23948sdkhjf

Var finns de nya bussförarna?

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

På Busstorget i Tylösand 11-12 april lyfter Maria Sjölin frågan om vilka som ska bli våra nya bussförare – och det är bråttom, det behövs 7 300 nya förare till 2020.

Rekrytering står högt på agendan hos många företag. Anledningen är att fordons- och transportsektorn behöver anställa 15 000 nya medarbetare årligen och bussbranschen behöver anställa 7 300 bussförare fram till 2020. En stor del av bussbranschens rekryteringsunderlag kommer från arbetsmarknadsutbildningar eller från yrkesvux.

Maria Sjölin som är branschutvecklare och ansvarig för kompetensfrågor på Transportföretagen kommer till Busstorget och berättar om arbetet med att skapa förutsättningar för att få fler att utbilda sig till bussförare.

Företag som vill arbeta aktivt med sin framtida rekrytering behöver engagera sig både lokalt och regionalt där man bedriver sin verksamhet. Maria Sjölin kommer bland annat ge tips och råd på aktiviteter och insatser som är viktiga när man ska arbeta aktivt med rekrytering både till sitt företag och till branschen.

Busstorget arrangeras av bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Bussföretag, fordonstillverkarna MAN, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Setra, VDL och Volvo samt tidningarna Res- och Trafikforum. Busstorget. Busstorget är sedan 2015 ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning. 

För närvarande är det redan fler som anmält sig till Busstorget i år än vid samma tid förra året. Därför är det hög tid att anmäla deltagande i Busstorget – om så inte redan har skett, klicka här för mer information och anmälan!

På Busstorget i Tylösand finns utställningsbussar att titta på och även provköra för den som har behörighet. Det bjuds på både nyttiga seminarier och en trerättersmiddag i en fantastisk miljö. Ett utmärkt sätt att träffa kollegor från branschen och diskutera aktuella ämnen inom bussturism, turistbussar, destinationer och resmål. Självklart kan fler från samma bolag komma till Busstorget så länge det finns platser kvar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Nyhetsbrev

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Arkiv

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Plus

Från småföretag - till branschens gigant

Rolfs Flyg & Buss är gruppreseföretaget som gjort en egen hisnande resa – från den lilla resebyrån på Hisingen till ett jätteföretag som väntas omsätta en miljard kronor nästa år. Arkitekten bakom den makalösa tillväxten är Emanuel Karlsson, vd sedan 2006.

Portugal vann igen

Ny rapport till flygets försvar

Flyget behövs för svensk besöksnäring enligt en ny rapport.

Norwegian avvecklar allt långdistansflyg från Stockholm

Hamnsamarbete för miljön i Norden

Arlandabanan 20 år

Kungen och drottningen invigde Arlandabanan i november 1999 - Sveriges första privata snabbtågsprojekt firar därmed 20 år i dagarna.

Viking Line till Visby och Bornholm

Birka Cruises till Berlin

Tre miljoner till besöksnäringen

Andersson lämnar Birka Cruises

Kryssarrederiet Birca Cruises vd Satu Andersson lämnar sin post efter sex år – jakten på en ny vd inleds omedelbart.

Schram till Norwegian

Ferry till Furuvik

SJ storsatsar på VR

Fritzsons tågmat

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128