23948sdkhjf

Tomas G Olsson till Busstorget

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Tomas G Olsson, vd för Vector Nordic som säljer resebranschens egen försäkringslösning Vector som nu ingått samarbete med Transportföretagen Buss - han kommer till Busstorget 11 april för att berätta mer om det.

Busstroget 2019 genomförs på Hotel Tylösand 11-12 april. Rt-forum har ställt fem snabba frågor till Tomas G Olsson, Vector Nordic, om vad som kommer att hända när han är med på konferensen i Tylösand. För mer information om Busstorget och anmälan, klicka HÄR!

Kan du kort beskriva avtalet mellan er och Sveriges Bussföretag?

– Medlemmarna i Sveriges Bussföretag kan hos Vector Nordic få finansiella säkerheter för sina resegarantier och eventuella garantier som måste ställas till IATA, säger Tomas G Olsson.

– Vi tar ut en årspremie av 0,75 procent utan några andra avgifter och utan krav på motsäkerheter. Viss hänsyn tas dock till varje företags finansiella situation, vilket i ett fåtal fall kan påverka premien antingen nedåt eller uppåt.

Vad är viktigast att tänka på när det gäller resegarantin och nya paketreselagen?

– För researrangörer innebär den nya resegarantilagen inga större förändringar mot vad som gällt tidigare. Budget och budgetuppföljning ska lämnas till Kammarkollegiet minst en gång om året. Vet man med sig att försäljningen blir större än budgeterat ska detta snarast anmälas till myndigheten. Den nya paketreselagens definition av en paketresa är något utvidgad men lär inte innebära någon större förändring för bussresearrangörer. 

Finns det speciella faktorer som gäller mindre buss- och gruppresearrangörer?

– Inte annat än att ett företag med en hygglig kassa i stället kan ställa säkerhet genom att deponera medel direkt hos Kammarkollegiet.

Du är med på Busstorget 11 april, hur känns det att få träffa branschfolket?

– Det är alltid trevligt att komma ut på fältet, som en tidigare kollega skulle ha uttryckt det, och träffa dem som jobbar med att sälja resor.

Slutligen, hur länge till ska du jobba på Vector Nordic?

– Jag hoppas kunna lämna över till en efterträdare före sommaren, även om vi fortfarande inte har hittat den rätta personen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Andra villkor när elbussarna blir fler

Elbussteknik ändrar förutsättningarna för branschen – det slogs fast under en debatt under Almedalsveckan i år som Sveriges Bussföretag hade arrangerat.

Kostnadsbomben - är det fake news?

Kostnadsutvecklingen inom den upphandlade kollektivtrafiken engagerar uppenbarligen - ämnet drog fullt hus när Svensk Kollektivtrafik lyfte frågan i Almedalen.

Almedalsdebatt om egen regi

Under måndagen 1 juli kom Almedalsveckan 2019 igång på allvar med bland annat en paneldebatt om egen regi inom kollektivtrafiken - Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag vill ha konkurrens, andra var emot.

Transdev vann miljardkontrakt

Nästa år börjar 160 elbussar rulla i Göteborg, Mölndal och Partille – Västtrafiks omfattande upphandling Transdev vann upphandlingen som är värd många miljarder kronor.

Plus

VDL jagar MAN i Tunga Bussligan

Under en osannolikt bra juni gick det allra bäst för MAN som ryckt åt sig ledningen ännu en gång i Tunga Bussligan 2019 - men värsta tokrycket står VDL för som nu närmar sig täten, det visar Bil Swedens statistik.

Rekordökning för bussarna

Nyhetsbrev

Lockar förare med elbussar

Arkiv

Nya möjligheter för trafikoperatörer

Under UITP i Stockholm var Hogia en av utställarna och demonstrerade bland annat produktserien TransitCloud, företagets molnbaserade system för realtidsinformation.

Bedrägeri mot SJ:s kunder

Här är finalisterna i Bussförar-SM

Nu är det klart vilka som är de 16 finalister som gör upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare 9 september - en av dem är regerande mästaren Anders Norell Bergendahl.

Ny framtid för trådbussen?

Keolis i topp inför Bussförar-SM

Det blev inte helt oväntat Keolis som lyckades få flest bussförare anmälda till Bussförar-SM 2019, hela 123 förare - totalt har 501 förare genomfört anmälningsprovet.

Mattias Dahl lämnar Transportföretagen

Går vidare till ledande post på Svenskt näringsliv.

Trevlig sommar!

Rt-forum vill önska alla läsare, vänner och annonsörer en riktigt trevlig sommar - nu kopplar vi loss en stund, nästa nyhetsbrev kommer 31 juli!

Utökad busstrafik i Örebro

UITP samlade 15 000

UITP:s toppmöte i Stockholm genomfördes i mitten av juni och blev en stor framgång, enligt SL som var värd - här finns en film där bland andra Jens Plambeck och Laetitia Delzenne intervjuas.

MTR Express expanderar

Från 24 juni till 18 augusti trafikerar MTR Express en ny direktlinjen från Stockholm mot Halmstad via Varberg och Falkenberg – därmed har bolaget expanderat.

Ny trafik för Transdev

Bussförar-SM - allra sista chansen!

Nu går det, men i natt är det slut - mitt i den ljusa midsommarnatten stängs anmälan till årets upplaga av Bussförar-SM, det är med andra ord bråttom att göra uttagningsprovet för den som inte hunnit ännu.

Missa inte Bussförar-SM!

Midsommaraftonens midnatt stängs möjligheten att göra uttagningsprovet till Bussförar-SM 2019 – så gör provet genast, fira efteråt med sill, potatis och önskad dryck.

BRT-satsning får 25 miljoner

Slutspurt inför Bussförar-SM

Keolis drar ifrån med hela 106 förare som genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM – totalt har 404 förare gjort uttagningstävlingen när två dagar återstår.

E-tidningen Begagnatmarknaden ute!

MTR raggade arbetslystna på Järvaveckan

Plus

Fem snabba frågor...

Wennberg lämnar Länstrafiken

Flixbus ökar i USA

Olofsson lämnar Skellefteå Buss

Gustavsson avancerar

Bjurenborg rattar Westin Buss

SL-buss i brandolycka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114