23948sdkhjf

Löfgren till Infranord

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Styrelsen i Infranord har utsett Henrik Löfgren till ny vd efter Helene Biström som slutar den 22 mars – Henrik Löfgren kommer dock inte loss förrän till sommaren.

Henrik Löfgren är i grunden civilingenjör och hans senaste roll var Divisionschef Infra inom NCC Infrastructure. Den nya rollen som vd för Infranord innebär ansvar för entreprenad inom järnvägsbygge och järnvägsunderhåll som det som bekant behövs mycket av i Sverige.

– Vi i styrelsen är stolta över att kunna presentera Henrik Löfgren som ny Verkställande direktör för Infranord. Vi ser att Henriks goda ledarskap, gedigna erfarenhet inom infrastruktur och engagemang för säkerhets- och hållbarhetsarbete kommer att bidra starkt till Infranords fortsatta utveckling säger Eva Färnstrand, Styrelseordförande Infranord.

Henrik Löfgren har tidigare verkat i en rad ledande positioner inom NCC och har även haft chefsroller på Svevia och Vägverket Produktion. Henrik har sammantaget över 25 års erfarenhet som ledare i olika roller. 

– Det känns inspirerande att med starkt fokus på säkerhet och lönsamhet och   tillsammans med Infranords medarbetare och kunder vara med och bidra till hållbara transporter i Sverige och Norge säger Henrik Löfgren, tillträdande Verkställande direktör på Infranord.

Tillträde sker senast i augusti. I mellantiden kommer Affärschef Mikael Åstrand att ta rollen som tillförordnad vd för Infranord.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.171