23948sdkhjf

TCG lyfter konkursad verkstad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svensk järnvägsbransch behöver konsolideras, det anser TCG som nu utökar sin verksamhet – övertog konkursat bolag som nu ska bli verkstad igen.

Train Competence Group, TCG, bildades i december 2018 genom samgående av Trainpool Sverige, Trainteam.

Läs även HÄR!

Nu utökas verksamhet, vid bildandet av TCG köptes företaget Swedtrac in och nu har också verkstadsdelen av det konkursade bolaget Gadtech tagits över.

– Servicedelen av den svenska järnvägsbranschen präglas av ett fåtal stora aktörer och flera små företag och här finns utrymme för en konsolidering av branschen, vilket gynnar hela sektorn genom ökad effektivitet. Vi strävar efter att vara en del i den resan, säger Fredrik Westerlund, vd för TCG.

Järnvägsindustrin, det vill säga tillverkare av järnvägsteknologi, underhållsföretag för rullande materiel, järnvägsfastighetsföretag samt konsulter inom området sysselsätter direkt cirka 10 000 personer i Sverige enligt uppgifter från branschorganisationen Swedtrain. Till det kommer ett stort antal företag som underleverantörer och företag som tillverkar enskilda produkter till järnvägssektorn.

I Sverige har resorna på järnväg i det närmaste dubblerats de senaste 20 åren, godstransporterna har också ökat men inte lika kraftigt. Det gör att marknaden för fordonsleveranser och fordonsunderhåll vuxit markant.

Train Competence Group räknar med att ha över 100 anställda och en omsättning på 140 miljoner kronor under 2019. I sin nya form kan nu TCG erbjuda bemanning, kompetensutveckling och service i form av verkstadsservice och beredskapslok för tågbranschen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svealandstrafiken väljer Pilotfish

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företaget Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Första Road Showen med Volvo Bussar

Volvo Bussar har åkt till kunderna för att visa upp sina nya turistbussar - de första helt nya från tillverkaren på drygt 20 år.

Aldenius till Kollektivtrafikdagen

Elbussar vill många ha, men vilka är utmaningarna när den rena och ljudlösa tekniken införs? Forskaren Malin Aldenius tar upp elektrifieringens möjligheter men också utmaningar på Kollektivtrafikdagen i Solna 15 maj.

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Hybricon förlorar Skellefteå

Nyhetsbrev

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Arkiv
Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.155