23948sdkhjf

MTR Exprss i storbråk med IT-leverantör

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

MTR Express stämt sin tidigare samarbetspartner Snowfall för dataintrång – de krävs samtidigt ett stort skadestånd, rapporterar nättidningen Breakit.

Uppstickaren MTR Express har haft Snowfall som leverantör av IT-tjänster sedan 2015, bland annat plattformar för biljettbokning och liknande. Men samarbetet fick ett tvärt slut nyligen, tågoperatören tvingades byta bokningssystem snabbt vilket vållat stora kostnader. Orsaken är att MTR Express anser att Snowfall betett sig mycket illojalt, på gränsen till – eller rent av – brottlsigt.

Det här har resulterat i en stämningsansökan som lämnats in till Stockholms tingsrätt – enligt uppgifter i Breakit stämmer MTR Snowfall för att få kontroll över domännämnen mtrexpress.se och mtrx.se – båda dessa webbadresser är för närvarande döda och omöjliga att använda.

Det är ännu oklart på vilket sätt Snowfalls agerande varit illojalt eller brottsligt och MTR Express väljer att inte ge några kommentarer i nuläget. När det gäller skadeståndet framgår dock att MTR kräver en ansenlig summa av Snowfall, 200 000 kronor per dag så länge det påstådda intrånget fortsätter.

Snowfall slår däremot bakut och påstår att anklagelserna är helt ogrundade. Per Nasfi uppger till Breakit att han tror att MTR Express agerande har sin grund i att de vill ta sig ur avtalet med Snowfall utan kostnad men ändå fortsätta att snylta på delar av den plattform som levererats till MTR. Allt enligt Snowfall.

Att samarbetet varit mycket nära mellan MTR Express och Snowfall visade sig bland annat i det faktum att Per Nasfi figurerat som tågoperatörens marknadschef på informationssidan på nätet.

Rt-forum kommer att följa ärendet framöver samt självklart rapportera hur MTR Express vill kommentera IT-affären så fort redaktionen får kontakt.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hybricon förlorar Skellefteå

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

Nyhetsbrev

29 döda i bussolycka

Arkiv

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.18