23948sdkhjf

MTR Exprss i storbråk med IT-leverantör

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

MTR Express stämt sin tidigare samarbetspartner Snowfall för dataintrång – de krävs samtidigt ett stort skadestånd, rapporterar nättidningen Breakit.

Uppstickaren MTR Express har haft Snowfall som leverantör av IT-tjänster sedan 2015, bland annat plattformar för biljettbokning och liknande. Men samarbetet fick ett tvärt slut nyligen, tågoperatören tvingades byta bokningssystem snabbt vilket vållat stora kostnader. Orsaken är att MTR Express anser att Snowfall betett sig mycket illojalt, på gränsen till – eller rent av – brottlsigt.

Det här har resulterat i en stämningsansökan som lämnats in till Stockholms tingsrätt – enligt uppgifter i Breakit stämmer MTR Snowfall för att få kontroll över domännämnen mtrexpress.se och mtrx.se – båda dessa webbadresser är för närvarande döda och omöjliga att använda.

Det är ännu oklart på vilket sätt Snowfalls agerande varit illojalt eller brottsligt och MTR Express väljer att inte ge några kommentarer i nuläget. När det gäller skadeståndet framgår dock att MTR kräver en ansenlig summa av Snowfall, 200 000 kronor per dag så länge det påstådda intrånget fortsätter.

Snowfall slår däremot bakut och påstår att anklagelserna är helt ogrundade. Per Nasfi uppger till Breakit att han tror att MTR Express agerande har sin grund i att de vill ta sig ur avtalet med Snowfall utan kostnad men ändå fortsätta att snylta på delar av den plattform som levererats till MTR. Allt enligt Snowfall.

Att samarbetet varit mycket nära mellan MTR Express och Snowfall visade sig bland annat i det faktum att Per Nasfi figurerat som tågoperatörens marknadschef på informationssidan på nätet.

Rt-forum kommer att följa ärendet framöver samt självklart rapportera hur MTR Express vill kommentera IT-affären så fort redaktionen får kontakt.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Statsägt bolag köper Flygbussarna

Nyhetsbrev

God Jul & Gott Nytt År!

Nu är det dags att önska alla rt-forums läsare, annonsörer och vänner en riktigt trevlig helg - 18 december skickades årets sista nyhetsbrev.

Arkiv

Arriva möblerar om i ledningen

Ännu ett bussbolag uppköpt

Nya Mälartåg i trafik

Örike digitaliserar kollektivtrafiken

Hogia har fått ett nytt spännande uppdrag – nämligen att digitalsera kollektivtrafiken på ett av svenskarnas populäraste resmål.

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

Skärpt tillsyn av yrkestrafiken

Turkiskt på Tvärbanan

Stor exportorder för Scania

Tunnelbanan ska bli tryggare

Stockholms tunnelbana har haft problem med våld och otrygghet - nu vill politikerna åstadkomma en förbättring genom en rad nya okonventionella åtgärder.

Skåneflygplats tappar flygbussförbindelse

Ännu en skånsk stad blir elektrisk

De vann i Kristianstad

9 december blev det klart - en ny aktör tar över stadstrafiken i Kristianstad medan en annan förlorar trafiken.

Förarlöst i Linköping

Tunnelbane-vd byter spår

Kris för bussbolag i Roslagen

Striden om Gotland är över

Från Volvo till Yutong

Först i Norden

Förseningar kostar miljarder

Tuff kritik mot skånsk tågupphandling

Ny självkörande busslinje startas

Plus

Fem snabba fågor…

Ticketer köper Fara

Svår bussolycka i Sollentuna

Høven vd i SJ Norge

5

Järnvägsfrämjandet sågar Riksrevisionen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109