23948sdkhjf

Tomas G Olsson till Busstorget

Tomas G Olsson, vd för Vector Nordic som säljer resebranschens egen försäkringslösning Vector som nu ingått samarbete med Transportföretagen Buss - han kommer till Busstorget 11 april för att berätta mer om det.

Busstroget 2019 genomförs på Hotel Tylösand 11-12 april. Rt-forum har ställt fem snabba frågor till Tomas G Olsson, Vector Nordic, om vad som kommer att hända när han är med på konferensen i Tylösand. För mer information om Busstorget och anmälan, klicka HÄR!

Kan du kort beskriva avtalet mellan er och Sveriges Bussföretag?

– Medlemmarna i Sveriges Bussföretag kan hos Vector Nordic få finansiella säkerheter för sina resegarantier och eventuella garantier som måste ställas till IATA, säger Tomas G Olsson.

– Vi tar ut en årspremie av 0,75 procent utan några andra avgifter och utan krav på motsäkerheter. Viss hänsyn tas dock till varje företags finansiella situation, vilket i ett fåtal fall kan påverka premien antingen nedåt eller uppåt.

Vad är viktigast att tänka på när det gäller resegarantin och nya paketreselagen?

– För researrangörer innebär den nya resegarantilagen inga större förändringar mot vad som gällt tidigare. Budget och budgetuppföljning ska lämnas till Kammarkollegiet minst en gång om året. Vet man med sig att försäljningen blir större än budgeterat ska detta snarast anmälas till myndigheten. Den nya paketreselagens definition av en paketresa är något utvidgad men lär inte innebära någon större förändring för bussresearrangörer. 

Finns det speciella faktorer som gäller mindre buss- och gruppresearrangörer?

– Inte annat än att ett företag med en hygglig kassa i stället kan ställa säkerhet genom att deponera medel direkt hos Kammarkollegiet.

Du är med på Busstorget 11 april, hur känns det att få träffa branschfolket?

– Det är alltid trevligt att komma ut på fältet, som en tidigare kollega skulle ha uttryckt det, och träffa dem som jobbar med att sälja resor.

Slutligen, hur länge till ska du jobba på Vector Nordic?

– Jag hoppas kunna lämna över till en efterträdare före sommaren, även om vi fortfarande inte har hittat den rätta personen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093