23948sdkhjf

Tomas G Olsson till Busstorget

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Tomas G Olsson, vd för Vector Nordic som säljer resebranschens egen försäkringslösning Vector som nu ingått samarbete med Transportföretagen Buss - han kommer till Busstorget 11 april för att berätta mer om det.

Busstroget 2019 genomförs på Hotel Tylösand 11-12 april. Rt-forum har ställt fem snabba frågor till Tomas G Olsson, Vector Nordic, om vad som kommer att hända när han är med på konferensen i Tylösand. För mer information om Busstorget och anmälan, klicka HÄR!

Kan du kort beskriva avtalet mellan er och Sveriges Bussföretag?

– Medlemmarna i Sveriges Bussföretag kan hos Vector Nordic få finansiella säkerheter för sina resegarantier och eventuella garantier som måste ställas till IATA, säger Tomas G Olsson.

– Vi tar ut en årspremie av 0,75 procent utan några andra avgifter och utan krav på motsäkerheter. Viss hänsyn tas dock till varje företags finansiella situation, vilket i ett fåtal fall kan påverka premien antingen nedåt eller uppåt.

Vad är viktigast att tänka på när det gäller resegarantin och nya paketreselagen?

– För researrangörer innebär den nya resegarantilagen inga större förändringar mot vad som gällt tidigare. Budget och budgetuppföljning ska lämnas till Kammarkollegiet minst en gång om året. Vet man med sig att försäljningen blir större än budgeterat ska detta snarast anmälas till myndigheten. Den nya paketreselagens definition av en paketresa är något utvidgad men lär inte innebära någon större förändring för bussresearrangörer. 

Finns det speciella faktorer som gäller mindre buss- och gruppresearrangörer?

– Inte annat än att ett företag med en hygglig kassa i stället kan ställa säkerhet genom att deponera medel direkt hos Kammarkollegiet.

Du är med på Busstorget 11 april, hur känns det att få träffa branschfolket?

– Det är alltid trevligt att komma ut på fältet, som en tidigare kollega skulle ha uttryckt det, och träffa dem som jobbar med att sälja resor.

Slutligen, hur länge till ska du jobba på Vector Nordic?

– Jag hoppas kunna lämna över till en efterträdare före sommaren, även om vi fortfarande inte har hittat den rätta personen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Aldenius till Kollektivtrafikdagen

Elbussar vill många ha, men vilka är utmaningarna när den rena och ljudlösa tekniken införs? Forskaren Malin Aldenius tar upp elektrifieringens möjligheter men också utmaningar på Kollektivtrafikdagen i Solna 15 maj.

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Hybricon förlorar Skellefteå

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Nyhetsbrev

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Arkiv

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132