljö. Ett utmärkt sätt att träffa kollegor från branschen och diskutera aktuella ämnen inom bussturism, turistbussar, destinationer och resmål. Självklart kan fler från samma bolag komma till Busstorget så länge det finns platser kvar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Nyhetsbrev

Badbusstrafik i Trollhättan

Arkiv

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Bussen bättre än tåget

Plus 5 procent för Viking

Svenskarnas intresse för att resa inom Östersjöregionen ökar – Viking Lines statistik visar att sommarbokningarna ökat med 5 procent jämfört med sommaren 2018.

Resebyråer sågar flygbranschen

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154