23948sdkhjf

Buss exploderade i Stockholm

En bussexplosion inträffade vid infarten till Klaratunneln, centrala Stockholm - bussföraren skadades allvarligt men enligt uppgift fanns inga passagerare i bussen.

Bussen som råkade ut för en explosionsartad brand vid middagstid 10 mars är en MAN biogas ledbuss som av okänd anledning var på väg in mot Klaratunneln som är för låg för bussens gastankar som finns på bussens tak. Tanken träffades av den höjdbegränsningsbalk som föregår infarten till tunneln nära Stockholms centralstation.

När balken träffade gastanken på busstaket kan det troligtvis ha orsakat den explosionsartade branden. Bussen blev omedelbart övertänd och blev totalförstörd. Varför bussen färdades på en sträcka som inte var tillåten med bussens höjd är oklart. Bussföraren fördes till sjukhus i ambulans där lindrigare brandskador har konstaterats. Lyckligtvis skades inga personer utanför bussen då området vid olyckstillfället var helt folktomt. Området spärrades av och polisen uppger att avspärrningen kommer att bestå även under kommande dag, 11 mars. Byggnader nära olycksplatsen ska ha skadats av explosionen och den följande våldsamma branden.

Många ambulanser kom till platsen liksom brandbilar och polis. En stor svart rökpelare steg mot skyn och var synlig runt om i Stockholm under ett par timmars tid. 

– Vi följer kontinuerligt trafiksäkerhetsutvecklingen för bussbranschen bland annat genom att sammanställa rapporter i angelägna branschfrågor som denna, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Transportföretagen Buss.

Tidigare har branschen givit ut en skrift om brandsäkerhet för bussar, den finns HÄR.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078