23948sdkhjf

Det händer i Österrike

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det händer mycket i Österrike under 2019 - en del kan den flinke bussresearrangören säkert hinna fånga in i redan planerade resor dit.

I Österrike är flera kulturella händelser på gång under 2019. I Wien firas jubileum när statsoperan firar 150 år, i Salzburg äger bland annat gourmetfestivalen "eat & meet" rum och i Graz öppnar utställningen “The Center of Science Activities” där besökaren kan fördjupa sig i vetenskapens värld - på ett lekfullt sätt. I höst händer något minst sagt märkligt i Kärnten: Wörthersee-stadion i Klagenfurt förvandlas till en enda stor skog.

Universalmuseum Joanneum är ett vetenskapligt museum som omfattar 17 museer i Steiermark. Ytterligare ett museum kommer att anslutas under hösten 2019 när "Science Center" (CoSA) öppnas i Joanneum-kvarteret i Graz. Förändringar i utställningen och interaktiva stationer kommunicerar spännande saker att lära sig från naturvetenskap och teknik.

Älskare av modern konst uppskattar säkert också Kunsthaus Graz, inte bara tack vare dess ursprungliga arkitektur. Lokalbefolkningen kallar det arkitektoniska landmärket "den vänliga främlingen". Utställningen i sommar, från 28 juni till 20 oktober 2019, kallas "Connected." Den kommer att koppla samman verk av målare, skulptörer, kompositörer och multimediakonstnärer. Utställningens underrubrik visar hur mångfacetterat ämnet kan tolkas: Peter Kogler med George Antheil med Friedrich Kiesler med Hedy Lamarr med Fernand Léger med Charlotte Perriand med Franz Pomassl med Franz West.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Nyhetsbrev

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Arkiv

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.264