23948sdkhjf

Hedin till Kollektivtrafikdagen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Magnus Hedin, vd för kollektivtrafikaktören Go-Ahead Nordic, deltar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – det är programmet som lockar honom till konferensen i Solna.

– Det är första gången jag är med på en branschkonferens i den här rollen, tidigare har jag bland annat gjort nio år på Skånetrafiken men nu blir det premiär för mig på Kollektivtrafikdagen, säger Magnus Hedin, vd för Go-Ahead Nordic med huvudkontor i Malmö. Han fortsätter:

– Så det ska bli jättespännande, det är många programpunkter som fångat mitt intresse för Kollektivtrafikdagen.

Här finns mer information samt möjlighet att anmäla deltagande, klicka HÄR!

Den brittiska Go-Ahead-koncernen har satsat stort i Norden för att skapa ett komplett nätverk med aktörer för att kunna vinna och utföra upphandlad kollektivtrafik på ett bra sätt.

– För drygt ett år sedan satte vi upp vår affärsplan för Sverige där vi till en början gick mycket på tågsidan, men nyligen har vi breddat oss och även gått in på bussidan, säger Magnus Hedin. Han fortsätter:

– Det känns bra att komma in som en ny fräsch aktör. Med bra människor, bra processer och bra koncept så ska vi ge de andra en match.

När det gäller bussdelen så värvades Linda Walméus från Transdev i slutet av januari, läs HÄR.

– Hon har nu satt upp en stark anbudsorganisation inför de många upphandlingarna av busstrafik som kommer, det ska bli mycket spännande att följa hur det går, säger Magnus Hedin.

– Vi är engagerade i ett antal projekt i alla de tre länder vi har bestämt att gå in i – Norge, Sverige och Finland. Så alla kommer snart att få höra mycket mer om Go-Ahead Nordic, det kan jag garantera.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svealandstrafiken väljer Pilotfish

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företaget Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Första Road Showen med Volvo Bussar

Volvo Bussar har åkt till kunderna för att visa upp sina nya turistbussar - de första helt nya från tillverkaren på drygt 20 år.

Aldenius till Kollektivtrafikdagen

Elbussar vill många ha, men vilka är utmaningarna när den rena och ljudlösa tekniken införs? Forskaren Malin Aldenius tar upp elektrifieringens möjligheter men också utmaningar på Kollektivtrafikdagen i Solna 15 maj.

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Hybricon förlorar Skellefteå

Nyhetsbrev

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Arkiv
Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.278