23948sdkhjf

TCG lyfter konkursad verkstad

Svensk järnvägsbransch behöver konsolideras, det anser TCG som nu utökar sin verksamhet – övertog konkursat bolag som nu ska bli verkstad igen.

Train Competence Group, TCG, bildades i december 2018 genom samgående av Trainpool Sverige, Trainteam.

Läs även HÄR!

Nu utökas verksamhet, vid bildandet av TCG köptes företaget Swedtrac in och nu har också verkstadsdelen av det konkursade bolaget Gadtech tagits över.

– Servicedelen av den svenska järnvägsbranschen präglas av ett fåtal stora aktörer och flera små företag och här finns utrymme för en konsolidering av branschen, vilket gynnar hela sektorn genom ökad effektivitet. Vi strävar efter att vara en del i den resan, säger Fredrik Westerlund, vd för TCG.

Järnvägsindustrin, det vill säga tillverkare av järnvägsteknologi, underhållsföretag för rullande materiel, järnvägsfastighetsföretag samt konsulter inom området sysselsätter direkt cirka 10 000 personer i Sverige enligt uppgifter från branschorganisationen Swedtrain. Till det kommer ett stort antal företag som underleverantörer och företag som tillverkar enskilda produkter till järnvägssektorn.

I Sverige har resorna på järnväg i det närmaste dubblerats de senaste 20 åren, godstransporterna har också ökat men inte lika kraftigt. Det gör att marknaden för fordonsleveranser och fordonsunderhåll vuxit markant.

Train Competence Group räknar med att ha över 100 anställda och en omsättning på 140 miljoner kronor under 2019. I sin nya form kan nu TCG erbjuda bemanning, kompetensutveckling och service i form av verkstadsservice och beredskapslok för tågbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094