23948sdkhjf

Kocklandslaget mönstrar på

Svenska Kocklandslaget vann VM i Luxemburg i november – nu kommer vinnarrätterna att serveras på Viking Cinderella tillagade ombord av världsmästarna.

I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med en meny som slog den internationella domarkåren med häpnad. Nu presenterar Viking Line en unik möjlighet att få smaka vinnarrätterna, tillagade och serverade av landslaget ombord på Viking Cinderella. Men det gäller att vara snabb: endast tolv platser erbjuds varje fredag och lördag i maj. Biljetterna till en matupplevelse i världsklass släpptes 18 mars.

Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Nu lanserar rederiet möjligheten att uppleva en avsmakningsmeny signerad Svenska Kocklandslaget, där vinnarrätterna från VM i Luxemburg ingår. Menyn serveras i liten skala ombord på nöjeskryssaren Viking Cinderella, som går dagligen från Stockholm till Åland och tillbaka.

Varje fredags- och lördagskväll i maj bjuder vi på en intim fine dining-upplevelse för tolv av Cinderellas gäster. Menyn består av tidigare tävlingssuccéer inklusive VM-vinnarrätterna, med tillhörande särskilt utvalda drycker. Allt tillagas och serveras ombord av Svenska Kocklandslaget tillsammans med Viking Lines skickliga personal, säger Gordan Schmidt, produktchef Viking Cinderella.

Svenska Kocklandslagets avsmakningsmeny serveras på Cinderella under perioden3-31 maj 2019. Svårt att få in en hel bussgrupp kan rt-forum varna, och biljetterena förra gången det begav sig gick åt blixtsnabbt. Men försöka duger för den som har tumme med Viking Line! 

Annars finns det alternativ, ingen behöver gå hungrig ombord på rederiets fartyg. Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Svenska Kocklandslaget består av tio kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Närmast ligger landslaget i hårdträning inför Culinary Olympics som går av stapeln i Stuttgart i februari 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328