23948sdkhjf

Flyger totalt klimatkompenserat

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Från och med 1 april kommer flygbolaget BRA att klimatkompensera alla utsläpp av växthusgaser som bolaget alla flygplan genererar.

Ett år efter att bolaget BRA lanserade möjlighet för varje resenär att välja fossilfritt biodrivmedel vid sin flygresebokning, tar BRA nu nästa steg: klimatkompenserar ALLA utsläpp av växthusgaser som görs av bolaget.

Flygbolaget uppger själva att de är det första och enda kommersiella flygbolaget i världen som fullt ut klimatkompenserar för allt koldioxidutsläpp som bolaget genererar. Alla flygresor som bokas från 1 april kommer att bli klimatkompenserade fullt ut. Kunderna behöver inte göra något. Inga extra val eller tillägg krävs och klimatkompensationen är inkluderad i biljettpriserna.

Andra flygbolag slussar sina resenärer vidare till olika kompensationslösningar för separat betalning eller låter utvalda kundgrupper flyga klimatkompenserat, i alla fall enligt BRA:s egna uppgifter.

Vi har valt att inte krångla till det genom att till exempel enbart låta vissa resenärer dra nytta av koldioxidkompensationen. Hos oss blir nu alla flygresor koldioxidkompenserade, säger Anna Soltorp som är hållbarhetschef på BRA.

Koldioxidkompensationen för alla flygresor kommer att göras via ett Gold Standard-certifierat projekt i Europa som binder växthusgaser. Men den som vill har fortfarande möjlighet att välja biodrivmedel vid bokningen mot ett tillägg precis som tidigare.

Avtalet med partnern och leverantören av klimatkompensationen är klart och ska undertecknas under kommande vecka, därför ber vi att få återkomma om vilken leverantör det är och vilket Gold Standard-certifierat projekt som är aktuellt, säger Anna Soltorp.

Kompensationspartnern har många års erfarenhet och är hårt kontrollerad. De slussar idag vidare kompensationsbidrag från en rad globala verksamheter. Amma Soltorp planerar att själv besöka projektet, som finns i Europa, för att verifiera det ytterligare.

Vi ser detta som vårt nästa naturliga steg i arbetet att minska vår klimatpåverkan och vi är oerhört glada över att vi nu kan kompensera för allt koldioxidutsläpp som vi genererar, avslutar Anna Soltorp.

FAKTA/Skillnad mellan biodrivmedel och klimatkompensation

Biodrivmedel – Fördelen med biodrivmedel framför vanligt fossilbaserat flygbränsle är att det inte blir någon nettoökning av koldioxid i atmosfären.

Klimatkompensation – När ett flygbolag klimatkompenserar så förbinder de sig att investera i projekt som minskar koldioxidutsläppen någon annanstans i motsvarande mängd.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Nyhetsbrev

Badbusstrafik i Trollhättan

Arkiv

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Bussen bättre än tåget

Plus 5 procent för Viking

Svenskarnas intresse för att resa inom Östersjöregionen ökar – Viking Lines statistik visar att sommarbokningarna ökat med 5 procent jämfört med sommaren 2018.

Resebyråer sågar flygbranschen

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.171